Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  2 december:
 • Árstíðir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 02-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Artur Sahakjan (Tystnaden) - 39
 • Ben Ward (Orange Goblin) - 47
 • Chris Wolstenholme (Muse) - 43
 • Dirk Schlächter (Gamma Ray) - 56
 • Ingeborg Anna Seide (Adorned Brood) - 49
 • Isaac Bitton (Les Variations) - 74
 • Jarno Parantainen (Machine Men) - 40
 • Masafumi Gotoh (Asian Kung-Fu Generation) - 45
 • Nate Mendel (Foo Fighters) - 53
 • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks)† - 61
 • Richard "Rik" Charron (Exciter) - 54
 • Rick Savage (Def Leppard) - 61
 • Tom McGuinness (Manfred Mann) - 80

Vandaag overleden:
 • Bobby Keys (The Rolling Stones) - 2014
 • Eric Woolfson (The Alan Parsons Project) - 2009
 • Mariska Veres (Shocking Blue) - 2006
Orange Goblin naar Into The Grave

Geplaatst op 02-12-2021 om 13:30u.

Op de verjaardag van zanger Ben Ward kondigt Loud Noise aan dat zijn band Orange Goblin volgend jaar op Into The Grave zal staan. De komende weken wordt elke dag een nieuwe naam hiervoor onthuld. Eerder al waren onder meer Paradise Lost, Gloryhammer, Obituary, Dark Funeral, Destruction en Flotsam & Jetsam bevestigd. De 10e editie van Into The Grave vindt volgend jaar plaats van 10 t/m 12 juni, natuurlijk in Leeuwarden. Driedagenkaarten kosten 79 euro, maar er zijn ook dagkaarten verkrijgbaar. Alle informatie vind je op www.intothegrave.nl.

Orange Goblin naar Into The Grave

Reacties...
Nieuwe single van The Gathering

Geplaatst op 02-12-2021 om 13:00u.

Als voorbode voor de nieuwe ep Interference heeft The Gathering alvast een nieuwe single uitgebracht. Deze heet Stronger en werd afgelopen voorjaar opgenomen. De productie komt voor rekening van René Rutten. Zowel de ep Interference als een volledige nieuw album getiteld Beautiful Distortion moeten komend voorjaar uitkomen.

Reacties...
Originele zanger even terug bij Me And That Man

Geplaatst op 02-12-2021 om 12:40u.

Het derde album New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2 van Me And That Man is nog niet zo heel lang uit, maar nu is er een nieuwe single verschenen die niet op die plaat staat. Me And That Man begon vier jaar geleden als project van Behemoth-frontman Nergal en rocker John Porter, maar na het eerste album verliet Porter het project en ging Nergal alleen verder. Op de nieuwe single Fight! werken de mannen echter weer samen.

Reacties...

Review: Clemens Wijers - Worlds II

Geplaatst op 02-12-2021 om 09:00u.

Clemens "Ardek" Wijers is vooral bekend als toetsenist/componist van de horrormetalband Carach Angren, maar hij doet veel meer. Zo verzorgde hij bijvoorbeeld de orkestratie voor de Ex Deo-albums The Thirteen Years Of Nero (2021) en The Immortal Wars (2017), componeerde hij voor Coming Home (2016) van Pain en schreef hij muziek voor Lindemann’s album Skills In Pills (2015). Worlds II is het vervolg op het debuutalbum van Clemens Wijers, dat in 2017 werd uitgebracht.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Clemens Wijers - Worlds II

Lees verder...
Eerste single van nieuw Dead Head-album

Geplaatst op 01-12-2021 om 21:40u.

Dead Head komt volgend jaar met het nieuwe album Slave Driver. De plaat werd eerder dit jaar opgenomen in Toneshed Recording Studio van Erwin Hermsen, die ook de mix en mastering voor zijn rekening neemt. Het artwork komt van de hand van Vladimir Chebakov. In de eerste single Acolyte hoor je zanger/bassist Ralph de Boer (Bodyfarm, Radiathor), die bij Dead Head is teruggekeerd. Hij is ook te horen op het album Depression Tank uit 2009.

Reacties...
Nieuwe clips: Kid Rock, Lordi, Hypocrisy ...

Geplaatst op 01-12-2021 om 21:00u.

Eindelijk weer eens een overzicht met nieuwe clips. We gaan de komende dagen een inhaalslag maken, dus verwacht elke dag een kans om interessante muziek en bands te ontdekken en bekende voorbij te zien komen.

 • Kid Rock (rock)
 • Lordi (hard rock)
 • Hypocrisy (death metal)
 • Iamthemorning (chamber folk)
 • Cuttered Flesh (brutal death metal)
 • Resolve (metalcore)
 • Rust N' Rage (rock)
 • Reliqa (prog metal)
 • Ad Infinitum (symphonic metal)

Nieuwe clips: Kid Rock, Lordi, Hypocrisy ...

Lees verder...
Debuut van Confidential

Geplaatst op 01-12-2021 om 15:45u.

Op 25 maart brengt Massacre Records het debuutalbum Devil Inside van Confidential uit. De symfonische metalband werd in 2019 opgericht door de Noorse zangeres Astrid K(lara) Mjøen. Zij vond gitaristen David Hovde (Axe Toss, ex-Edema Ruh) en Frode Hovd (Aldaria, ex-Memorized Dreams) en toetseniste/zangeres Charlotte Stav (ex-Dåven, ex-Set It Alight, ex-Viggja Voices).

Het kwartet werkte samen met sessiedrummer Robert Redmax. Jonah Weingarten (Pyramaze, Catalyst Crime, We Are Centinels) verzorgde de orkestraties, Jacob Hansen de productie, mix en master. Het album bevat gastbijdragen van Jake E (Cyhra, ex-Amaranthe), Madeleine Liljestam en Rikard Ekberg (beiden in Eleine). De hoes is ontworpen door Federico Bossinga (Abstract Chaos Design) en Frode Hovd (Aldaria Studios). Het titelnummer van het debuutalbum is inmiddels vrijgegeven. De bandleden werkten voor de beelden samen met Aldaria Studios.

Lees verder...
Nieuwe enquête: het beste album uit november 2021

Geplaatst op 01-12-2021 om 15:00u.

Afgelopen maand bracht zowel ABBA als Adele één van de bestverkopende albums uit van de laatste jaren, maar bij Metalfan.nl waren we meer benieuwd naar de kersverse releases van acts als Cynic, Exodus, Hypocrisy, Lordi en Swallow The Sun. Welk studio-album uit november 2021 is (voorlopig) jouw favoriet?

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Staat jouw favoriet niet bij de voorgedrukte keuzemogelijkheden? Stem dan s.v.p. op de optie "een ander album uit november, namelijk:" en vertel ons in een reactie wat jij het beste studio-album vindt, dat afgelopen maand is verschenen.

Nieuwe enquête: het beste album uit november 2021

Lees verder...
Uitslag enquête: de beste ABBA-covers

Geplaatst op 01-12-2021 om 14:20u.

Afgelopen week stelden we jullie de vraag: "Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?" De duidelijke winnaar is Therion met Summer Night City. Dit nummer sleept maar liefst een derde deel van de uitgebrachte stemmen binnen. Het zilver is voor I'm A Marionette van Ghost, op de voet gevolgd door Helloweens Lay All Your Love On Me.

Avantasia's en Amberian Dawns versies van de laatstgenoemde ABBA-compositie krijgen ook behoorlijk wat stemmen, evenals Rob Rocks Eagle, The Winner Takes It All door At Vance, Morgana LeFays Voulez-Vous, Sinergy's uitvoering van Gimme! Gimme! Gimme! en Fozzy's noodkreet SOS. De tien genoemde ABBA-covers (en meer) kun je allemaal terugluisteren in onze ABBA Rocks! Spotify-playlist.

Reacties...

Review: Hypocrisy - Worship

Geplaatst op 01-12-2021 om 12:00u.

Oude liefde roest niet. Hypocrisy keert altijd terug. Hoeveel 'hits' de Zweedse alleskunner Peter Tägtgren ook scoort met Pain of zijn inmiddels ter ziele gegane project met Rammstein-zanger Till Lindemann. Gelukkig maar, want Hypocrisy levert vertrouwde kost. Een bekend recept, maar elke keer net wat anders uitgevoerd. Worship smaakt vooral lekker pittig.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Hypocrisy - Worship

Lees verder...
Twee livestreams van Trivium

Geplaatst op 01-12-2021 om 10:45u.

Op 11 en 18 december verzorgt Trivium een livestream. Op 11 december wordt het jubileum-album In Waves (2011) in zijn geheel gespeeld. Op 18 december bestaat de set uit materiaal van In The Court Of The Dragon (2021) en What The Dead Men Say (2020) onder de noemer Deadmen & Dragons. Fit For An Autopsy is de openingsact voor beide shows, die om 22.00 uur Nederlandse tijd beginnen en 72 uur beschikbaar blijven. Een kaartje kost vandaag nog twintig Amerikaanse dollars en is verkrijgbaar via de website van Trivium.

Twee livestreams van Trivium

Reacties...
Dubbel-album van Vivaldi Metal Project

Geplaatst op 01-12-2021 om 10:30u.

Op 22 februari brengt Sifare Music Publishing het nieuwe album van Vivaldi Metal Project uit. EpiClassica is een dubbel-album met een speelduur van 95 minuten. Rond de tweehonderd muzikanten werkten mee aan het symfonische metalproject rond de Italiaanse toetsenist en songwriter Mistheria.

Lees verder...
Preview: de nieuwe Sabaton

Geplaatst op 30-11-2021 om 17:00u.

Sabaton kan zich geen mooiere locatie wensen dan het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in Brussel om een albumpresentatie te houden van de nieuwe langspeler The War To End All Wars. Het museum beschikt over een grote collectie uniformen, voertuigen en wapens uit de Eerste Wereldoorlog en laat nu het nieuwe Sabaton-album precies weer over die oorlog gaan. We waren bij de luistersessie. Een eerste indruk van het album The War To End All Wars kun je hier lezen!

Preview: de nieuwe Sabaton

Lees verder...
Review: Epica - Omega Alive

Geplaatst op 30-11-2021 om 16:00u.

Deze zomer was Epica een van de artiesten die een livestream aanbood als vervanging voor de vele afgelaste optredens. Omega Alive was destijds de titel en onder deze naam verschijnt de show nu ook op cd, lp, dvd en blu-ray. In vijf verschillende hoofdstukken komen in totaal vijftien songs voorbij uit de inmiddels aardig grote discografie van de band, al ligt de nadruk wel op het laatste album Omega. Sinds het vorige livedocument Retrospect zijn er alweer acht jaar verstreken en vier nieuwe studioalbums bijgekomen, dus het werd wel weer tijd voor een livealbum.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Epica - Omega Alive

Lees verder...
Sisters Of Suffocation stelt albumrelease uit

Geplaatst op 30-11-2021 om 15:39u.

Het nieuwe album Eradication van Sisters Of Suffocation is uitgesteld tot volgend jaar. Na een succesvolle crowdfundingcampagne zou de plaat dit najaar moeten uitkomen, maar frontvrouw Els Prins zit in de ziektewet. Ze heeft het momenteel mentaal heel erg zwaar en staat onder behandeling in een kliniek. Ze is naar eigen zeggen nu niet in staat om op te treden of een album uit te brengen. We wensen haar veel sterkte toe.

Sisters Of Suffocation stelt albumrelease uit

Reacties...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.