Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-06-2021

Clips: Die Apokalyptischen Reiter, Five Finger Death Punch ...
Geplaatst op 07 mei 2021 om 20:40u

Vaccinatie-paspoort of niet, James Hetfield (die samen met Lars Ulrich en Kirk Hammett tien nummers heeft geschreven via Zoom) hoopt dat ze niet nodig zijn. Gelukkig heb je in ieder geval nog geen prik nodig om videoclips te mogen bekijken. Check daarom onderstaande beelden.

  • Die Apokalyptischen Reiter ()
  • Five Finger Death Punch (alternatieve rock)
  • Subway To Sally (folkrock)
  • BatiBatt (industrial metalcore)
  • Betrayme (blackened death)
  • Lost Division (hardrock/metal)
  • Erase Me (metalcore)
  • Year Of No Light (post-metal)
  • Raphael Weinroth-Browne (cello music)

Clips: Die Apokalyptischen Reiter, Five Finger Death Punch ...

Band: Die Apokalyptischen Reiter
Releasenaam: The Divine Horsemen
Track: Tiki
Releasedatum: 2 juli 2021

Ter ere van het vijfentwintigjarig jubileum van Die Apokalyptischen Reiter is de groep zonder voorbereidingen een twee dagen durende sessie op gaan nemen in de herfst van vorig jaar. Het resultaat is The Divine Horsemen. Het album komt op 2 juli uit via Nuclear Blast Records. Een voorproefje zie en hoor je hier met de beelden bij Tiki.

Band: Five Finger Death Punch
Releasenaam: F8
Track: Darkness Settles In
Releasedatum: 28 februari 2021

Michael Su van Persistence Films is de regisseur van de clip bij Darkness Settles InDarkness Settles In van Five Finger Death Punch. Het nummer, dat terugkomt in de nog te verschijnen film The Retaliators, staat op het begin vorig jaar uitgebrachte album F8.

Band: Subway To Sally
Releasenaam: Eisheilige Nacht - Back To Lindenpark
Track: IX
Releasedatum: 18 juni 2021

Saltatio Mortis heeft gevraagd of Subway To Sally IX ook wilde coveren en zo geschiedde. Het nummer belandde vervolgens frequent op de setlist en is ook één van de 28 tracks (met diverse gastartiesten) op de blu-ray/dvd/cd Eisheilige Nacht - Back To Lindenpark, die op 18 juni uitkomt.

Band: BatiBatt
Releasenaam: Virago
Track: Social Mediocre
Releasedatum: 6 februari 2021

Een batibat is een wraakzuchtige demoon in de Ilocano-folklore. BatiBatt is ook de naam van een zangeres die een eigenzinnige mix brengt van funk, metalcore en industrial, zoals te horen in Social Mediocre, afkomstig van het album Virago.

Band: Betrayme
Releasenaam: Nihil Obstat
Track: Aeons Mistake
Releasedatum: 2 juli 2021

We hebben al een tijdje niets meer gedeeld van het YouTube-kanaal van Slam Worldwide. Hoogste tijd dus om weer op die pagina te kijken. Het is echter geen slam wat je voorgeschoteld krijgt met Aeons Mistake van Betrayme, maar de Mexicanen maken blackened death. De track blikt vooruit op het in juli via Lethal Scissor Records te verschijnen album Nihil Obstat.

Band: Lost Division
Releasenaam: Cuts & Scars
Track: No God
Releasedatum: 28 mei 2021

Op 28 mei brengt Inverse Records Cuts & Scars van Lost Division uit. Dat is een Finse band, die rock en metal combineert. Maak kennis met het kwintet via de clip bij No God.

Band: Erase Me
Releasenaam:
Track: Rapture
Releasedatum: 2 mei 2021

Heb je wat met Emerosa, Memphis Mayfire en/of Crown The Empire, neem dan de moeite om naar Rapture van Erase Me te luisteren. Dat is een nieuwe metalcoreband, die eerder dit jaar de eerste track Denial Revival online zette.

Band: Year Of No Light
Releasenaam: Consolamentum
Track: Réalgar
Releasedatum: 2 juli 2021

Ga er rustig voor zitten, want de volgende compositie duurt meer dan tien minuten. Year Of No Light blikt met Réalgar vooruit op het 2 juli via Pelagic Records te verschijnen album Consolamentum.

Band: Raphael Weinroth-Browne
Releasenaam:
Track: Out Of The Ether
Releasedatum: 7 mei 2021

Cellist Raphael Weinroth-Browne schrijft creativiteit met de hoofdletter C door te improviseren. Daarin vindt hij de fascinatie voor muziek maken. Out Of The Ether is het meest recente voorbeeld daarvan, inclusief beelden van de muzikant, die je misschien wel van zijn bijdragen aan Leprous kent.