Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-06-2021

Bullet For My Valentine, Halestorm en Miss May I
Op 21 maart 2013 in Melkweg, Amsterdam
Een review door Tonnie
Foto's door Tonnie

Een rij van zo'n 70 meter. Dat is wat er staat voor de deur van de Melkweg als Bullet For My Valentine er optreedt. Onlangs brachten deze mannen uit Wales hun nieuwe cd Temper Temper uit, waarvoor de band nu dus door Europa trekt. De populariteit van deze band is nog altijd groot, want de show is al ruim van te voren uitverkocht. Halestorm en Miss May I zijn vanavond de openingsacts.

Miss May I stond eind vorig jaar ook al in Nederland op de planken, op het Distortion festival in Eindhoven. Drie maanden later is de band (niet geheel verrassend) nog steeds even voorspelbaar. De metalcore van deze Amerikanen is redelijk fel maar mist een eigen smoel, waardoor Miss May I volledig inwisselbaar is met elke andere metalcore band. Hoe hard de mannen het ook proberen, het publiek reageert maar tam. Het is dat de Bullet For My Valentine-fans heel fanatiek zijn en dus ruim op tijd in de zaal willen zijn, anders was het een heel stuk rustiger bij Miss May I.

Een stuk beter is het eveneens Amerikaanse Halestorm. Voor mij persoonlijk was het toch wel een van de ontdekkingen van vorig jaar, toen ik de band in het voorprogramma van Shinedown zag. Inmiddels zijn we een jaar later en staat deze band helaas nog altijd als opener op een tour, al wist Halestorm wel vrij vlot de kleine zaal van 013 uit te verkopen. Vanavond moeten we het helaas doen met slechts een half uurtje Lzzy Hale en haar mannen. Maar wat voor half uur... Gelijk vanaf het Grammy-winnende Love Bites (So Do I) zit de sfeer er goed in en weet Halestorm het publiek gelijk op te zwepen. Vooral de eerste rijen komen goed los en daar blijken ook wel wat Halestorm-fans te staan. De set bestaat vooral uit de uptempo-nummers van het tweede album The Strange Case Of..., want alleen de single I Get Off van het debuutalbum prijkt op de setlist. Maar met slechts zes songs en een nog altijd vermakelijke drumsolo is het half uurtje veel te snel voorbij. Het publiek wil meer, maar dat zit er helaas niet in. Maar let op mijn woorden: bij de volgende cd verkoopt Halestorm zelf deze zaal uit.

Halestorm @ Melkweg, Amsterdam, 21-3-2013

Dan de band waar bijna iedereen voor komt: Bullet For My Valentine. Zodra de mannen het podium betreden klinkt een oorverdovend geschreeuw vanuit het publiek. Jahoor, de band is nog altijd mateloos populair, ook al is de nieuwe plaat een lichte tegenvaller. BFMV is sinds het debuutalbum wel wat verschoven van metalcore richting een wat meer mainstream geluid. En ondanks de simpele teksten weet deze band toch echt wel hoe je moet rocken. De band zet een uitermate strakke show neer, wat je inmiddels wel mag verwachten. Het oude materiaal wordt af en toe onderbroken door een nieuw nummer, wat er bij het jonge publiek ook als gesneden koek ingaat. Leuk is het gastoptreden van Lzzy van Halestorm tijdens Dirty Little Secret, wat voor een beetje meer spontaniteit zorgt. De rest van de show gaat er namelijk redelijk strak geregisseerd aan toe. Maar dat is niet zo erg want de band zorgt voor een erg vermakelijk optreden, waarbij natuurlijk wel vele hits voorbij komen. Na een korte toegift, waarin we nog twee nummers uit de oude doos voorgeschoteld krijgen, is de koek echt op. Ook bij Bullet For My Valentine geldt dat het publiek meer wil, maar dat dat er niet in zit.

Bullet For My Valentine @ Melkweg, Amsterdam, 21-3-2013
Bullet For My Valentine @ Melkweg, Amsterdam, 21-3-2013

Setlist Bullet For My Valentine:
1. Breaking Point
2. Your Betrayal
3. Waking the Demon
4. Truth Hurts
5. 4 Words (To Choke Upon)
6. Temper Temper
7. The Last Fight
8. Take It Out on Me
9. P.O.W.
10. Intro
11. Her Voice Resides
12. Guitar Solo
13. Dirty Little Secret
14. Scream Aim Fire

Toegift:
15. Hand of Blood
16. Tears Don't Fall

Bullet For My Valentine @ Melkweg, Amsterdam, 21-3-2013

Setlist Halestorm:
1. Love Bites (So Do I)
2. Freak Like Me
3. I Get Off
4. Rockshow
5. Drum Solo
6. Mz. Hyde
7. I Miss the Misery

Halestorm @ Melkweg, Amsterdam, 21-3-2013

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van een Metalfan op 27-03-2013 om 23:28u


Wat kansloos van Halestorm om een drumsolo in een set van een half uur te proppen.

Reactie van je kent hem niet.. op 16-04-2013 om 19:12u


''''Het publiek reageerde nogal tam bij Miss May I''''ik stond op het rechterbalkon en zag dat het publiek uit zn dak ging, vooral vlak voor het podium zelf een kleine moshpit.