Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

09-07-2020

Genitorturers en One Without
Op 6 juni 2010 in Baroeg, Rotterdam
Een review door Tonnie
Foto's door Tonnie
Heuse porno op het podium, dat zie je vandaag de dag te weinig. Het Amerikaanse Genitorturers staat er om bekend dat er tijdens de show het één en ander gepenetreerd wordt. Zeven jaar na Flesh is The Law kwam begin dit jaar het nieuwe album Blackheart Revolution uit, wat eigenlijk best aangenaam is, en daarom is de band momenteel op tour. Op een redelijk zonnige zondagmiddag stond de band in een donker hol in Rotterdam-Zuid.

Eerst wordt de zaal wat opgewarmd door One Without. Deze rock/metalformatie doet me hier en daar wel wat denken aan Autumn, al zijn de riffjes vaak wel wat harder en venijniger. De band wordt aangevoerd door frontvrouw Catrin Feymark, welke er meer uitziet als een onopvallend buurmeisje dan zangeres van een stevige band, wat nogal een groot contrast is met de zangeres van de hoofdact van de dag. Haar stem is echter dik in orde. Toch schort het wat aan het optreden van deze Zweden. De songs zijn niet altijd even boeiend, en het slechte geluid helpt ook niet. Nee, misschien is One Without best een leuke band op cd, maar zo als voorprogramma hebben ze niet echt indruk weten te maken.

One Without @ Baroeg, Rotterdam, 6-6-2010

Het Amerikaanse Genitorturers is wel een stuk boeiender, en weet wel indruk te wekken. Niet alleen door de show (later meer daarover), maar ook door de opzwepende muziek. Metal met een industrial- en punkrand, gebracht door wat freaks en, laten we het maar gewoon rechtuit zeggen, een lekker wijf. En ze heeft nog een behoorlijke strot ook. De drummer en bassist zijn voor mij onbekenden, maar op de gitaar treffen we voormalig Murderdolls-bassist Eric Griffin. De muziek is niet al te complex, maar wel doeltreffend. Het doel: er een groot feest van maken. Want dat is wat de band op het podium doet, al duurt het even voordat het publiek ook goed meebeweegt op nummers als Devil in A Bottle, Sin City en Public Enemy Number 1.

Genitorturers @ Baroeg, Rotterdam, 6-6-2010

Genitorturers staat bekend om spraakmakende shows, maar dat viel toch wel wat tegen. Okee, bij een whiskey-zuipende duivel tijdens Devil In A Bottle krijgt het publiek ook wat alcohol, en enkele wat later komt er een schoolmeisje het podium op die wat door Gen wordt misbruikt. Nog iets verder in de show wordt er wat gefriemeld tijdens de Divinyls-cover I Touch Myself, maar gek genoeg is het daar één van frontvrouw Gen's slaafjes die haar betast. Het hoogtepunt van de show komt ver in de toegift - ik meen tijdens Revolution - waarbij Gen een grote voorbinddildo omdoet, om vervolgens een gewillige vrouw uit het publiek op het podium te neuken. Na amper een minuutje is dat ook wel gedaan, en is het alweer het einde van de show. De muziek was goed, de show erg vermakelijk, maar toch had ik er iets meer van verwacht, gezien de shows uit het verleden.

Genitorturers @ Baroeg, Rotterdam, 6-6-2010
Genitorturers @ Baroeg, Rotterdam, 6-6-2010
Genitorturers @ Baroeg, Rotterdam, 6-6-2010

Klik op de foto's voor grotere versies

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Marcel. op 13-06-2010 om 06:47u


Waardeloze band, waardeloze muziek, waardeloze stage-act.
Je verwacht veel maar ziet niks, zelfs de peepshow is spannender.
Nee, geef mij maar ROCKBITCH!!!

Reactie van een Metalfan op 13-06-2010 om 11:02u


De bassist is toch David Vicent die zanger/bassist van Morbid Angel. Of die live niet mee?

Reactie van een Metalfan op 13-06-2010 om 11:07u


nee, live was het niet die van Morbid Angel

Reactie van Fred op 14-06-2010 om 12:54u


Over smaak kun je twisten, maar om te zeggen dat deze band
een waardeloze stage act heeft vind ik onzin...De muziek vond ik ook
niet echt boeiend, maar het optreden als geheel was wel vermakelijk
Ik herkende David Vincent ook niet trouwens...

Reactie van tram pum op 08-09-2010 om 08:39u


terrible, crazy old bitch