Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-09-2020

Leaves' Eyes, Sengir en Elis
Op 3 mei 2006 in Biebob, Vosselaar
Een review door Edo
Op deze woensdagavond konden gothic-metalfans hun hart weer eens ophalen. In de Biebob in Vosselaar stonden niet alleen voormalig Theatre Of Tragedy-frontvrouw Liv Kristine en de mannen van Atrocity (samen Leaves' Eyes) op de planken, als voorprogramma mochten ook Sengir en Elis opdraven.

Het uit Liechtenstein afkomstige Elis mag de avond openen. De zware gitaren bezorgen deze band een behoorlijk stevig geluid. Zangeres Sabine Duenser laat horen best te kunnen zingen, maar ze komt helaas nogal eentonig over. Bovendien is ook haar stemgeluid niet het mooiste dat ik ooit gehoord heb. Desalniettemin zit de sfeer er in de Biebob al goed in en is Elis best een leuk begin van deze avond. Het publiek is het daar kennelijk mee eens, want na het laatste nummer wordt de band terug het podium opgeschreeuwd waarna ons nog een laatste song ten deel valt.

Eén van de fijnste albums van dit jaar kwam tot nog toe uit België. Sengir overtuigde mij volledig met hun tweede plaat, ‘Sign Of Devotion’, waar vanavond de meeste nummers wel van voorbijkomen. Wie twijfelde of zangeres Ellen Schutyser live wel kan brengen wat ze op plaat laat horen wordt vanavond op z’n nummer gezet. Deze dame kan écht zingen. Jammer genoeg is het geluid niet optimaal. De drums zijn te overheersend en de eerste paar nummers zijn de gitaren nagenoeg afwezig. Gelukkig komt daar later verandering in en maakt het zestal duidelijk waarom gothic-liefhebbers deze band nauwlettend in de gaten moeten houden. Nummers als ‘Disbelief’ en ‘Prove Me Wrong’ zullen menigeen kippenvel hebben bezorgd. Mij in ieder geval wel.

Tijdens het interview dat ik voorafgaand aan dit optreden had, vertelde Liv Kristine al dat vrijwel iedereen in Leaves’ Eyes een beetje ziekjes was. Gelukkig waren ze wel in staat om op te treden, op deze warme woensdagavond. In de gezellig drukke Biebob krijgen we een uitgebalanceerde set voorgeschoteld met ongeveer evenveel nummers van het debuutalbum ‘Lovelorn’ als diens opvolger ‘Vinland Saga’. Ziek of niet, de band straalt een ongeëvenaard enthousiasme uit, wat overslaat op het publiek. Tijdens vrijwel elke song gaan de handen de lucht in en worden nummers als ‘Into Your Light’, ‘Farewell Proud Men’ en ‘Tale Of The Sea Maid’ luidkeels meegezongen door de fanatieke aanhangers. Hoewel je het wel aan Liv hoort als ze een nummer aankondigt, is er verder niks te merken van haar (door airconditioning veroorzaakte) infectie. Natuurlijk is ook Liv’s man en Atrocity-zanger Alexander Krull van de partij voor de nodige grunts, maar het lijkt wel of de geluidsman niet helemaal bij de les is vanavond, want ook Krull is niet altijd even duidelijk hoorbaar. Na een korte break krijgen we naast twee nummers van de in juni uit te komen EP ‘Legend Land’ nog het zeer catchy ‘Elegy’ te horen, waarmee de avond definitief tot een eind komt.

[ Terug naar de Concert Reviews ]