Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Kreator, Celtic Frost, Legion Of The Damned en Watain
Op 11 maart 2007 in 013, Tilburg
Een review door Jan
Foto's door Jan
De Tilburgse poptempel 013 zou vanavond weer eens op haar grondvesten gaan trillen. Twee oudgedienden en hun persoonlijk gekozen veelbelovende voorbands gingen de zaal onveilig maken. Kreator, Celtic Frost, Legion Of The Damned en Watain verzorgden een avondvullend programma vol extreme metal.

Doordat de 013 op het laatste moment nog even aan de tijdsindeling van de avond had zitten frutselen had Watain de eer om in een nog vrij lege zaal het concert te mogen openen. Het Zweedse black metal gezelschap liet er echter geen gras over groeien en ging in het halfuur dat ze ter beschikking hadden flink tekeer. De band benutte de tijd om aandacht te besteden aan hun sterke nieuwe album met nummers als Satan’s Hunger en de titeltrack Sworn To The Dark, maar ook klassiekers als het magistrale I Am The Earth werden ten gehore gebracht. Ondanks de lege zaal een zeer geslaagd optreden.

Watain

De zaal stroomt redelijk vol als het Nederlandse Legion Of The Damned de planken betreedt. De mix tussen death en thrash metal wordt goed ontvangen door het publiek en er ontstaat zelfs een enkele moshpit. De band speelt zowel materiaal van Malevolent Rapture als van hun recente cd Sons Of The Jackal. Zelf ben ik met beide werken niet zeer bekend en moet ik zeggen dat ik het na enige nummers wel gezien heb. De band is weliswaar bruut, technisch onderlegd en beschikt over een flinke groove, maar het ontbreekt soms toch aan een eigen smoel.

Legion of the Damned

Aan de veteranen van Celtic Frost is het hierna de eer om de zaal te hullen in duisternis. Met zowel hun klassiekers alsmede het zeer goed ontvangen Monotheïst weten zij een zware en haast religieuze sfeer neer te zetten. Helaas ben ik hier maar een halve show getuige van door interview verplichtingen met Watain. Echter de uitspraken van mijn wederhelft en bekenden logen er niet om; vooral richting het einde van de set wist Celtic Frost een magistraal en intens optreden neer te zetten.

Celtic Frost

Het Duitse thrash metal commando Kreator heeft voor deze tour nog eens flink uitgepakt: buiten de gebruikelijke backdrop en dergelijke attributen heeft de band een groot videoscherm bij zich dat bij verschillende nummers visuele ondersteuning bood. De band hakte er met Violent Revolution en Pleasure To Kill meteen goed op los. Het geluid was zeer degelijk en stond (net als de hele avond overigens) niet zo ontzettend hard als tegenwoordig vaak het geval is. Kreator zette een afwisselende setlist neer tussen oude klassiekers werk van dr recentere albums Violent Revolution en Enemy Of God. Mille was vrij goed bij stem en de band speelde zoals altijd strak, hoewel het niet het meest spetterende optreden van Kreator geweest is dat ik gezien heb. Ook het publiek bleef het gehele optreden door vrij tam in vergelijking met andere thrash concerten. Desalniettemin was het weer een geslaagde avond met erg sterke bands, meer van dit soort packages!

Kreator
Kreator

Celtic Frost:

Celtic Frost

Legion of the Damned:

Legion of the Damned

Watain:

Watain

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Rinus op 23-03-2007 om 23:24u


Matige recensie. Of hij is er niet of hij is niet bekend met het werk. weinig details, weinig titels die worden genoemd. We gaan dan maar voor de foto's

Reactie van Kash op 26-03-2007 om 03:02u


nou... wat een verhaal weer, moet je hier nu 2 weken over doen?

Reactie van mug op 26-03-2007 om 18:12u


haha,je hoeft helemaal niet naar een concert te gaan ,je vraagt het gewoon aan je vrienden hoe het was,schilt weer in de portemeniks. ben naar antwerpen geweest,celtic frost was genadeloos heavy.

Reactie van NielsDA op 08-04-2007 om 19:31u


Ik ben gaan kijken in Antwerpen (nuja gaan kijken, Watain en LotD heb ik moeten missen door een stomme file :s). Celtic Frost was el heavy maar vond ik matig. En wat men hier zegt,namelijk,dat Kreator een mindere show speelde,wel ... dat zal dan wel aan Nederland zelf gelegen hebben want in Hof ter Loo was het wel DIK in orde.Ook het publiek was zeker niet tam,ik stond helemaal vooraan en ik heb daar in de zwaarste pits ooit gezeten.