Pitfest
Enquête

Hoe vaak heb jij AC/DC al live gezien?

meer dan twintig keer
16-20 keer
11-15 keer
6-10 keer
5 keer
4 keer
3 keer
2 keer
1 keer en dat smaakte naar meer
1 keer en dat was genoeg
0 keer, maar dit jaar hoop ik de band live te zien
0 keer en met deze line-up hoeft het niet meer
0 keer en bij deze prijzen sla ik wederom over
0 keer en ditmaal komt het me evenmin uit
0 keer, want ik geef niets om AC/DC

[ Uitslag | Enquêtes ]

  25 februari:
 • Cultura Tres
 • Distant, For I Am King en Boneripper
 • Dragonforce, Amaranthe en Infected Rain
 • Feral Grounds
 • 27 februari:
 • Frank Carter & The Rattlesnakes en The Mysterines
 • 29 februari:
 • Crouch en Divided
 • Eternal Champion en Sumerlands
 • Madball, Scowl, Sunami, The Chisel en Mindwar
 • Novelist, The Word Alive, Elwood Stray en ashen
 • 1 maart:
 • Cattle Decapitation, Signs Of The Swarm, 200 Stab Wounds en Vomit Earth
 • Marcelfest
  met Ramage Inc, Tiberius, Golden Caves en Dreamwalkers Inc
 • Pijn
 • Prestige, Infantry en Menschwalsch
 • Suicidal Angels, Fusion Bomb en Crimson Fire
 • 2 maart:
 • Deathisfaction en Klont
 • Firewind en Masterplan
 • Flapjack en Sztigar Bonko
 • Foxy Venus, Razorblade Messiah, Mouflon, Colère en Document 6
 • Knocked Loose en Deafheaven
 • None Shall Fall, Necrotesque en Traanbaard
 • Prestige en Infantry
Kalender
Vandaag jarig:
 • Andres (Ecthalion) - 45
 • David Anderson (Soilwork) - 49
 • George Harrison (The Beatles)† - 81
 • Jeroen Simons (Epica) - 46
 • John Jowitt (IQ) - 63
 • Paul Michael Stewart (Circle II Circle) - 51
 • Robert Willstedt (Dragonland) - 42
 • Sarah Jezebel Deva (Cradle Of Filth) - 47
 • Tauno Nava (Herald) - 49
Verslag van Drachten Deathfest

Geplaatst op 24-02-2024 om 20:50u.

Een uitverkocht huis onlangs in Iduna te Drachten, waar Drachten Deathfest plaatsvondt. Niet vreemd, aangezien met Napalm Death en Suffocation twee instituten naar het Friese dorp afreisden. Bovendien stonden met onder meer Wormrot en Sanguissugabog nog meer interessante namen op de festivalposter. Biërmächt (Wehrmacht) en Unlocked hadden helaas afgezegd, maar er bleven nog ruim voldoende bands over om te checken. Jeffrey ging een kijkje nemen. Je kunt zijn verslag hier lezen!

Verslag van Drachten Deathfest

Lees verder...

Pitfest

Review: Andry - Skies

Geplaatst op 24-02-2024 om 13:55u.

Andry Lagiou is een Griekse zangeres die in 2013 de rock/metalband The Harps oprichtte. In 2017 kreeg haar carrière een boost doordat ze deelnam aan The Voice Of Greece met songs van Rainbow, Bonnie Tyler en Deep Purple. Nadien was ze in een gastrol te horen bij The Vivaldi Metal Project, Mike LePond’s Silent Assassins en Pyramid. De ambitieuze frontvrouw besloot een paar jaar geleden om haar solodebuutalbum Skies op te nemen.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Andry - Skies

Lees verder...
Zakk Wylde staat open voor opnames met Pantera

Geplaatst op 24-02-2024 om 09:41u.

Pantera maakte ruim een jaar geleden een comeback op het podium, waarbij gitarist Zakk Wylde (Black Label Society) en drummer Charlie Benante (Anthrax) de plaatsen overnamen van de overleden broers Dimebag Darrell en Vinnie Paul Abbott. Uit de klassieke line-up van de Amerikaanse groovemetalband zijn zanger Phil Anselmo en bassist Rex Brown nog over. Hoewel enkele concerten in Duitsland en Oostenrijk werden geschrapt, vanwege het dubieuze gedrag van Anselmo in een (vrij ver) verleden, was de tournee een behoorlijk succes. Zo riepen de lezers van Metalfan.nl bijvoorbeeld het optreden van Pantera uit tot de beste show van de Graspop Metal Meeting 2023.

In een interview met SiriusXM's radioprogramma Trunk Nation With Eddie Trunk heeft Zakk Wylde nu, na enig aandringen, aangegeven dat hij openstaat voor de mogelijkheid om met de huidige line-up van Pantera nieuw materiaal op te nemen, al zijn hier momenteel geen concrete plannen voor. Wylde zegt hierover: "Als dat ooit een brug is waar we overheen gingen, zouden we moeten wachten tot we daar zijn. Maar op dit moment is het gewoon ons vieren die een eerbetoon brengen aan wat de leden [van de klassieke line-up] hebben gecreëerd."

Een nieuw album zou volgens de gitarist wel onder een andere naam moeten verschijnen: "Ik denk dat je het een andere naam zou moeten geven. Snap je wat ik bedoel? Pantera is die vier gozers. Dus ja, dat kun je niet vervangen. Ik bedoel, hoe kun je het Pantera noemen behalve als het louter reeds bestaand materiaal was en we dat zouden gaan opnemen; spul dat in een demo-status was of iets dergelijks, en door die mannen is geschreven. Maar wat betreft nieuwe composities, dan zou het moeten... je zou het een andere naam moeten geven."

Hebben jullie wellicht suggesties wat een goede bandnaam zou zijn voor de huidige tour-samenstelling van Pantera, als het viertal ooit besluit om samen een studio-album op te nemen en uit te brengen?

Zakk Wylde staat open voor opnames met Pantera

Reacties...

het

Apocalyptica covert nog meer Metallica

Geplaatst op 24-02-2024 om 09:32u.

In 1996 maakte Apocalyptica naam door een album uit te brengen vol Metallica-covers, maar dan gespeeld op cello's. In de loop der jaren heeft de band ook diverse albums met eigen materiaal opgenomen, evenals nog wat meer covers. Voor hun tiende album keren de Finnen terug naar hun roots. Op Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2 staan, zoals de titel al aangeeft, weer covers van Metallica. De plaat werd geproduceerd door Joe Barresi maar is de laatste met drummer Mikko Sirén. Hij nam na de opnames afscheid van de band. Het album ligt op 7 juni in de winkels. Opvallend is de eerste single The Four Horsemen, waarop huidig Metallica-bassist Robert Trujillo een gastrol heeft.

Lees verder...
Nieuwe plaat van Orden Ogan

Geplaatst op 23-02-2024 om 16:08u.

Reigning Phoenix Music tekent de laatste tijd veel bands. De nieuwste aanwinst is Orden Ogan. De Duitse powermetallers hebben ook gelijk hun nieuwe album The Order Of Fear aangekondigd. De eerste single getiteld My Worst Enemy is nu al uit, op het hele album moeten we nog tot de zomer wachten. Dan is de band ook weer live te zien. Orden Ogan keert namelijk terug naar Into The Grave in Leeuwarden. Later dit jaar kun je de band ook nog zien samen met Feuerschwanz en Dominum. Op 27 november staan de bands in de Effenaar te Eindhoven, een dag later is het Haarlemse Patronaat aan de beurt.

Reacties...
Review: Judas Priest - Invincible Shield

Geplaatst op 23-02-2024 om 14:00u.

Het is al bijna vijftien jaar geleden dat Judas Priest bezig was aan een afscheidstournee. Een vaarwel zou het echter niet worden; eerder een wedergeboorte. Na het vertrek van gitarist K.K. Downing en ondanks de gezondheidsproblemen van gitarist Glenn Tipton is Invincible Shield de derde langspeler sinds het aangekondigde adieu. Gitarist Richie Faulkner bleek een prima vervanger voor Downing en live wordt Tipton kundig vervangen door producer/gitarist Andy Sneap.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Judas Priest - Invincible Shield

Lees verder...
Hammer King zet nieuwe single online

Geplaatst op 23-02-2024 om 11:49u.

Over vier weken, op 22 maart, verschijnt het nieuwe album König und Kaiser van Hammer King, de band met in de gelederen voormalig Ross The Boss-zanger Titan Fox. Vorige maand verscheen al de eerste single, nu heeft de Duitse band de tweede track uitgebracht: The Devil Will I Do. Komend voorjaar komt de band nog voor twee shows naar Nederland, als support van Warkings. Op 27 april staan de bands in de Cacaofabriek te Helmond, een dag later in het Haarlemse Patronaat.

Lees verder...
Nieuw album van Alcest

Geplaatst op 23-02-2024 om 11:36u.

Alcest heeft een nieuwe plaat aangekondigd. Het nieuwe album van de Franse band heet Les Chants De L'Aurore en verschijnt op 21 juni via Nuclear Blast. Vandaag is echter al de eerste track L'Envol online gezet. Op 4 december is Alcest te zien in Paradiso in Amsterdam, een dag later staat het gezelschap in de Brusselse Ancienne Belgique.

Reacties...
Review: Blaze Bayley - Circle Of Stone

Geplaatst op 23-02-2024 om 08:30u.

Op professioneel vlak gaat het best goed met Blaze Bayley. De ex-zanger van Iron Maiden is content met zijn plek in de metalscene, ondanks het feit dat de tijden van het spelen in grote zalen allang achter hem liggen. Hij heeft een trouwe fanschare opgebouwd die alles vreet wat Blaze uitbrengt. Deze loyalisten staan steevast in het publiek tijdens elke tourcyclus. Ook al zijn het er niet heel veel, ze zorgen ervoor dat de zestigjarige zanger van de muziek kan leven. Daarnaast heeft hij alweer tien jaar lang een stabiele line-up. Dat is ook wel eens anders geweest.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Blaze Bayley - Circle Of Stone

Lees verder...
Vierde single van nieuwe Judas Priest

Geplaatst op 22-02-2024 om 18:30u.

Met nog een week of twee te gaan tot de release van het nieuwe album Invincible Shield heeft Judas Priest de vierde single van het album uitgebracht. De titel: The Serpent And The King. Deze zomer is Judas Priest te zien in Amsterdam en op Graspop Metal Meeting.

Lees verder...
Review: Infinity - The Untamed Hunger

Geplaatst op 22-02-2024 om 18:12u.

Nu 2023 definitief achter ons ligt, de oliebollen verteerd zijn, de vuurwerkresten weggeveegd worden en de kerstbomen opgeruimd zijn, is het de eerste maanden van 2024 nog één keer tijd om achterom te kijken naar het afgelopen muzikale jaar, voordat het vizier weer op de toekomst wordt gericht. Welke platen van vorig jaar zijn onder de radar gebleven, maar zijn interessant genoeg om alsnog in de schijnwerpers te zetten? In deze terugblikkende reeks bespreekt Rik tien platen uit 2023 die zeker de moeite van het beluisteren waard zijn. De vijfde in deze serie is een album van eigen bodem: Infinity.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Infinity - The Untamed Hunger

Lees verder...
Line-up Dynamo Metalfest compleet

Geplaatst op 22-02-2024 om 11:00u.

Dynamo Metalfest heeft de laatste drie namen aan de line-up toegevoegd, waarmee deze nu compleet is. Voor de vrijdag zijn Decapitated en Toxic Holocaust bevestigd, terwijl voor de zondag Igorrr aan de poster is toegevoegd. Dynamo Metalfest wordt dit jaar gehouden van 16 t/m 18 augustus, natuurlijk in het Ijssportcentrum te Eindhoven. Op vrijdag is er een korter programma, met onder meer Watain, Uada en Decapitated. Zaterdag sluit Dimmu Borgir het festival af en staan ook onder andere Amaranthe, Clutch, Forbidden en Whitechapel op het programma, terwijl op zondag Saxon het licht uitdoet en kun je naast de al genoemde Igorrr ook onder meer Skindred, Bay Area Interthrashional en Soen zien. Alle informatie vind je op www.dynamo-metalfest.nl.

Line-up Dynamo Metalfest compleet

Reacties...
Slayer maakt een comeback!

Geplaatst op 21-02-2024 om 19:05u.

We moeten zelf even op de kalender kijken of het geen 1 april is. Of zouden de sociale media van Slayer gehackt zijn? Minder dan vijf jaar na de afscheidstournee lijkt de Amerikaanse thrashmetalband namelijk al terug te keren op het podium. En dat terwijl gitarist en bandleider Kerry King pas net de albumrelease- en tourplannen heeft bekendgemaakt van zijn kersverse soloband. Om Slayer zelf in actie te zien, zul je voorlopig wel een tripje naar de Verenigde Staten moeten plannen. De groep rond King en zanger/bassist Tom Araya is vooralsnog geboekt voor twee evenementen, namelijk Riot Fest in Chicago (Illinois) op 22 september en Louder Than Life in Louisville (Kentucky) op 27 september. Bijgaand vind je een promofilmpje voor die festivalshows. De tagline "It gets you when you least expect it" ("Het overvalt je wanneer je dat het minst verwacht") is in elk geval goed gekozen. Nu maar hopen dat Slayer een paar concerten in de Benelux of elders in Europa toevoegt aan deze bijzonder opmerkelijke, maar welkome comeback!

Reacties...
Lucifer in Maastricht

Geplaatst op 21-02-2024 om 15:00u.

Maastricht staat op vele toeristische lijstjes, maar zal bij metalminnend Nederland niet direct bovenaan staan als het aankomt op aansprekende concerten. Toch komt daar langzamerhand verandering in nu De Muziekgieterij steeds vaker hardrock en metal begint te programmeren. Deze prachtige, omgebouwde fabriekshal aan de rand van het centrum van de Zuid-Limburgse hoofdstad leent zich in ieder geval uitstekend voor optredens en festivals, getuige het uitstekend georganiseerde Samhain-festival van vorig jaar. Op een druilerige woensdagmiddag staat er een bijzonder aansprekend affiche op het programma. Niet alleen komt de hardrockformatie Lucifer? langs, de band neemt in zijn kielzorg twee bijzondere namen mee. Oudgedienden Angel Witch en het jongere, maar veelbelovende The Night Eternal mogen het publiek opwarmen. Rik ging een kijkje nemen. Je kunt zijn verslag van deze avond hier lezen!

Lucifer in Maastricht

Lees verder...
Derde album van Battlecreek

Geplaatst op 21-02-2024 om 11:28u.

In april is Battlecreek op tour met Angelus Apatrida, waarbij de bands in totaal vier shows in Nederland en België in de agenda hebben staan. Op de dag van die eerste Nederlandse show, op 11 april in Metropool te Hengelo, brengen de mannen van Battlecreek hun derde album uit. De nieuwe plaat, getiteld Maze Of The Mind, bevat een gastbijdrage van Gama Bomb-zanger Philly Byrne. Naast de show in Hengelo is de band ook te zien in Haarlem, Eindhoven en Kortrijk.

Derde album van Battlecreek

Reacties...
Zoeken
  23 februari:
 • Amaranthe - The Catalyst
 • Autumnblaze - Auf zerfetzten Schwingen
 • Blaze Bayley - Circle Of Stone
 • Borknagar - Fall
 • Cathubodua - Interbellum
 • Cemetary Moon - Inside The Dark Kingdom volume 1
 • Darkest Hour - Perpetual | Terminal
 • Druadan Forest - Dismal Spells Part 2 - The Night Circus
 • Dust Bolt - Sound & Fury
 • Job For A Cowboy - Moon Healer
 • Mick Mars - The Other Side Of Mars
 • Motörhead - The Löst Tapes
 • Nebularis - Exodus - Shattered Earth Saga - Pt 1
 • Theragon - Lumina
 • They Came From Visions - The Twilight Robes
 • 24 februari:
 • Rifforia - Axeorcism
 • 29 februari:
 • Wrang - Haatspraak
 • 1 maart:
 • Bruce Dickinson - The Mandrake Project
 • Firewind - Stand United
 • Messiah - Christus Hypercubus
 • Ministry - Hopiumforthemasses
 • Suicidal Angels - Profane Prayer
Het nieuwe album Invincible Shield van Judas Priest, verkrijgbaar vanaf 8 maart

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.