Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

09-08-2020

Valkyre heeft een nieuwe zangeres
Geplaatst op 09-08-2020 om 10:00u

In maart berichtten we dat zangeres Liesbeth Cordia de steampunkmetalband Valkyre had verlaten en dat er een nieuwe zangeres was gevonden. Gisteren werd bekendgemaakt dat Evelin Szilágyi a.k.a. Lhana de nieuwe frontvrouw is bij de zuiderburen. De Hongaarse natuurliefhebster en zangdocente woont in Nederland, studeerde op jonge leeftijd af aan Metal Factory en zong als vervangster van Marcela Bovio (ex-Stream Of Passion, Ayreon) bij Maiden uniteD.

Valkyre heeft een nieuwe zangeres

Clips: Schandmaul, Ólafur Arnalds, The Pineapple Thief ...
Geplaatst op 08-08-2020 om 18:40u

Een dag nadat Dream Theater kenbaar maakt dat de band deze herfst de studio ingaat om een nieuw album op te nemen en Marty Friedman aangeeft dat hij bezig is om de puntjes op de i te zetten voor zijn komende solo-album, delen we negen clips.

 • Schandmaul, dArtagnan (folk metal/rock)
 • Ólafur Arnalds, JFDR (filmmuziek)
 • The Pineapple Thief (progrock)
 • Comaniac (thrash)
 • Carnation (death metal)
 • Loch Vostok (prog metal)
 • Tim Bowness (prog rock)
 • Zuberoa Aznárez (folk)
 • Heads. (noise, post-punk)

Clips: Schandmaul, Ólafur Arnalds, The Pineapple Thief ...

Duet van Charlotte Wessels en Alissa White-Gluz
Geplaatst op 08-08-2020 om 10:00u

Twee weken geleden werden Charlotte Wessels (Delain) en Alissa White-Gluz (Arch Enemy) uitgenodigd door The Show Up! Dat is een regelmatig terugkerende creatieve livestream van Patreon voor artiesten en hun fans. De zangeressen werkten al meermaals samen, zoals in Delains Hand Of Gold en The Tragedy Of The Commons. Ondanks dat ze slechts iets meer dan een week de tijd hebben gehad om aan het nummer te werken, hebben ze gisteravond een voorlopige versie van Lizzie laten horen (vanaf 1.33.00 in de link). Het nummer gaat over model, dichteres en kunstenares Elizabeth Siddal uit de negentiende eeuw. De tekst is gebaseerd op haar gedicht A Silent Wood. De definitieve versie zal op de Patreon-pagina's van de dames te zien en horen zijn op 13 augustus.

Review: Victoria K - Essentia
Geplaatst op 08-08-2020 om 09:45u

Review: Victoria K - EssentiaVictoria K is een jonge zangeres uit Australië, die enkele jaren geleden covers op YouTube begon te posten; covers van nummers van haar grote voorbeelden, zoals Heart, Evanescence, Within Temptation, Nightwish, Skillet en Kamelot. Vanaf het moment dat ze gevraagd werd om tijdens de Australische tournee van Eluveitie in het voorprogramma op te treden, ging het hard. Het soloproject werd een band. Na de single Monster (2016) volgde de single Lacuna (2019) en inmiddels ligt het eerste studio-album in de winkels.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Nieuw project van Decapitated-frontman
Geplaatst op 07-08-2020 om 20:30u

Rafa "Rasta" Piotrowski, wellicht bij u bekend als frontman van Decapitated, en Mr. G, die elektronische muziek maakt, presenteren u het nieuwe project Lucy Burns. De twee muzikanten begonnen vorig jaar samen te werken en wilden iets creëren dat buiten hun comfortzone lag. Ze wilden met verschillende genres experimenteren en komen na een paar singles met een full-length. De eerste single staat inmiddels online. "Ocooltica is a mixture of dirty electronic sounds, hip-hop, tribal rhythms and melodic rock attitude. It tells the story about powerful hex of music, music that has the ability to pierce through hearts, possess minds, and take the listener on a freaky trip through the oneiric world of Lucy Burns." Lees verder om de eerste single Ocooltica te beluisteren en bijgaande clip te bekijken.

Nieuwe clips: Alestorm, Halestorm, Sabaton en meer
Geplaatst op 07-08-2020 om 19:50u

Op deze bloedhete dag, waarop Floor Jansen haar Engelstalige versie van De Beelden Blijven online heeft laten zetten (The Fight Goes On en het nieuwe album van Deep Purple (Whoosh!) uit is gekomen, delen we negen clips.

 • Halestorm (feat. Amy Lee) (ballad)
 • Alestorm (pirate metal)
 • Sabaton (power metal)
 • Night Laser (glam metal)
 • Hrafnsmál (folk/tribal)
 • Landfall (rock)
 • Ghřstkid (modern rock/metal)
 • Harlekin (beatdown hardcore)
 • Imperious Vision (brutal death metal)

Nieuwe clips: Alestorm, Halestorm, Sabaton en meer

Interview met Avatar
Geplaatst op 07-08-2020 om 18:00u

Het tijdperk van de koning is voorbij. Avatar Country ligt achter ons. De Zweedse band Avatar komt nu met Hunter Gatherer, een drie kwartier durend epos dat geen verband houdt met het voorgaande conceptalbum. Zanger Johannes Eckerström geeft tekst en uitleg over de plaat, vertelt over de headlineshow op Alcatraz Hard Rock & Metal Festival en is onzeker over wanneer we Avatar weer op een podium kunnen zien. Je kunt het interview met Avatar hier lezen!

Interview met Avatar

Review: Avatar - Hunter Gatherer
Geplaatst op 07-08-2020 om 17:00u

Review: Avatar - Hunter GathererDe ster van Avatar is al jaren rijzende. De groep is inmiddels op elk festival een graag geziene gast en de fanbase breidt per album uit. Ook muzikaal maakt de Zweedse formatie per plaat steeds meer stappen voorwaarts. Waar in het begin van de carričre de albums het vooral moesten hebben van enkele uitschieters en de theatrale fratsen van frontman Johannes Eckerström, leverde de band in 2018 een schot in de roos af met Avatar Country.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Preview van het achtste Benediction-album
Geplaatst op 07-08-2020 om 15:10u

Op 16 oktober releaset Nuclear Blast Records het achtste album van de deathmetalveteranen van Benediction. Scriptures is de eerste langspeler sinds Killing Music (2008). De nieuwe collectie songs is ingespeeld door gitaristen Peter Rew en Darren Brookes (die er sinds 1989 al bij zijn), vocalist Dave Ingram (die vorig jaar na twee decennia bij de Engelse groep terugkeerde) en een nieuwe ritmesectie, bestaande uit bassist Dan Bate (Omicida, ex-Monument) en drummer Giovanni Durst (Hiss Of Atrocities, Monument, Omicida). De eerste single, Rabid Carnality, staat online met een videoclip erbij, die is geregisseerd door Sascha Scharnberg van Black Serpent Promotion. De beelden dateren van het optreden in het Duitse Bochum van eerder dit jaar.

Review: Navian - Reset
Geplaatst op 07-08-2020 om 09:30u

Review: Navian - ResetHet Noorse gezelschap Navian zegt geďnspireerd te zijn door bands als Animals As Leaders, Plini, Intervals en Polyphia. Daar heeft het trio voor 50% gelijk in. De twee bands met een P kunnen gerust een rechtszaak wegens plagiaat aanspannen. Ik zal ook eerlijk toegeven dat je met een combinatie van die twee bands ook Intervals wel kunt noemen als referentie. Daar kom je nog wel mee weg. Maar 'Animals As Leaders' is gewoon regelrecht name-dropping. Daar heeft het weinig mee van doen.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Interview met Dark Sarah
Geplaatst op 06-08-2020 om 21:30u

Er zijn nogal wat dingen veranderd in het kamp van Dark Sarah. De symfonische metalformatie zag zanger JP Leppäluoto vertrekken om zich volledig te kunnen concentreren op zijn succesvolle solocarričre, maar tekende wel bij het grote Napalm Records. Via die maatschappij verscheen kort geleden Grim, het eerste hoofdstuk in het fictieve, magische verhaal rondom Luna. De hoogste tijd om zangeres Heidi Parviainen een aantal vragen over de veranderingen bij de productieve band te stellen. Je kunt het interview met Dark Sarah hier lezen.

Interview met Dark Sarah

Spotify-baas haalt zich de woede van artiesten op de hals
Geplaatst op 06-08-2020 om 21:20u

Daniel Ek heeft zich de woede van veel artiesten op de hals gehaald. De mede-oprichter en CEO van Spotify reageerde in een interview met MusicAlly op de kritiek van artiesten dat de opbrengsten die ze ontvangen vanuit streamingdiensten in vergelijking met fysieke producten onevenwichtig zijn, dat ze niet voldoende worden gecompenseerd daarvoor en dat het businessmodel van Spotify niet acceptabel is. Ek pareert: "In toenemende mate kunnen artiesten leven van de inkomsten van de streamingdiensten. De artiesten die het niet goed doen in streaming zijn vooral degene die muziek uit willen brengen zoals het eerder gebeurde. Het is echter niet meer genoeg om net als eerder één keer in de drie of vier jaar muziek op te nemen. Muzikanten heden ten dage begrijpen dat het tegenwoordig gaat om een constante dialoog met je fans over bijvoorbeeld het verhaal rond het album en vaker content te plaatsen om een stabiele relatie op te bouwen met de fanbase."

Door verschillende artiesten is met verbazing en afschuw op de uitlatingen gereageerd. Bij velen komt het erop neer dat ze vinden dat hij zich niet in de muzikant kan verplaatsen en dat het creatieve proces niet werkt zoals hij zich inbeeldt. Dee Snider richt zich daarbij tot jou als luisteraar: "Terwijl jij geniet van de voordelen die Spotify biedt, moet je je realiseren dat dat voor een deel ook een grote inkomstenderving voor de artiest betekent die de muziek gemaakt heeft. Het percentage muzikanten dat dit verlies op kan vangen, ligt rond de 0.0001%." Nadine Shah: "We moeten als muziekgemeenschap de handen ineenslaan en verandering eisen." Mike Portnoy: "Ik heb in 2020 acht albums gemaakt en houd daar niets aan over. De theorie van Ek dat je meer muziek in kortere tijd moet maken, gaat dus niet op. Het is een slechte zaak dat hij ons vraagt om meer muziek te maken om zodoende hem nog meer te laten verdienen. Hij is miljardair geworden door het stelen en weggeven van andermans muziek. Steun artiesten door rechtstreeks spullen bij ze te kopen als je ze in staat wil stellen om muziek te blijven maken."

Spotify-baas haalt zich de woede van artiesten op de hals

Review: Echosoul - The End Of Darkness
Geplaatst op 06-08-2020 om 20:30u

Review: Echosoul - The End Of DarknessBij No Dust Records uit Kampen hebben ze een neusje voor talent. Het label duikt graag diep in de historie voor heruitgaven van vergeten demo's en albums, maar komt zo nu en dan ook met kakelvers materiaal op de proppen. Echosoul is de volgende in het rijtje en opnieuw blijkt dat labelvoorman Henk van Delden een prima gehoor heeft.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Negen nieuwe clips: Aleah, Bumblefoot, Ace Frehley ...
Geplaatst op 06-08-2020 om 19:45u

Een dag nadat Steel Panther twee drive-in-shows aankondigt en George Lynch aangeeft dat na het komende album het einde verhaal is voor Lynch Mob, delen we negen clips.

 • Aleah (ambient doom)
 • Bumblefoot (Soundgarden-cover)
 • Ace Frehley (Deep Purple-cover)
 • Terra (rock)
 • X Raiders (rock)
 • Scyther (heavy/thrash metal)
 • Primitive Man (sludgedoom)
 • Diamond Construct (rap metal)
 • Posehn (thrash)

Negen nieuwe clips: Aleah, Bumblefoot, Ace Frehley ...

Review: Cursed Be Thy Flesh - The Ritual
Geplaatst op 06-08-2020 om 14:00u

Review: Cursed Be Thy Flesh - The RitualThe Ritual is het debuutalbum van de blackmetalband Cursed Be Thy Flesh. Het artwork doet vermoeden dat de Amerikaans/Sloveense formatie zich in obscure kvlt-kringen begeeft en dat is ten dele inderdaad het geval. Ouderwetse black voert de boventoon, maar wordt gecombineerd met thrash en andere stijlelementen. Meest opvallend is echter dat deze plaat niet zo slecht geproduceerd klinkt als gewoonlijk in het kvlt-genre. De sound is echter nog steeds rauw, dus verwacht van Cursed Be Thy Flesh geen elegante benadering.

Klik op de cover om de hele review te lezen.