Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Negen nieuwe clips met onder andere Ill Niño
Geplaatst op 11 mei 2021 om 20:30u

Het ziet ernaar uit dat vanaf volgende week woensdag de concertzalen weer open mogen. Weliswaar zijn er slechts dertig personen in de zaal welkom, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting. Of blijf je met de dan geldende beperkingen toch liever thuis om bijvoorbeeld livestreams en clips te bekijken?

  • Ill Niño (nu-metal)
  • The Last Martyr (dark rock)
  • Donella Drive (alternative rock)
  • Frost* (progressive rock)
  • A Killer's Confession (nu-metal)
  • Royalty Kult (nu-metal)
  • Vivi Vex (industrial)
  • Ov Sulfur (blackened deathcore)
  • Absentees (hardcorepunk)

Negen nieuwe clips met onder andere Ill Niño

Band: Ill Niño
Releasenaam: IllMortals
Track: All Or Nothing
Releasedatum: 5 mei 2021

Met sommige dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Hoewel de nieuwe plaat van Ill Niño pas ergens in de herfst uitkomt, verscheen de eerste single al afgelopen december: Mascara. Vandaag is het tijd voor All Or Nothing om IllMortals te promoten.

Band: The Last Martyr
Releasenaam: Purgatory
Track: Hindsight
Releasedatum: 1 september 2021

In september komt er een ep uit van The Last Martyr. Dat is een darkrockband uit Melbourne. Op Purgatory staat onder meer de track Hindsight. Maak kennis met deze Australische groep via onderstaande clip.

Band: Donella Drive
Releasenaam: Ozell
Track: Monochrome Dream
Releasedatum: 30 april 2021

Het uit San Antonio, Texas afkomstige trio Donella Drive maakt alternative rock en doet dat vandaag in de vorm van Monochrome Dream. Dat gaat gepaard met een geanimeerde videoclip die u hieronder kunt bekijken. De ep waarvan het nummer afkomstig is, Ozell, is al uit, dus slaat u vooral uw slag indien het u bevalt.

Band: Frost*
Releasenaam: Day And Age
Track: Day And Age
Releasedatum: 14 mei 2021

Of je de bandnaam Frost* zo met dat sterretje nou origineel of ronduit irritant vindt, het is in ieder geval wat anders. Voor de titel van het nieuwe album kwamen ze niet verder dan de titel van de maar liefst ruim elf minuten durende openingstrack Day And Age. Het album Day And Age is overigens een dubbelalbum. Mocht u de zang niet zo trekken, is de tweede schijf instrumentaal opgenomen. De nummers verschillen daadwerkelijk want de songlengtes zijn stuk voor stuk anders.

Band: A Killer's Confession
Releasenaam: Trapped Inside
Track: Trapped Inside
Releasedatum: 1 mei 2021

Weet u wat klote is? Opgesloten zitten. Maar als we het goed begrijpen gaat Trapped Inside niet over een letterlijke opsluiting. A Killer's Confession vertelt u er alles over in onderstaande videoclip.

Band: Royalty Kult
Releasenaam: Enjoying The End
Track: Enjoying The End
Releasedatum: 6 december 2020

Met een beetje fantasie zou je liefhebbers van het koningshuis kunnen verenigen onder de noemer Royalty Kult. En de tegenstanders ervan zouden wel blij zijn met het einde van de monarchie: Enjoying The End. Het nummer van dit hardrockduo is afkomstig van de gelijknamige plaat, Enjoying The End, die vorig jaar december uitkwam.

Band: Vivi Vex
Releasenaam: Transmission 1: Iconoclastic F4g0t
Track: Reject Hymn
Releasedatum: 9 november 2020

Hoewel Vivi Vex een soloproject is, worden in de credits van de debuut-ep Transmission 1: Iconoclastic F4g0t een handjevol gastmuzikanten genoemd. Alleen al bij onderstaand nummer, Reject Hymn, wordt ze bijgestaan door vijf anderen.

Band: Ov Sulfur
Releasenaam: Bathe In The Flame
Track: Bathe In The Flame
Releasedatum: 6 mei 2021

De hoofdmoot van de sound van Ov Sulfur valt te omschrijven als deathcore, maar als je een f voor een v vervangt en bovendien in de videoclip Bathe In The Flame pentagrammen en zo toont, dan moet daar natuurlijk ook wel wat black metal tegenaan geknikkerd worden. En zo geschiedde.

Band: Absentees
Releasenaam: Liars Do Leaders Make
Track: Only Human
Releasedatum: 4 juni 2021

Ook Absentees heeft een nieuw schijfje in het verschiet. De hardcoreformatie uit de UK klapt er vol op met Only Human dat afkomstig is van het 4 juni te verschijnenLiars Do Leaders Make.