Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Megadeth houdt situatie bassist nauwlettend in de gaten
Geplaatst op 11 mei 2021 om 16:24u

Megadeth-bassist David Ellefson is in opspraak geraakt. Een anonieme persoon heeft de Amerikaanse muzikant op Twitter beschuldigd van vermeende kinderlokking. Ellefson zou een destijds minderjarige vrouw ongepaste berichten en expliciete video's hebben verstuurd. Deze beschuldigingen gaan vergezeld van kopieën van seksueel getinte tekstberichten, naaktfoto's en filmpjes waarin de bassist voor de camera masturbeert.

De 56-jarige Ellefson erkent dat hij de posts, foto's en filmpjes heeft verstuurd, maar claimt dat de openbaar gemaakte berichten uit hun context zijn gehaald, dat het om een privézaak gaat en dat hij niets strafbaars heeft gedaan. Een anonieme gebruiker van Instagram beweert dat zij de jonge vrouw is waar het om gaat en stelt dat de uitspraken van David Ellefson op waarheid berusten. Zij zou tijdens hun relatie wel degelijk meerderjarig zijn geweest en bovendien het initiatief hebben genomen. De seksuele contacten zouden louter online hebben plaatsgevonden en met instemming van beide betrokkenen.

Omdat David Ellefson al 27 jaar getrouwd is met Julie Ellefson, kinderen heeft van 25 en 22 jaar oud en zo'n tien jaar geleden tot Lutherse predikant is benoemd, is het nu op sociale media rondcirculerende materiaal op zijn minst gênant te noemen. Zijn werkgever Megadeth heeft inmiddels gereageerd met de volgende verklaring: "We zijn ons bewust van de recente uitspraken met betrekking tot David Ellefson, en houden de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten."

"Als het gaat om creativiteit en het zakelijke aspect, zijn we allemaal goed bekend met elkaar. Er zijn echter duidelijk aspecten van Davids privéleven, die hij voor zichzelf heeft gehouden. Terwijl deze situatie zich ontvouwt, is het belangrijk dat alle stemmen helder en respectvol gehoord worden. We kijken er naar uit dat de waarheid aan het licht komt." Bandleider Dave Mustaine lijkt derhalve af te willen wachten wat voor informatie eventueel nog naar buiten komt. Mocht dit vervelende incident uiteindelijk gevolgen hebben voor de positie van Ellefson bij Megadeth, dan zal Metalfan.nl dat vanzelfsprekend melden.

Megadeth houdt situatie bassist nauwlettend in de gaten