Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in september 2023 is uitgebracht?

Baroness – Stone
Blackbriar – A Dark Euphony
Brujeria – Esto Es Brujeria
Cannibal Corpse – Chaos Horrific
Corey Taylor – CMF2
Cryptopsy – As Gomorrah Burns
Danko Jones – Electric Sounds
Dying Fetus – Make Them Beg For Death
Graveyard – 6
KK's Priest – The Sinner Rides Again
Kvelertak – Endling
Marduk – Memento Mori
Mercenary – Soundtrack For The End Times
Myrath – Karma
Nervosa – Jailbreak
Primal Fear – Code Red
Primordial – How It Ends
Shining – Shining
Soen – Memorial
Steven Wilson – The Harmony Codex
Sylosis – A Sign Of Things To Come
Taake – Et Hav Av Avstand
Tesseract – War Of Being
Thy Art Is Murder – Godlike
een ander studio-album uit september 2023

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 oktober:
 • Liturgy
 • Terzij De Horde, Mindwar en Bezette Stad
 • Vader en Vomitory
 • 3 oktober:
 • Astrosaur
 • Flotsam & Jetsam en Behind Bars
 • Liturgy
 • 4 oktober:
 • Cerebral Incubation en Epicardiectomy
 • Flotsam & Jetsam
 • Public Image Ltd.
 • 6 oktober:
 • Arena
 • Man As Plague, Bloodsucker en Youth Deprivation
 • Pain, Ensiferum, Eleine en Ryujin
 • ProgPower
 • 7 oktober:
 • Future Palace
 • Loud & Heavy Fest
 • Pain, Ensiferum, Eleine en Ryujin
 • ProgPower
Kalender
Vandaag jarig:
 • Albert Collins† - 91
 • Brian Greenway (April Wine) - 72
 • Cub Koda (Brownsville Station)† - 75
 • Earl Slick (Dirty White Boy) - 71
 • Esa Holopainen (Amorphis) - 51
 • Kevin Griffin (Better Than Ezra) - 55
 • Kevin Storm (Cardamon) - 43
 • Mariska Veres (Shocking Blue)† - 76
 • Martin Turner (Wishbone Ash) - 76
 • Matthias Zimmer (Perzonal War) - 45
 • Mikkel Sandager (Mercenary) - 47
 • Ola Aarrestad (The Sins Of Thy Beloved) - 44
 • Richard Oakes (Suede) - 47
 • Robert Lelièvre (Pan)† - 81

Vandaag overleden:
 • Glenn Rambo (Soilent Green) - 2005
Nieuwe enquête: het beste album uit september 2023

Geplaatst op 01-10-2023 om 18:30u.

Wat is voorlopig jouw favoriete studio-album, dat de afgelopen maand verscheen? Stemmen kan via de bijgaande link. Aan de indrukwekkende lijst met keuzemogelijkheden kun je zien dat september een opvallend goede maand was voor nieuwe releases. Voor flink wat interessante cd's uit binnen- en buitenland was dan ook geen plek meer. Wil jij op een andere langspeler stemmen dan de voorgedrukte antwoorden? Stem in dat geval s.v.p. op de onderste optie "een ander studio-album uit september 2023" en vertel ons in een (Facebook-)reactie welke recente plaat jouw favoriet is.

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in september 2023 is uitgebracht?

Nieuwe enquête: het beste album uit september 2023

Lees verder...
Interview met KK's Priest

Geplaatst op 30-09-2023 om 17:22u.

Als je de gitarist van KK’s Priest te spreken krijgt, hoop je natuurlijk op K.K. Downing. Het is immers zijn band. In plaats daarvan krijgen we A.J. Mills te spreken, de andere gitarist. Geen probleem, dan praten we wel met hem over K.K. Downing. Een bijkomend voordeel: geen gezeur over Judas Priest. Met A.J. praten we over zijn lange relatie met K.K., het nieuwe album dat stukken beter is dan het debuut en het optreden op het Alcatraz Festival. Daar heeft hij een andere kijk op dan Rene. Je kunt zijn interview met KK's Priest hier lezen!

Interview met KK's Priest

Lees verder...
Retro-Review: Suldusk - Lunar Falls

Geplaatst op 30-09-2023 om 08:37u.

Lunar Falls is het debuutalbum van het soloproject Suldusk, opgericht in 2016 door de Australische zangeres, songwriter en multi-instrumentaliste Emily Highfield. Haar muziek wordt gekenmerkt door een fraaie combinatie van blackened folk en duistere, atmosferische klanken. Het platenlabel Northern Silence Productions heeft haar onder contract genomen en heeft bijgedragen aan een uitstekende productie.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Retro-Review: Suldusk - Lunar Falls

Lees verder...
Debuutshow en -single van Alterium

Geplaatst op 30-09-2023 om 08:18u.

Alterium is een nieuwe powermetalformatie uit Italië. De band bestaat uit zangeres Nicoletta Rosellini (Walk In Darkness, ex-Kalidia), gitaristen Paolo Campitelli en Alessandro Mammola, bassist Luca Scalabrin en drummer Dario Gozzi. Het vijftal staat onder contract bij AFM Records en heeft in Emperial Sound aan het debuutalbum gewerkt. Dat gebeurde samen met producer Lars Rettkowitz. Achim Koehler is verantwoordelijk voor de mastering. Drag Me To Hell is de debuutsingle. Vandaag staat Alterium voor het eerst op het podium. Dat gebeurt op KillerZ Festival in Oberhausen.

Reacties...
Deicide en Vendetta FM naar Stonehenge

Geplaatst op 30-09-2023 om 08:13u.

Mortuous heeft helaas zijn optreden op Stonehenge 2024 moeten afzeggen omdat drummer Chad Gailey dan al aan het touren is met Necrot. De Amerikaanse band komt in 2025 alsnog naar het Steenwijkse festival. En over Amerikaanse bands gesproken, Deicide is net als het Spaanse Vendetta FM bevestigd voor Stonehenge 2024. Meer informatie over het festival vind je op de Facebook-pagina van Stonehenge Festival.

Deicide en Vendetta FM naar Stonehenge

Reacties...
Review: KK's Priest - The Sinner Rides Again

Geplaatst op 28-09-2023 om 18:00u.

Het debuut van KK’s Priest is er eentje om snel te vergeten. Het was goed om te vernemen dat de 71-jarige K.K. Downing tien jaar na zijn vertrek bij Judas Priest de gitaar weer had opgepakt, maar aan Sermons Of The Sinner uit 2021 ontbreekt nogal het een en ander. Hoe anders is dat met opvolger The Sinner Rides Again. Potjandorie, wat een knaller! De mankementen van Sermons Of The Sinner zijn verdwenen als sneeuw voor de zon.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: KK's Priest - The Sinner Rides Again

Lees verder...
Aversion Crown-zanger nu ook bij Thy Art Is Murder

Geplaatst op 28-09-2023 om 15:55u.

Gisteren begon de tour van Thy Art Is Murder in Oberhausen, waar de Australische band de nieuwe zanger onthuld heeft. Het blijkt Tyler Miller van Aversion Crown te zijn. Hij heeft de taken van CJ McMahon overgenomen, nadat die uit de band gezet is vanwege ondermeer wat transfobe uitspraken op social media, maar de band claimt dat er al langer vanalles speelde tussen McMahon en de andere bandleden. Op het laatste moment zijn de vocalen van het nieuwe album Godlike opnieuw opgenomen door nieuwe frontman Tyler Miller, waardoor het album met wat vertraging vorige week pas uitkwam. Vanavond is Thy Art Is Murder te zien in Poppodium 013 te Tilburg samen met Whitechapel, Fit For An Autopsy en Spite. Op 21 oktober zijn de bands ook nog te zien in Zappa in Antwerpen en op 27 oktober in de Amsterdamse Melkweg.

Aversion Crown-zanger nu ook bij Thy Art Is Murder

Reacties...
Review: Blackbriar - A Dark Euphony

Geplaatst op 28-09-2023 om 12:00u.

Het is niet veel bands gegeven om op eigen kracht een ver boven gemiddeld aantal fans voor zich te winnen. Blackbriar is dat wel gelukt. De clips leveren miljoenen kijkers op, de merchandise vliegt over de toonbank en de shows worden goed bezocht. De leden van de symfonische metalband komen over in het werk en hebben besloten toch in zee te gaan met een label. De maatschappijen stonden in de rij om de Assense groep vast te leggen. Het grote Nuclear Blast was de concurrentie het slimste af.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Blackbriar - A Dark Euphony

Lees verder...
The Color Of Rain zet titeltrack debuutalbum online

Geplaatst op 27-09-2023 om 15:41u.

The Color Of Rain is een nieuwe Nederlandse band met leden van Sad State Of Decay, Asgrauw en Cthulhuminati. De debuutplaat Oceans Above is al opgenomen en deze zal op 7 november verschijnen via Void Wanderer Productions. Het titelnummer kun je echter nu al beluisteren.

Lees verder...
Review: Bonjour Tristesse - Against Leviathan!

Geplaatst op 26-09-2023 om 19:27u.

De wortels van de Duitse zanger en multi-instrumentalist Nathanael liggen duidelijk in de black metal, maar daarbinnen beweegt hij zich binnen een breed spectrum, variërend van emotionele post-black metal tot rauwe DSBM en authentieke black metal van de oude stempel. Als enige muzikant achter Bonjour Tristesse heeft hij met dit project al veel verschillende kanten laten horen. Debuutalbum Par Un Sourire (2010) snijdt als een vleesmes door de ziel met zijn ijzige riffs en huiveringwekkende gekerm. Opvolger Your Ultimate Urban Nightmare (2018) tapt uit een ander vaatje en bevat nihilistische post-blackmetal à la Amesoeurs en het oude Lantlôs, vol desolate basloopjes en druilerige melodielijnen, omringd door een aura van grootstedelijke naargeestigheid.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Bonjour Tristesse - Against Leviathan!

Lees verder...
Tweede single van nieuwe Amaranthe

Geplaatst op 26-09-2023 om 19:25u.

Op het nieuwe album The Catalyst moet je nog bijna vijf maanden wachten, maar Amaranthe heeft wel de tweede single ervan uitgebracht. De nieuwe song heet Insatiable en voor de opnames van de videoclip ging de band weer naar Patric Ullaeus, waar de dame en heren al vaker over de vloer zijn geweest. De nieuwe plaat verschijnt op 23 februari via Nuclear Blast Records. 2 dagen later staat Amaranthe in Poppodium 013 te Tilburg samen met co-headliner Dragonforce en opener Infected Rain. Op 17 maart komen de bands ook nog naar de AB in Brussel.

Lees verder...
Duivelse sex met Cobra Spell

Geplaatst op 26-09-2023 om 16:42u.

De dames van Cobra Spell hebben een nieuwe single gelanceerd genaamd S.E.X. De bijbehorende videoclip werd geproduceerd door VideoInk. Het nummer is de eerste single van debuutalbum 666, dat op 1 december verschijnt via Napalm Records. Nog voor die tijd kun je de band live zien, want Cobra Spell staat op 4 november op het Holland Heavy festival in Iduna te Drachten.

Lees verder...
Review: The Hirsch Effekt - Urian

Geplaatst op 25-09-2023 om 14:15u.

Met het verscheiden van The Dillinger Escape Plan onstond er een lacune in de extremere math-metalhoek waar eigenlijk niemand echt ingestapt is, al zijn er verscheidene kanshebbers. Neem nou het Duitse The Hirsch Effekt. Behalve rechttoe rechtaan rossen zijn de oosterburen ook in staat om geflipte hooks te schrijven, te strooien met van de pot gerukte riffs, te confronteren met ogenschijnlijk onmogelijke wendingen, gelaagde, melodieuze samenzang te produceren, een opgefokte, opgepompte sfeer neer te zetten en ja... Wat kan het trio eigenlijk niet? Oké, oké, vrouwelijke operavocalen hoef je niet te verwachten. Ook maken de heren zich niet schuldig aan over de top symfonische synthesizers, four chord songs en tellen in 4/4. Ja, misschien enkele maten, maar het vormt nooit de basis.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: The Hirsch Effekt - Urian

Lees verder...
Tweede editie van Headbangers Parade

Geplaatst op 25-09-2023 om 11:48u.

Op 9 maart zal de tweede editie van Headbangers Parade gehouden worden, deze keer in het Klokgebouw in Eindhoven. De eerste bands zijn ook al bekendgemaakt: Meshuggah en Avatar. Meer namen worden binnenkort onthuld. De kaartverkoop begint aanstaande vrijdag om 11 uur via www.headbangers-parade.com.

Tweede editie van Headbangers Parade

Reacties...
Review: The Night Eternal - Fatale

Geplaatst op 24-09-2023 om 16:23u.

Twee jaar geleden verrast de Duitse heavymetalband The Night Eternal vriend en vijand met het uitstekende debuutalbum Moonlit Cross (2021). De authentieke, ouderwetse heavy metal vol stoere ritmes en buitengewoon smakelijk gitaarwerk blijkt enorm goed te werken, met name dankzij de uitstekende composities, de begenadigde zang van Ricardo Baum en de heerlijke gitaarharmonieën van Rob Richter en Henry Käseberg. Het album heeft de afgelopen jaren heel wat luisterbeurten gekregen. Inmiddels ligt opvolger Fatale in de schappen, wederom via het kwaliteitslabel Ván Records. Het album bevat net als zijn voorganger negen nummers, die in totaal iets meer dan veertig minuten in beslag nemen.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: The Night Eternal - Fatale

Lees verder...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.