Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

Poppy - livestream
Op 24 april 2021 in
Een review door Jeffrey

Vorig jaar zou Poppy in Melkweg te Amsterdam optreden. Eerst op 17 maart en toen op 1 december. Inmiddels is de show ter promotie van I Disagree verplaatst naar een nader te bepalen datum. Of dan dat meest recente album in ruime mate aan bod komt, is maar de vraag. De livestream van de Amerikaanse zangeres heet immers The Last Disagreement en inmiddels is ze al weer bezig met het schrijven van nieuwe nummers, waarvan Eat al is gepresenteerd tijdens de uitzending van de Grammy Awards.

Waar het online optreden vandaag plaatsvindt, is niet bekendgemaakt. Poppy staat samen met vier heren in een relatief kleine ruimte, ergens in Verenigde Staten. De zesentwintigjarige internetster staat centraal met een bassist, gitarist, gitarist/toetsenist en een drummer om haar heen.

De heren dragen een mondkapje, Moriah Rose Pereira (zoals de zangeres bij de burgerlijke stand staat ingeschreven) uiteraard niet. Zij is de enige die veel beweegt. Tijdens de rustige stukken gaat ze erbij zitten (op een trap die naar een spiegel leidt) en tijdens de energieke passages staat ze te dansen, wat de in een zwarte rok geklede dame prima afgaat. De netjes geklede heren tonen veel beleving in hun spel, maar heel veel krijg je daar niet van mee, omdat de spotlight begrijpelijkerwijs veelal op Poppy is gericht.

Poppy - livestream

De setlist van vandaag is gelijk aan die van de Amerikaanse tour van begin vorig jaar. Dat betekent dat alle nummers van I Disagree aan bod komen, plus Scary Mask, X, Play Destroy, Am I A Girl en de t.A.T.u.-cover All The Things She Said.

Werkelijk alle tracks komen uitstekend uit de verf, al past het loungy Nothing I Need wat minder tussen het stevige materiaal. In vergelijking met het album is de sound steviger en wat rauwer. Zo staat de bas harder en schuurt het gitaarwerk wat meer. Mede daardoor komt het soleerwerk op de gitaar uitstekend uit de verf. Hoewel de gitarist linksachter op het podium ook nog twee keyboards bedient, komen er zangpartijen van backingtrack. Poppy zingt opmerkelijk zuiver en haar zangstem komt overeen met die op het studiomateriaal. Zodanig zelfs, dat je je kunt afvragen wat er allemaal écht live gezongen is.

Poppy - livestream

De nummers volgen elkaar in hoog tempo op. Er is geen enkel woord tussen de compacte songs door. Na Don’t Go Outside is er een knipoog om aan te geven dat er nog een toegift volgt, die direct wordt ingezet. De zangeres heeft uitstekende muzikanten om zich heen, die de abrupte overgangen live moeiteloos verwerken. Ten opzichte van de albumversies is er niet heel veel veranderd. Wel is er extra ruimte ingelast voor gitaarsolo’s, zoals aan het einde van het titelnummer.

Poppy - livestream

Hoewel een livestream nooit een echt optreden met publiek erbij kan evenaren, is The Last Disagreement toch een zeer geslaagd alternatief, die doet verlangen naar een echt optreden. Fans en liefhebbers hebben een uur lang genoten dankzij de prima geluidsafstelling en de iets mistige, maar voldoende belichte performance. In eerste instantie zou de stream na afloop niet meer te zien zijn, maar op veler verzoek was de show nog tot dinsdagavond te volgen.

Poppy - livestream

Setlist:
1. Concrete
2. Bloodmoney
3. Scary Mask
4. X
5. Play Destroy
6. Fill The Crown
7. Am I A Girl?
8. Anything Like Me
9. Nothing I Need
10. All The Things She Said (t.A.T.u.-cover)
11. Sit / Stay
12. Sick Of The Sun
13. Don't Go Outside

Toegift:
14. Bite Your Teeth
15. I Disagree

Poppy - livestream

Poppy - livestream

[ Terug naar de Concert Reviews ]