Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit de jaren tachtig?

AC/DC - Back In Black
Anthrax - Among The Living
Black Sabbath - Heaven And Hell
Death - Leprosy
Dio - Holy Diver
Exodus - Bonded By Blood
Guns N’ Roses - Appetite For Destruction
Helloween - Keeper Of The Seven Keys Part I
Iron Maiden - Powerslave
Iron Maiden - The Number Of The Beast
Judas Priest - British Steel
Megadeth - Peace Sells… But Who’s Buying?
Mercyful Fate - Don’t Break The Oath
Metallica - Master Of Puppets
Metallica - Ride The Lightning
Morbid Angel - Altars Of Madness
Motörhead - Ace Of Spades
Queensrÿche - Operation: Mindcrime
Rush - Moving Pictures
Savatage - Gutter Ballet
Sepultura - Beneath The Remains
Slayer - Reign In Blood
Testament - The Legacy
Venom - Black Metal
een ander album uit de periode 1980-1989

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 27-08-2024.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Abe Cunningham (Deftones) - 51
  • Rex Brown (Pantera) - 60

Vandaag overleden:
  • Mark Shelton (Manilla Road) - 2018
Autopsy en Napalm Death op Stonehenge festival

Geplaatst op 27-07-2024 om 10:45u.

Autopsy, Napalm Death, From The Crypt, Sabiendas, Rotten Remains en Stoma staan op Stonehenge! Maar Stonehenge is zojuist begonnen en deze bands staan toch niet in de line-up? Dat klopt, maar de genoemde bands zijn alvast bevestigd voor de editie van volgend jaar. Dan zal het Stonehenge festival plaatsvinden op zaterdag 26 juli. Earlybird-tickets kosten 50 euro, zodra die op zijn komt er tien euro bij. Alle informatie vind je op www.stonehengefestival.nl.

Autopsy en Napalm Death op Stonehenge festival

Reacties...
Clips van onder meer Crobot en Deathless Legacy

Geplaatst op 27-07-2024 om 08:15u.

We zijn er vandaag vroeg bij, want we gaan nog naar Stonehenge in Steenwijk. Ben jij daar ook of doe je liever wat anders zoals bijvoorbeeld clips bekijken? Hoe dan ook een plezierig weekend gewenst.

  • Crobot (hardrock)
  • Deathless Legacy (heavy metal/hardrock)
  • 9 Dead (nu metal)
  • Against Evil (heavy metal)
  • Corporal Shred (thrash metal)
  • Evig Natt (symphonic gothic doom metal)
  • Fleesh (symphonic rock)
  • In A Forest Dark (blackened doom)
  • Neverwinter (symphonic metal)

Clips van onder meer Crobot en Deathless Legacy

Lees verder...
Vijfde album van Dragony

Geplaatst op 26-07-2024 om 23:49u.

Op 11 oktober brengt Steamhammer/SPV Hic Svnt Dracones van Dragony uit. Het vijfde album van de powermetalformatie is geproduceerd door Frank Pitters in Silverline Music en gemixt en gemasterd door Jacob Hansen in Hansen Studios. De tweede single heet Beyond The Rainbow Bridge en werd geschreven door Pitters, toetsenist Manuel Hartleb en gitarist Matvei Plekhanov. Laatstgenoemde is voor het eerst op een Dragony-album te horen. Eerder dit jaar was er een drummerswissel. Originele drummer Frederic Brünner stopte na veertien jaar trouwe dienst en gaf de stokjes over aan Chris Auckenthaler, die sinds vorig jaar al tourde met Dragony. Zanger Siegfried Samer schreef de teksten van Beyond The Rainbow Bridge. De videoclip is gemaakt door Tamás Künsztler Productions.

Lees verder...
Gojira imponeert bij de Olympische Spelen

Geplaatst op 26-07-2024 om 21:30u.

Gojira was vanavond onderdeel van de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen in de Franse hoofdstad Parijs. De progressieve groovemetalband bracht een geheel eigen arrangement ten gehore van het lied Ah, ça ira, dat lang geleden al door de Franse revolutionairen werd gezongen. Gojira werd tijdens het olympische optreden bijgestaan door operazangeres Marina Viotti, een fraai decor en een lading speciale effecten. Bijgaand vind je een televisie-opname van Eurosport. Helaas hadden de Engelstalige commentatoren last van de 'Hollandse ziekte', want ze praten gewoon stug door de prachtige muziek heen. De Nederlandse commentatoren op HBO Max/Eurosport hielden gelukkig wel hun mond tijdens Gojira's performance.

Update: Je kunt het optreden van Gojira zonder commentaar bekijken op de website van de Belgische televisiezender VRT/Sporza.

Reacties...
Jerry Cantrell wil bloed zien

Geplaatst op 26-07-2024 om 20:45u.

Op 18 oktober brengt Double J Music het nieuwe album van Jerry Cantrell uit. Vilified is de eerste single van I Want Blood. Het album, dat harder is dan het voorgaande werk van de gitarist/zanger van Alice In Chains, is geproduceerd door Cantrell en Joe Barresi (Tool, Queens Of The Stone Age, Melvins) en is opgenomen in Barresi’s JHOC Studio in Pasadena, Calif. Het album bevat bijdragen van Duff McKagan (Guns N’ Roses) en Robert Trujillo (Metallica), drummers Gil Sharone (Team Sleep, Stolen Babies) en Mike Bordin (Faith No More) en achtergrondvocalen van Lola Colette en Greg Puciato (Better Lovers, ex-Dillinger Escape Plan).

Lees verder...
Negen nieuwe clips met o.a. All For Metal

Geplaatst op 26-07-2024 om 20:16u.

All for metal and metal for all. Het is weer weekend met onder meer optredens van Hellripper en Soulfly en morgen viert het Stonehenge-festival het dertigjarig jubileum. Enkele van onderstaande bands zouden er waarschijnlijk graag staan.

  • All For Metal (power metal)
  • Act Of Creation (death metal)
  • Assemble The Chariots (deathcore)
  • Atavista (blackened death metal)
  • Bonecleaner (slamming death metal)
  • Folkheim (melodic death metal)
  • Inner Strength (progressive metal)
  • Kami No Ikari (deathcore)
  • Our Hollow, Our Home

Negen nieuwe clips met o.a. All For Metal

Lees verder...
Zevende album van Fit For An Autopsy

Geplaatst op 26-07-2024 om 20:02u.

Op 25 oktober brengt Nuclear Blast Records The Nothing That Is van Fit For An Autopsy uit. Hostage is de eerste single van het nieuwe album dat door gitarist Will Putney is geproduceerd. Eric Richter is de regisseur van de videoclip en Paul Mackey is de producer. Fit For An Autopsy tourt dit najaar samen met Sylosis, Darkest Hour en Heriot door Europa. Het kwartet komt op 30 november naar Doornroosje in Nijmegen, een dag later naar Kafka Zappa in Antwerpen en op 21 december wordt de tour afgesloten in Essigfabrik te Keulen.

Lees verder...
Queens Of The Stone Age zegt Lowlands en Pukkelpop af

Geplaatst op 26-07-2024 om 16:37u.

De Amerikaanse stonerrockers van Queens Of The Stone Age hebben de geplande optredens voor de komende tijd afgezegd, waaronder de geboekte festivalshows op Lowlands in Nederland en Pukkelpop in België. Frontman Josh Homme werd begin deze maand teruggevlogen naar de Verenigde Staten om een spoedoperatie te ondergaan. De zanger/gitarist heeft van zijn artsen, vanwege de aanhoudende medische behandeling, nog geen toestemming gekregen om de Europese tournee te hervatten.

Op Lowlands is de vervanger van Queens Of The Stone Age het Franse elektronische muziekduo Justice. De organisatie van Pukkelpop is nog op zoek naar een geschikt alternatief. Beide festivals vinden medio augustus plaats. In het Nederlandse Biddinghuizen kun je na het afhaken van Josh Homme en diens band nog genieten van acts als Idles, Ramkot, Spiritbox, Wargasm en Ye Banished Privateers; in het Belgische Hasselt-Kiewit van onder meer Amenra, Bad Nerves, Bizkit Park, Electric Callboy, Enter Shikari, Flogging Molly, Jesus Piece, Lionheart, Motionless In White, Ramkot, Rise Against, Slift, Stake en The Offspring.

Queens Of The Stone Age zegt Lowlands en Pukkelpop af

Reacties...
Tweede single van Fit For A King

Geplaatst op 26-07-2024 om 14:05u.

Technium is de titel van de tweede single van Fit For A King in 2024. Eerder dit jaar verscheen Keeping Secrets. De nieuwe single bevat bijdragen van gastzanger Landon Tewers, frontman van The Plot In You. Technium gaat over hoe technologie een deel van ons leven is geworden vanwege het gemak en de voordelen, maar langzamerhand zien we ook de nadelen, zoals depressie en misinformatie. Is er nog een weg terug? Er is nog geen nieuws over een album van de Texaanse metalcoreformatie.

Reacties...
Review: Imperia - Dark Paradise

Geplaatst op 26-07-2024 om 10:21u.

Drie jaar geleden verscheen The Last Horizon van Imperia. Op dat album gaat de symfonische metalformatie songwritingtechnisch wat toegankelijker te werk dan op de voorgaande platen. De kolos is met meer dan zeventig minuten echter aan de lange kant, dus het is een vermoeiende aangelegenheid. Dat beseffen de bandleden en opvolger Dark Paradise is dan ook een stuk compacter.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Imperia - Dark Paradise

Lees verder...
Negen nieuwe clips met o.a. Ghost en Ingested

Geplaatst op 25-07-2024 om 20:48u.

We beginnen vandaag met Ghost, dat de laatste tijd productief is met nu dus twee clips en vorige maand de concertfilm Rite Here Rite Now. Daarnaast hebben we aardig wat metal- en deathcore vandaag.

  • Ghost (hard rock)
  • Ingested (deathcore)
  • Arka'n Asrafokor (tribal metal)
  • Hygen (metalcore)
  • Immorium (melodic death metal)
  • Invictus (death metal)
  • Served Cold (metalcore)
  • To Die Elsewhere (metalcore)

Negen nieuwe clips met o.a. Ghost en Ingested

Lees verder...
Interview met Powerwolf

Geplaatst op 25-07-2024 om 20:00u.

De wolven zijn weer wakker! Drie jaar na Call Of The Wild keert Powerwolf terug met Wake Up The Wicked en staat er een grote tournee voor de deur. Voor het zover is, spreken we met toetsenist Falk Maria Schlegel over het nieuwe album, wat gruwelijke verhalen en wat we bij de aankomende show in Amsterdam kunnen verwachten. Je kunt het interview hier lezen!

Interview met Powerwolf

Lees verder...
Wederom een trilogie van Ad Infinitum

Geplaatst op 25-07-2024 om 17:42u.

Op 11 oktober brengt Napalm Records Abyss van Ad Infinitum uit. Dat is het eerste album van een nieuwe trilogie van de moderne metalband rond zangeres Melissa Bonny. Deze werkte samen met producers Christoffer Stjerne en Jacob Hansen. Laatstgenoemde deed ook de opnamen, mix en mastering. Stefan Heilemann maakte het artwork. My Halo is de openingstrack. De clip bij dit nummer is geregisseerd door Mirko Witzki en geproduceerd door Witzki Visions. Eerder werd Outer Space al vrijgegeven. Ad Infinitum komt samen met Kamelot, Blackbriar en Frozen Crown naar TivoliVredenburg te Utrecht (12 oktober), Turbinenhalle te Oberhausen (27 oktober) en Trix te Antwerpen (30 oktober).

Lees verder...
Zien we Gojira bij openingsceremonie Olympische Spelen?

Geplaatst op 25-07-2024 om 17:22u.

Morgenavond, vrijdag 26 juli, vindt vanaf 19.30 uur in de Franse hoofdstad Parijs de openingsceremonie plaats van de Olympische Zomerspelen. Als je aan een willekeurige metalfan vraagt: "Wat is het gaafste muzikale exportproduct van Frankrijk?", dan is de kans groot dat je als antwoord "Gojira" krijgt. Het organisatiecomité van het grootste sportevenement op aarde heeft dit blijkbaar ook door, want volgens de Franse krant Le Parisien zal de progressieve groovemetalband aan de openingsceremonie deelnemen. Het zou gaan om een bijzondere samenwerking met de operazangeres Marina Viotti. Andere artiesten waarvan wordt verwacht dat ze morgenavond voorbijkomen, zijn bijvoorbeeld de wereldsterren Lady Gaga en Céline Dion. Volgens het wereldwijde magazine Time Out heeft de ervaren toneelregisseur Thomas Jolly de leiding over de openingsceremonie en heeft hij een indrukwekkende groep lokale en internationale acts uitgenodigd om de rijke historie en diversiteit van de Franse muzikale cultuur te vieren. We zijn benieuwd hoe dat gaat uitpakken!

Zien we Gojira bij openingsceremonie Olympische Spelen?

Reacties...
Review: 200 Stab Wounds - Manual Manic Procedures

Geplaatst op 25-07-2024 om 11:38u.

De uit Cleveland afkomstige deathmetalformatie 200 Stab Wounds stond onlangs voor het eerst op een Nederlands podium, als voorprogramma van Cattle Decapitation in het Nijmeegse Doornroosje, een optreden dat alom goed werd ontvangen. Het gaat opmerkelijk snel met de carrière van deze nog jonge band, die pas sinds 2019 actief is. Ondanks het feit dat het onlangs verschenen Manual Manic Procedures pas de tweede langspeler is, heeft de band al aardig wat naam gemaakt en lijkt bezig aan een snelle mars naar de subtop van het deathmetalgenre.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: 200 Stab Wounds - Manual Manic Procedures

Lees verder...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.