Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
 • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
 • Joey Tempest (Europe) - 59
 • John Deacon (Queen) - 71
 • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
 • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
 • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
 • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review: Machine Head - Øf Kingdøm And Crøwn

Geplaatst op 19-08-2022 om 12:00u.

De carrière van Machine Head is de laatste jaren turbulent. Na een reeks fantastische platen - Through The Ashes Of Empires (2003), The Blackening (2007) en Unto The Locust (2011) - leek de klad er een beetje in te komen. Bloodstone & Diamonds (2014) is een meer dan degelijke plaat, maar het matige Catharsis (2018) verdeelde de fanbase tot op het bot. Het bleef daar echter niet bij, want ook binnen de groep was er verdeeldheid. Robb Flynn nam alle beslissingen en voerde alleen het commando. Het was zijn band en zijn visie. De andere leden moesten zich steeds meer schikken in een bijrol.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Machine Head - Øf Kingdøm And Crøwn

Lees verder...

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Veel te leren op Magic O Metal - Live Experience

Geplaatst op 19-08-2022 om 11:00u.

Met Magic O Metal proberen muzikant Sander Gommans (ex-After Forever) en tekenaar Scott Wenmakers samen met Menno Kappe van Graviton Music Services kinderen te interesseren voor metal. Nadat er eerder al een album en stripboek uitkwamen, hebben de mannen niet stilgezeten. Op zaterdag 17 september vindt in het Grescollege in Reuver de eerste Magic O Metal - Live Experience plaats. Deze biedt alles op het gebied van metal, voor zowel jong én oud. Het geeft je toegang tot het maken van muziek en artwork, neemt je mee in de magische wereld van Magic: The Gathering- en Dungeons & Dragons-role playing games én brengt je in contact met allerlei talenten die actief zijn in de muzikale wereld van Metal!

Veel te leren op Magic O Metal - Live Experience

Lees verder...
Tijdschema Roosendaal Open Air bekend

Geplaatst op 19-08-2022 om 10:00u.

Over iets meer dan twee weken vindt Roosendaal Open Air weer plaats. Op zaterdag 3 september zullen in The Loos in Roosendaal onder meer Fleddy Melculy, Party Cannon, Cobra Spell en Schizophrenia optreden. Het tijdschema is inmiddels bekend en kun je hieronder zien. Kaarten kosten 21 euro. Alle informatie vind je op de Facebook-pagina van het festival.

Tijdschema Roosendaal Open Air bekend

Reacties...

Tweede single van nieuw Avatarium-album

Geplaatst op 19-08-2022 om 09:26u.

Drie jaar na The Fire I Long For komt Avatarium met de opvolger. Dit vijfde album van de Zweedse formatie heet Death, Where Is Your Sting en werd geproduceerd door gitarist Marcus Jidell. De nieuwe plaat verschijnt op 21 oktober via AFM Records en telt acht tracks. Bij de earbook-versie krijg je een bonus-cd met daarop nog eens vijf alternatieve versies van oudere songs. De band heeft nu de tweede single van de plaat uitgebracht, titeltrack Death, Where Is Your Sting.

Lees verder...
Tijdschema signeersessies Dynamo Metalfest bekend

Geplaatst op 18-08-2022 om 12:00u.

Komend weekend vindt in het Ijssportcentrum in Eindhoven eindelijk weer Dynamo Metalfest plaats. Net als voorgaande jaren organiseren wij weer de signeersessies! Op zaterdag ontvangen we Death Angel, Firewind en Dress The Dead in onze stand, op zondag Heaven Shall Burn en Angelus Apatrida. Het tijdschema zie je hieronder.

Update: Ook de Zweedse deathmetallers van LIK komen signeren op zondag!

Tijdschema signeersessies Dynamo Metalfest bekend

Reacties...
Review: Kaipa - Urskog

Geplaatst op 18-08-2022 om 10:07u.

De wortels van de Zweedse progressieve rockgroep Kaipa rijken diep. De band is opgericht in 1973 en brengt in de jaren zeventig en tachtig vijf releases uit. In die begindagen maakt de dan zeventienjarige gitarist Roine Stolt, die later met The Flower Kings zou uitgroeien tot een van de meest vooraanstaande bands in het progressieve rockgenre, deel uit van de line-up. Na Nattjurstid (1982) geeft de band de pijp aan Maarten. Pas twintig jaar later, in 2002, maakt Kaipa een herstart, wederom met Stolt (tijdelijk) in de line-up. Notes From The Past blijkt een prima comebackalbum en de jaren die hierop volgen, laten een groep horen die bruist van de creativiteit.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Kaipa - Urskog

Lees verder...
Eerste track van nieuw Autopsy-album online

Geplaatst op 17-08-2022 om 21:51u.

Recentelijk maakten we al melding dat er een nieuw-album van Autopsy aan zit te komen. Sinds vanavond staat de achtste track daarvan online, inclusief tekstvideo. Skin By Skin blikt vooruit op Morbidity Triumphant. Het achtste album verschijnt op 30 september via Peaceville Records.

Lees verder...
Clips: Wednesday 13, Dynazty, Norma Jean ...

Geplaatst op 17-08-2022 om 21:29u.

Het is jammer dat het vandaag niet woensdag de dertiende is. Het zou natuurlijk leuk zijn als we de nieuwe clip van Wednesday 13 op een toepasselijke dag gedeeld hadden, maar we willen er niet te lang mee wachten. Naast veel serieuze clips hebben we vandaag ook een van een nummer dat als grap gemaakt is door drie forumleden.

 • Wednesday 13 (alternative rock)
 • Dynazty (power metal)
 • Norma Jean (post-hardcore)
 • Black Lava (post-hardcore)
 • Metal Factory (heavy metal)
 • Witcher (atmospheric black metal)
 • Semblant (modern metal)
 • Stormruler (black metal)
 • Hardcore MF (hardcore)

Clips: Wednesday 13, Dynazty, Norma Jean ...

Lees verder...
Alweer nieuwe single van Behemoth

Geplaatst op 17-08-2022 om 12:24u.

Behemoth maakt zich op voor de release van het nieuwe album Opvs Contra Natvram en dat is te merken ook. De Poolse band heeft namelijk alweer een nieuwe single uitgepoept. Deze vierde van de nieuwe plaat heet Thy Becoming Eternal. De bijbehorende video werd geproduceerd door Ruben Fro. Het twaalfde album van Behemoth werd door de mannen zelf geproduceerd, waarna deze gemixt werd door Joe Barresi. De plaat verschijnt op 16 september via Nuclear Blast Records op vele kleuren vinyl, in een boxset, op cd en natuurlijk op de streamingdiensten. Komend najaar onderneemt Behemoth een Europese tournee samen met Arch Enemy. De bands komen op 22 oktober naar de Mainstage in Den Bosch.

Lees verder...

Review: RXPTRS - Living Without Death's Permission

Geplaatst op 17-08-2022 om 11:01u.

Het uit Bristol afkomstige RXPTRS (lees als Raptors) maakt een bonte mengeling van stijlen, maar het beste kun je de formatie omschrijven als een moderne hardcore-punkband, al dekt dat de lading bij lange na niet. Zo neigen tracks ook meer naar metal en hardrock of in sommige gevallen zelfs richting emo. Elk nummer klinkt anders en vliegt dikwijls meerdere kanten op. Zo gevarieerd mogelijk spelen is een noemenswaardig uitgangspunt, maar alle ideeën dienen ook omgezet te worden in goede composities. Die vaardigheid beheerst RXPTRS prima en zodoende leveren de heren met Living Without Death's Permission een beloftevol debuutalbum af.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: RXPTRS - Living Without Death's Permission

Lees verder...
Clips: Chelsea Grin, Fit For A King, Slaughter To Prevail ...

Geplaatst op 16-08-2022 om 21:29u.

We beginnen vandaag met death- en metalcore, maar we hebben, net als eergisteren, ook een technische zeer vaardige band uit Japan, opera metal uit Duitsland, power metal van Warkings en Poolse pop metal. Kijk, luister en geniet ervan!

 • Chelsea Grin (deathcore)
 • Fit For A King (metalcore)
 • Slaughter To Prevail (deathcore)
 • Distant (deathcore)
 • Her Own World (modern metal)
 • Molllust (symphonic metal)
 • Svalbard (post-hardcore)
 • Unlucky Morpheus (power metal)
 • Warkings (power metal)

Clips: Chelsea Grin, Fit For A King, Slaughter To Prevail ...

Lees verder...
Nieuw old-school festival in Eindhoven: Welcome To Hell

Geplaatst op 16-08-2022 om 11:15u.

Onder de noemer Welcome To Hell wordt op zaterdag 11 maart in de Eindhovense Effenaar een nieuw old-school feestje georganiseerd. Op het programma staan deze dag Venom Inc, Enforcer, Space Chaser, Schizophrenia, Bütcher, Hellripper, Vulture, Dark Omen en Mass Deception, maar daar komt zelfs nog een band bij! Kaarten kosten 38,50 euro per stuk.

Nieuw old-school festival in Eindhoven: Welcome To Hell

Reacties...
Review: Blind Guardian - The God Machine

Geplaatst op 16-08-2022 om 09:00u.

Er was een tijd dat ik reikhalzend uitkeek naar nieuw materiaal van Blind Guardian. De afgelopen twintig jaar werd dat met elke plaat minder. Na het geweldige A Night At The Opera (2002) is de nadruk steeds meer komen te liggen op orkestrale partijen, nog meer lagen met instrumentatie, nog meer doordachte gitaarloopjes. Kortom, meer gedoe ten koste van de gouden combinatie van emotionele lading en het agressieve vuur dat ouder werk kenmerkt. De platen van de afgelopen twee decennia zijn aardig en het musiceren is knap, maar vaak bekruipt me het gevoel dat er qua composities en uitvoering iets ontbreekt. Bovendien werden de pauzes tussen de platen steeds langer. Dat laatste geldt zeker voor het The God Machine. Wanneer je het orkestrale project Legacy Of The Dark Lands (2019) buiten beschouwing laat, zit er maar liefst zeven jaar tussen het nieuwe materiaal en diens voorganger Beyond The Red Mirror. De band maakt het zich er met die langere periode van stilte niet gemakkelijker op met verwachtingen die door de experimenteerdrift nog maar moeilijk kunnen worden ingelost.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Blind Guardian - The God Machine

Lees verder...
Grim Reaper-zanger overleden

Geplaatst op 16-08-2022 om 05:40u.

Grim Reaper-zanger Steve Grimmett is gisteren (15 augustus) op slechts 62-jarige leeftijd plotseling en onverwachts overleden. Dat hebben zijn broer Mark, zoon Russ en echtgenote Millie bekendgemaakt. Met Grim Reaper bracht Steve in de jaren tachtig de redelijk succesvolle albums See You In Hell, Fear No Evil en Rock You To Hell uit. In 1988 viel de formatie uit elkaar.

In de jaren negentig kreeg de groep echter extra bekendheid, doordat de videoclips voor de titelsongs van de drie bovengenoemde langspelers in de animatieserie Beavis And Butt-Head van (hilarisch) commentaar werden voorzien. In 2006 richtte de zanger de band opnieuw op, onder de naam Steve Grimmett's Grim Reaper. Enkele cd's volgden, plus een reeks optredens.

In 2007 bracht de vocalist ook nog een solo-album uit, getiteld Personal Crisis. Verder was hij onder meer te horen op het Onslaught-album In Search Of Sanity (1989) en releases van Medusa, Chateaux, Lionsheart, Friction, Grimmstine, The Sanity Days en Heidt. Komende vrijdag, 19 augustus, zou Steve Grimmett zijn 63ste verjaardag vieren, maar het heeft niet zo mogen zijn.

Grim Reaper-zanger overleden

Reacties...
Review: Semblant - Vermilion Eclipse

Geplaatst op 15-08-2022 om 12:03u.

In juli kwam Semblant na vier albums eindelijk naar Europa om te touren. De setlist bestond voor de helft uit nummers van het meest recente album Vermillion Eclipse. Hoewel het jammer was dat het keyboardspel niet altijd goed door het metalgeweld heenprikte, maakten de Brazilianen een positieve indruk. Doen ze dat ook met het album?

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Semblant - Vermilion Eclipse

Lees verder...
Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.