Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Stream of Passion en Morning
Op 26 januari 2007 in Bibelot, Dordrecht
Een review door Hans
Foto's door Alain Pruvost
Voordat Arjen Lucassen met een nieuw Ayreon album komt, vond hij toch nog wat tijd om met zijn Stream Of Passion band nog enkele shows te doen, en wellicht voor de allerlaatste keer. Zo ook in Dordrecht, waar ze op 26 januari optraden, met Morning in het voorprogramma.

Nadat drie kwartier eerder de deuren pas opengegaan waren en nog niet iedereen binnen was, betrad Morning om 9 uur het podium voor een ingekorte set van een half uur. Het sterk verkleinde podium (vanwege de opstelling van SoP's apparatuur) bleek geen storend element. De band zette een ijzersterke show neer, en weer verbaasde ik me over het geweldige stem(en grunt-)geluid van zangeres Saskia van Heugten.
Naast nummers van hun debuutalbum Hour of Joy speelde de band nog een paar nieuwe nummers die naadloos in de set waren opgenomen. Wat mij betreft wordt het tijd dat deze fantasymetalband ergens onderdak vindt en in een goede studio met een goede producer een dijk van een album gaat opnemen.

Morning

Stream of Passion liet even op zich wachten vanwege de vele podiumwerkzaamheden, maar toen de band eenmaal de eerste tonen liet weerklinken in een uitverkocht Bibelot was de sfeer direct aanwezig. Terecht is Spellbound de openingstrack vanwege de opbouw in spanning en de binnenkomst van de bandleden. Het geluid was niet optimaal, helaas; veel kraakjes uit Lucassens speakerwall aan de linkerzijde van het podium, en later een instrumentale break met een akoestisch nummer door Marcela, wellicht omdat er iets aan Lucassens gitaar moest gebeuren. Marcela Bovio was wederom zeer toonvast en is eengrote bepalende factor op het podium, ondanks haar geringe lengte. Ook gitariste Lori Linstruth was in topvorm en kreeg weer een aantal enorme vibrato-solo's (haar handelsmerk) uit haar rode snarenmonster.
Naast de nummers van hun eigen album was er ook ruimte voor nummers van andere projecten, zoals Valley of the Queens wat voor de gelegenheid bewerkt was, High Moon van Star One en zelfs Into The Quazar van het Flight Of The Migrator-album.
Opvallend was ook de vocale rol van toetsenist Alejandro Millán, die de honneurs van o.a. Robert Soeterbroek waarnam en dat niet eens zo onverdienstelijk deed. Na de kraker Castle Hall verliet de band het podium, om nog twee keer terug te komen voor een toegift, waarbij uiteindelijk Day 11:Love de Ayreon-afsluiter van de (geslaagde) avond was.

Na de show bood de band nog ruimte aan de vele fans voor een praatje, handtekening en kiekjes bij het (toen nog steeds drukbezochte) podium.

Stream Of Passion

Stream Of Passion

Dank aan Alain Pruvost voor de foto's!

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van een Metalfan op 31-01-2007 om 20:01u


Jammer dat er nu geen concerten meer komen! leuke review.

Reactie van Hans op 01-02-2007 om 00:57u


nog 2 in Engeland

Reactie van WhiteMetalGay op 01-02-2007 om 16:49u


"quote" Marcela Bovio was wederom zeer toonvast en is eengrote bepalende factor op het podium "/quote" Dat eerste is een zeer vreemde constatering omdat ze bij menig optreden (Wâldrock!) knetterhard door het ijs is gezakt. Ten tweede: verleden tijd en tegenwoordige tijd in een zin...brrrr