Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Ancient Rites
Op 14 juni 2002 in Biebob, Vosselaar
Een review door Tonnie
Foto's door Tonnie
Vrijdag 14 juni 2002 speelde Ancient Rites in de Biebob in Vosselaar (België), om opnames te maken voor een live cd en dvd. Aangezien het gratis was, was het natuurlijk ook erg druk. Het oorspronkelijke plan was dat ook Primordial hier zou optreden en opnames zou maken, maar dat ging helaas niet door.

Ancient RitesRond kwart over 9 begon de band. Na de intro brak de band los met Exile (Les Litanies de Satan), gelijk lekker hard. Gitarist Erik Sprooten had echter wat problemen met zijn gitaar, maar dat was vlot verholpen. Daarna volgde het geweldige Victory Or Valhalla, wat iedereen lekker kon meebrullen. Het was niet allemaal materiaal van hun nieuwste cd, Dim Carcosa wat gespeeld werd. Ook oudere nummers zoals Aris, Mother Earth en Blood Of Christ vond het publiek niet erg om te horen.

Ancient RitesDe sfeer was in ieder geval geweldig, al was het er bloedheet binnen. Tussen de nummers door zei zanger Gunther Theys nog wat tegen het publiek. Dit was in het engels omdat het opgenomen werd, wat wel te begrijpen was, al is het toch gek dat je een Belg in het Engels hoort praten tegen Belgen en Nederlanders. De band speelde in ieder geval erg lekker. Het geluid was ook erg goed, al was er af en toe wat feedback van de gitaren. Maar

Ancient RitesNa iets meer dan een uur verliet de band het podium, en gingen de eerste mensen al weg. Die wisten blijkbaar niet dat zolang het licht nog uit is je niet weg moet gaan, want Ancient Rites kwam nog terug voor een toegift. Gek genoeg had Gunther zijn basgitaar weggelaten, waardoor het dus alleen gitaar en drums was. Maar ook toen klonk het erg goed. Het was een geslaagde avond, en het belooft een gave live cd en dvd te worden.

Ancient Rites
Ancient Rites
Ancient Rites
Ancient Rites
Ancient Rites
Ancient Rites
Ancient Rites
De setlist:
Exile
Victory Or Valhalla
Total Misanthropia
Aris
...And The Horns Called For War
North Sea
Blood Of Christ
Longing for the Ancient Kingdom
Götterdämmerung
(Ode to Ancient) Europa
Saeftinge
On Golden Fields
Mother Europe
Evil Prevails
Fatherland

Toegift:
Victory Or Valhalla
Mother Europe

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van RaPe_RuiN_666 op 15-06-2002 om 14:52u


Ze kickten idd ass. Evil Prevails!!

Reactie van Een_Metalfan op 17-06-2002 om 08:51u


Wat een avond! Gunther verontschuldigde zich voor het gebruik van Engels voor de dvd en sprak ook Nederlands tussen door. Gave gig!