Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Nieuwe clips: Primal Fear, Black Veil Brides, Lindemann ...
Geplaatst op 12 april 2021 om 20:20u

We zitten zeer waarschijnlijk nog een week aan de beperkingen die de regering ons oplegt vast. Waar we ons niet in laten beperken, is het uitbrengen van de artikelen met videoclips. Vandaag dus weer een nieuwe aflevering. Veel kijk- en luisterplezier gewenst.

  • Primal Fear (heavy metal)
  • Black Veil Brides (alternative rock)
  • Lindemann (industrial metal)
  • Ten56. (metalcore)
  • Bokassa (hardrock)
  • Defocus (metalcore)
  • Devonian (melodic death)
  • Lamentari (black)
  • Boss Keloid (stoner/sludge/prog)

Nieuwe clips: Primal Fear, Black Veil Brides, Lindemann ...

Band: Primal Fear
Releasenaam:
Track: I Will Be Gone
Releasedatum: 9 april 2021

De eerste clip betreft een nieuwe versie van I Will Be Gone van Primal Fear. De originele versie staat op het eerder dit jaar uitgebrachte album Metal Commando. De nieuwe versie, met Tarja Turunen (ex-Nightwish), komt uit als ep met daarop nog vier andere tracks.

Band: Black Veil Brides
Releasenaam: The Phantom Tomorrow
Track: Fields Of Bone
Releasedatum: 4 juni 2021

Black Veil Brides is met het op 4 juni te verschijnen album The Phantom Tomorrow alweer toe aan de zesde full-length in de discografie. Fields Of Bone is de nieuwe single om u alvast warm te stomen. Luistert en huivert. Of niet natuurlijk. Net waar u zin in heeft.

Band: Lindemann
Releasenaam: Live In Moscow
Track: Praise Abort
Releasedatum: 21 mei 2021

Toen Lindemann in 2015 debuteerde met Praise Abort was gelijk de toon gezet. Hij haat zijn leven, zijn vrouw en zijn kinderen. Het lijkt ons een heel gezellige vader die zondag natuurlijk het vlees snijdt. En dan zeggen we er voor het gemak niet bij welk vlees. Maar we dwalen af. Op 21 mei geeft de band een live-plaat uit onder de titel Live In Moscow en daarvan ziet u de beelden bij dit nummer.

Band: Ten56.
Releasenaam: Diazepam
Track: Diazepam
Releasedatum: 9 april 2021

Ten56. is het nieuwe project van Aaron Matts nadat hij afgelopen week zijn vertrek uit Betraying The Martyrs aankondigde. Diazepam is het eerste wapenfeit van het gezelschap met onder andere leden uit Novelists, Uneven Structure en Kadinja.

Band: Bokassa
Releasenaam: So Long, Idiots!
Track: So Long, Idiots!
Releasedatum: 9 april 2021

Het Noorse powertrio Bokassa is de favoriete band van ene Lars Ulrich. Of uw mening over de beste man indicatief is voor hoe So Long, Idiots! dan klinkt, moet u zelf maar bekijken. Of nou ja, beluisteren dan natuurlijk.

Band: Defocus
Releasenaam: In The Eye Of Death We Are All The Same
Track: Thought Of A Vision
Releasedatum: 2 juli 2021

Er was een tijd dat bands op wilden vallen met rare bandnamen of gekke hoofdletters. Defocus is zelf niet zo bijzonder, maar ze hebben voor de op 2 juli te verschijnen plaat wel een relatief lange naam uitgekozen: In The Eye Of Death We Are All The Same. Benieuwd hoe dat klinkt? Luister (en kijk) naar Thought Of A Vision.

Band: Devonian
Releasenaam: Witchcraft
Track: Witchcraft
Releasedatum: 23 januari 2021

Inspiratie in geologische tijdperken is de metalwereld niet vreemd. Zo hebben we hier het Australische Devonian uit Brisbane. De op 23 januari verschenen ep lijkt echter over andere onderwerpen te gaan, al is mijn kennis van hekserij enigszins beperkt. Maar wellicht kunt u het verband leggen in de vierde track van Witchcraft, genaamd Witchcraft.

Band: Lamentari
Releasenaam: Nihilitatis
Track: Nihilitatis
Releasedatum: 9 april 2021

Hoewel black metal uit Scandinavië op zich niet vreemd is, is Denemarken geen hofleverancier. Lamentari komt echter uit Denemarken en neemt er met de nieuwe single Nihilatis flink de tijd voor. Onderstaande videoclip drukt namelijk pas af na de tien minutengrens.

Band: Boss Keloid
Releasenaam: Family The Smiling Thrush
Track: Gentle Clovis
Releasedatum: 4 juni 2021

Boss Keloid werd in 2010 opgericht in Wigan, England door Paul Swarbrick en Alex Hurst. Elf jaar later is men toe aan schijf vijf en deze draagt de naam Family The Smiling Thrush. Liefhebbers moeten nog wel even wachten, want 4 juni ligt de glimmer pas in de schappen, maar een sneak preview is hieronder te zien middels de ietwat eigenaardige videoclip bij Gentle Clovis.