Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  25 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • João Paulo Martins (Ramp) - 50
 • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
 • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
 • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Clips: Der Weg Einer Freiheit, Faun, Dagoba ...

Geplaatst op 02 december 2021 om 20:55u

Een oplettende kijker heeft Eminem in een clip van Korn ontdekt voordat de rapper wereldfaam verwierf. Heb jij ook zo'n scherp oog? Zo ja, heb je weleens een dergelijke ontdekking gedaan of iets anders bijzonders gespot in een videoclip wat nog niemand anders was opgevallen?

 • Der Weg Einer Freiheit (black metal)
 • Faun (pagan folk)
 • Dagoba (groove metal)
 • Needless (melodeath)
 • Guadana (Saurom cover)
 • Midnight Danger (melodic rock)
 • Mikaela (alternative metal)
 • Solarus (symphonic power metal)
 • Infirmum (doom/death)

Clips: Der Weg Einer Freiheit, Faun, Dagoba ...

Band: Der Weg Einer Freiheit
Releasenaam: Live At European Metal Festival Alliance 2020
Track: Skepsis Part I
Releasedatum: 19 november 2021

Een paar weken geleden kwam Noktvrn van Der Weg Einer Freiheit uit via Season Of Mist. De deluxe-digipack-versie bevat de dvd Live At European Metal Festival Alliance 2020. Zeker de moeite waard, want juist live komt de intense metal van de Duitse groep goed tot zijn recht.

Band: Faun
Releasenaam: Pagan
Track: Galdra
Releasedatum: 26 november 2021

Het is mogelijk dat Odin als shaman actief was. Faun vertelt er samen met Lindy-Fay Hella (van Wardruna) over in Galdra. Het nummer blikt vooruit op het album Pagan, dat in april 2022 zal verschijnen.

Band: Dagoba
Releasenaam: By Night
Track: The Last Crossing
Releasedatum: 18 februari 2022

Volgend jaar bestaat Dagoba 25 jaar. Het Franse groovemetalcollectief viert dat met het achtste album By Night. Daarvan delen we de door Adam Barker geregisseerde beelden bij The Last Crossing.

Band: Needless
Releasenaam: The Cosmic Cauldron
Track: Odium
Releasedatum: 7 januari 2021

Péter Németh en Márk Volner zijn de regisseurs van de videoclip bij Odium van Needless. De Hongaarse melodeathgroep is al sinds 2004 actief, maar pas de laatste jaren heeft deze zijn productiviteit op orde. Het nummer staat op het begin volgend jaar via Uprising Records te verschijnen tweede album The Cosmic Cauldron.

Band: Guadana
Releasenaam: Mester De Juglaría
Track: Aquel Paseo Sin Retorno
Releasedatum: 17 december 2021

Nog een paar weken en dan is het zover. Dan komt het coveralbum Mester De Juglaría uit. Daarop laten veel verschillende bands hun interpretaties van Saurom-nummers horen. We deelden reeds een flink aantal en daar komt vandaag Aquel Paseo Sin Retorno van Guadana bij.

Band: Midnight Danger
Releasenaam: Nights At Lake Milsen
Track: Out In The City Lights
Releasedatum: 26 november 2021

Danny Rexon (zanger Crazy Lixx) en Kane Roberts (gitarist Alice Cooper) zijn te gast bij de Zweedse rockact Midnight Danger in Out In The City Lights. Het retrorockende nummer staat op Nights At Lake Milsen.

Band: Mikaela
Releasenaam: Nocturne In Red
Track: Nightmare
Releasedatum: 28 oktober 2020

Zangeres Mikaela Attard was de politiek binnen Martrium zat en verliet de band om zich te concentreren op haar eigen songs. Die heeft ze verzameld op Nocturne In Red, waarop de Maltese laat horen niet alleen te kunnen schreeuwen, zoals blijkt uit Nightmare.

Band: Solarus
Releasenaam: A Dance With Tragedy
Track: A Dance With Tragedy
Releasedatum: 17 december 2021

Vicky Psarakis heeft geen geringe gastrol in A Dance With Tragedy van Solarus. Dat is het titelnummer van de derde langspeler van de Canadese band, die melodie, power, symfonie en een beetje prog mixt.

Band: Infirmum
Releasenaam: The Great Unknown
Track: The Great Unknown
Releasedatum: Nog niet bekend

Vers van de pers: Hanna-Leena Lassila is de nieuwe drumster van Infirmum. De Finse death/doomband maakt op de aankomende ep echter nog gebruik van de diensten van sessiedrummer Juuso Raatikainen (Swallow The Sun). Van die ep delen we het titelnummer The Great Unknown. Het in 2019 geïnitieerde project van Timo Solonen (Kuolonkaura) is van soloproject uitgegroeid tot een ware band plus gastartiesten.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.