Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Concertreview

Star One featuring Ayreon
Op 5 oktober 2002 in Lucky, Rijssen
Een review door Rene
Foto's door Tonnie
Star OneHet concert van Star One featuring Ayreon in Rijssen was alweer de laatste van de korte tour. Ik moet toegeven dat ik niet de grootste fan ben van Ayreon of Star One, maar de muziek is toch altijd weer goed. Maar de reden om dit te gaan zien is omdat het toch iets unieks is. Eindelijk gaat Arjen Lucassen weer eens op tour en het aantal zangers is indrukwekkend te noemen. Bovendien krijg je nummers te horen die in de eerste instantie helemaal niet bedoeld waren om live te spelen.

Star OneOver de kwaliteiten van de muzikanten deze avond zal ik het niet hebben, want net als op de cd's geeft iedereen het beste wat ze in zich hebben en dan vooral de zangers en zangeressen! Waar ik het wel over heb is de podiumprestatie's van de band, want dat was toch wel het voornaamste waar ik voor kwam. Ik verwachtte dikke pret op het podium en dat was het ook. En ook kwam ik voor het nummer Set Your Controls, wat ik het beste nummer vind wat Arjen heeft geschreven. En daar werd uiteraard mee geopend. Maar niet voor de kippenvel intro Lift Off van start ging. Ik was erg benieuwd hoe ze het met al die zangers op het podium zouden gaan doen, maar dat werd tijdens dit nummer meteen duidelijk.

Star OneTijdens het eerste couplet kwam Russel Allen op. Hij zingt bij Symphony X, maar ik ken hem alleen van Ayreon en Star One. Na dit optreden ga ik zeker meer van hem horen en zien, want hij heeft erg veel indruk op mij gemaakt. Ik vond hem gewoon de beste en zijn gedrag was uitermate cool. Daarna tijdens het refrein kwam Damian Wilson op het podium. Ook hij was harstikke tof en razend enthousiast. En daarna op het hoge plateau van de mooie stageset kwam Robert Soeterboek. Hij kan net zo laag zingen als Dan Swäno op de Star One cd en klinken als een Highlander zoals Fish op Into The Electric Castle. Ook hij gaf dus een hele goede prestatie. En dan hebben we de gezusters Floor en Irene Jansen. Floor is natuurlijk bekend van After Forever en Irene is bekend van, ehm, Floor. Ze zagen er erg goed uit en het was altijd weer balen als ze van het podium afgingen.

Star OneHet was harstikke leuk om Arjen eens live te zien spelen, wat dus weinig voorkomt. Dat moet hij dus wel vaker doen, want hij is een echt podiumbeest. Keybordspeler Joost had duidelijk de tijd van zijn leven en basguitarist Peter Vink is een grappig figuur. Tijdens Valley Of The Queens hadden we nog een fluitiste. Voor het nummer speelde ze nog wat dwarsfluit, maar blijkbaar interesseerde het publiek dit niet, want er werd asociaal doorheen gepraat.

Star OneBeetje jammer vond ik dat er weinig snellere nummers werden gespeeld. Helemaal een raadsel vond ik dat Masters of Darkness niet werd gespeeld, want dat leek toch wel een nummer speciaal voor liveshows gemaakt. Ook jammer dat ondanks dat dit het laatste concert was, er niks speciaals werd gedaan. Het duurde 2 uur en een kwartier zoals normaal. Maar toch was het echt een geweldige avond en dit had je eigenlijk moeten zien als je het gemist had. Maar ik heb zo het gevoel dat het niet bij deze tour blijft. En een live-cd van dit alles is ook erg welkom.

Setlist:
1. Lift Off
2. Set Your Controls
3. High Moon
4. Dreamtime
5. Eyes of Time
6. Songs of the Ocean
7. Dawn of a Million Souls
8. The Dream Sequencer
9. Into The Black Hole
10. Actual Fantasy
11. Valley of the Queens
12. Isis and Osiris
13. Amazing Flight In Space
14. Intergalactic Space Crusaders
15. The Castle Hall
16. The Eye of Ra

1e toegift:
17. Star Child
18. The Two Gates

2e toegift:
19. Space Truckin'

Star One
Star One
Star One
Star One
Star One
Star One

Reactie van Een_Metalfan op 13-11-2002 om 12:47u


Ja, dit was een te gek concert. Ik kan niet wachten op de volgende :D

Reactie van Reing op 05-07-2003 om 15:59u


Speelde ze Space trukin' van Deep Purple??

Reactie van Rene op 22-07-2004 om 22:30u


Nee, Space Trukkin' van Slipknot, nou goed?

Reactie van op 24-06-2005 om 22:51u


Altijd leuk om weer eens terug te lezen :)

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.