Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Nieuwe clips van o.a. Turnstile, Inglorious en Crystal Lake
Geplaatst op 30 juli 2021 om 21:50u

We gaan het weekend in met een negental recent verschenen clips, variërend van een Heart-cover van Inglorious tot vermorzelende deathgrind van Choke, van nu metal van Space Of Variations tot melodeath van Aether Realm. Veel kijk- en luisterplezier gewenst.

  • Turnstile (hardcore)
  • Inglorious (Heart cover)
  • Crystal Lake (metalcore)
  • We Butter The Bread With Butter (metalcore)
  • Cutterred Flesh (brutal death metal)
  • Aether Realm (melodeath)
  • Space Of Variations (nu metal)
  • Words Of Farewell (melodeath)
  • Choke (death grind)

Nieuwe clips van o.a. Turnstile, Inglorious en Crystal Lake

Band: Turnstile
Releasenaam: Glow On
Track: Blackout
Releasedatum: 27 augustus 2021

Recentelijk deelden we nog de beelden bij Alien Love Call van Turnstile, maar de hardcoreband heeft alweer een nieuwe clip online gezet. Ditmaal het door zichzelf geregisseerde en door Alexis Jamet en Logan Triplett geanimeerde Blackout. Beide tracks blikken vooruit op Glow On, dat op 27 augustus uitkomt.

Band: Inglorious
Releasenaam: Heroin
Track: Barracuda
Releasedatum: 10 september 2021

De Engelse rockers van Inglorious eren hun vrouwelijke rockhelden met het cover-album Heroin, dat op 10 september via Frontiers Music verschijnt. Heart mag natuurlijk niet ontbreken, en daarom zie en hoor je hier Barracuda.

Band: Crystal Lake
Releasenaam:
Track: Curse
Releasedatum: 13 juli 2021

Crystal Lake viel recentelijk buiten de prijzen in onze poll over favoriete Aziatische bands. De enthousiaste presentatie op Into The Grave heeft de populariteit blijkbaar toch niert goed genoeg gedaan. Kort geleden brachten de heren een clip uit bij de nieuwe single Curse. Daarin zie je voor het eerste de vaste leden Gaku Taura (drums), Mitsuru (bas) en Hisatsugu "TJ" Taji (ritmegitaar).

Band: We Butter The Bread With Butter
Releasenaam: Das Album
Track: N!ce
Releasedatum: 24 september 2021

AFM Records staat niet bekend vanwege de metalcore, maar het label brengt toch een album in dat genre uit. Het betreft Das Album van We Butter The Bread With Butter. Hou je van breakdowns? Check dan N!ce.

Band: Cutterred Flesh
Releasenaam: Sharing Is Caring
Track: Black Aurora
Releasedatum: 15 juli 2021

Transcending Obscurity Records brengt binnenkort de nieuwe langspeler van het Tsjechische Cutterred Flesh uit. Die formatie speelt brutal death, maar verwerkt daarin behoorlijk wat andere invloeden en melodie. Dat blijkt onder meer uit het voorproefje met de titel Black Aurora. De groep is inmiddels twintig jaar actief.

Band: Aether Realm
Releasenaam: Redneck Vikings From Hell
Track: Cycle
Releasedatum: 1 mei 2020

Redneck Vikings From Hell van Aether Realm is al meer dan een jaar oud, maar met de clip bij Cycle hopen de Amerikanen toch weer nieuwe luisteraars en kijkers te interesseren voor hun melodeath.

Band: Space Of Variations
Releasenaam:
Track: Ultrabeat
Releasedatum: 29 juli 2021

Niet vies van elektronische elementen in metal? Check dan Ultrabeat van Space Of Variations, met bijdragen van de Oekraïense hiphopper Alyona Alyona. Het nu metal-achtige nummer blikt vooruit op een nieuw album van de Oost-Europeanen.

Band: Words Of Farewell
Releasenaam: Inner Universe II
Track: Born Of Sleep
Releasedatum: 17 september 2021

"Metal is very much alive, even if the venues are closed", aldus Words Of Farewell. De melodeathband uit West-Duitsland, die recentelijk tekende bij Seek & Strike, komt op 17 september met de ep Inner Universe II. Ze hebben een clip bij Born Of Sleep gemaakt om een idee te geven hoe ze anno 2021 klinken.

Band: Choke
Releasenaam:
Track: Lust For Death
Releasedatum: 29 juli 2021

Kort maar krachtig: het vermorzelende Lust For Death van Choke. Dave Jackson regisseerde de beelden voor Lust For Death, een track die vooruitblikt op een ep van het Amerikaanse kwintet uit Green Bay, Wisconsin.