Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

02-12-2020

Clips: Hatebreed, Beyond The Black, The Night Flight Orchestra
Geplaatst op 02-12-2020 om 10:00u

Recentelijk bereikte de clip bij Chop Suey van System Of A Down één miljard views. Zo ver zijn onderstaande clips nog lang niet, maar jij kunt een bijdrage leveren aan het stijgende aantal, dus grijp die kans.

 • Hatebreed (hardcore)
 • Beyond The Black (Sabaton-cover)
 • The Night Flight Orchestra (classic rock)
 • Changing Tides (metalcore)
 • Worm Shepherd (ft. David Simonich) (blackened deathcore)
 • Scour (black metal)
 • Within The Ruins (death/metalcore)
 • Space Of Variations (metalcore)
 • Kaunis Kuolematon (melodic death/doom)

Clips: Hatebreed, Beyond The Black, The Night Flight Orchestra

Review: Dio - Angry Machines (Re-release)
Geplaatst op 02-12-2020 om 09:00u

Review: Dio - Angry Machines (Re-release)Ronnie James Dio is al tien jaar niet meer onder ons, maar geregeld komt er nog wat nieuws van de man uit. Ditmaal gaat het om oud werk in een opgefrist jasje. De laatste vier albums van Dio zijn het afgelopen jaar namelijk opnieuw verschenen in stevige digibooks met een bonus-cd. Nooit verkeerd natuurlijk, al ziet niet iedereen de latere werken van de kleine man met de grote stem als hoogtepunten uit zijn omvangrijke discografie.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Nieuw soloalbum van Neal Schon
Geplaatst op 02-12-2020 om 08:02u

Journey-gitarist Neal Schon komt nog dit jaar met een nieuw soloalbum. De titel hiervan is Universe en bevat naast gloednieuwe songs ook enkele covers. De Amerikaan heeft onder meer Hey Jude van The Beatles en Voodoo Child van Jimi Hendrix opgenomen. Ook staat de al eerder uitgebrachte cover van Prince's Purple Rain op de schijf. Het album werd geproduceerd door Journey-drummer Narada Michael Walden. Later deze maand moet Universe uitkomen.

Nieuw soloalbum van Neal Schon

Review: Midnight Motel - Adrenaline Junkies
Geplaatst op 01-12-2020 om 17:00u

Review: Midnight Motel - Adrenaline JunkiesMidnight Motel trapt het nieuwe, tweede album Adrenaline Junkies af met het geluid van een speelautomaat. De openingstrack Rolling The Dice is een mooie weergave van waar deze Nederlands rockband voor staat. De rock-'n-roll van het viertal is rauw, recht voor zijn raap en pakt snel. Dat laatste komt mede door de lekkere productie (in handen van leadgitarist Gijs van Noort) die een livegevoel benadert. Klik op de cover om de hele review te lezen.

Heb jij jouw lijstje voor de Top 20 Van 2020 al ingestuurd?
Geplaatst op 01-12-2020 om 13:38u

2020 is een jaar dat velen liever willen vergeten. De hele wereld staat op z'n kop vanwege het coronavirus. Op het muzikale vlak houdt het in dat festivals gecanceld zijn en concerten uitgesteld zijn of eventueel in zwaar beperkte vorm doorgaan. Om nog maar niet te spreken over de onzekerheid voor poppodia, bookers en iedereen die in de concertindustrie werkzaam is.

Gelukkig is er ook dit jaar weer genoeg nieuwe muziek uitgekomen. Daarom stellen we net als voorgaande jaren weer een eindlijst samen. Omdat het de twintigste keer op rij is, en het is 2020, hebben we gekozen om deze keer een Top 20 te doen! De uiteindelijke lijst zal gedraaid worden bij Loud Noise TV.

Voor het samenstellen van de Top 20 Van 2020 hebben we jouw hulp nodig. Klik op het logo hieronder en vul daarna jouw lijstje van beste albums in. Over enkele weken stellen we dan uit alle inzendingen de Metalfan.nl Top 20 van 2020 samen!

Heb jij jouw lijstje voor de Top 20 Van 2020 al ingestuurd?

Phantom Elite zet nieuw nummer online
Geplaatst op 01-12-2020 om 12:46u

Phantom Elite heeft het tweede nummer The Race online gezet van de aankomende plaat. Het nieuwe, tweede album van dit Nederlandse en Braziliaanse gezelschap heet Titanium en ligt vanaf 22 januari in de winkels. De line-up van de progmetalformatie bestaat uit zangeres Marina La Toracca (Exit Eden, live Avantasia), gitarist Max van Esch (die ook de baspartijen inspeelde) en drummer Joeri Warmerdam. Sander Gommans is verantwoordelijk voor de productie en zijn vrouw Amanda Somerville verzorgt gastvocalen in Silver Lining en Eyes Wide Open. Er is nog een andere gastzanger. In Worst Part Of Me hoor je namelijk Stef Rikken. Koen Stam speelt als sessielid de keyboardpartijen. Natalia Enemede is verantwoordelijk voor het artwork.

Review: Armed Cloud - Torque
Geplaatst op 01-12-2020 om 11:00u

Review: Armed Cloud - TorqueDe Nijmeegse formatie Armed Cloud is geen onbekende in de progwereld, maar bij metalfans zal er mogelijk nog geen lampje gaan branden. Het debuutalbum Obsidian Desert leverde de heren in 2015 een plek op het podium van ProgPower Europe op. De opvolger Master Device & Slave Machines is in 2017 eveneens goed ontvangen. Een jaar later vertrok gitarist Wouter van der Veen en zijn plek in de band werd opgevuld door Kay Bouten, met als gevolg dat Armed Cloud nu wat steviger in de metalscene staat.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Documentaire over Nick Menza in de maak
Geplaatst op 01-12-2020 om 09:49u

Er is een documentaire over voormalig Megadeth-drummer Nick Menza in de maak. This Was My Life is de titel van een docu over de in 2016 overleden drummer, die wordt gemaakt door Screaming Butterfly Entertainment. De makers beloven een ongecensureerd kijkje in het leven van Menza en hebben toegang tot het persoonlijke archief van VHS-opnames van de drummer. Wanneer de documentaire uit moet komen, is nog niet bekend.

Nick Menza voegde zich eind jaren 80 bij Megadeth en is te horen op wat velen de gouden periode van de band noemen. Zo drumde hij op onder meer de klassieke langspelers Rust In Peace en Countdown To Extinction. In 1998 werd hij echter ontslagen. Zes jaar later kwam het bijna tot een reünie, maar de band achtte hem niet fit genoeg voor een tour. Naast Megadeth was Nick Menza ook te horen op enkele soloalbums van gitarist Marty Friedman, had hij zijn eigen band genaamd Menza en maakte kortstondig uit van diverse bands als Memorain en Orphaned to Hatred. In 2016 werd hij tijdens een optreden met zijn toenmalige band Ohm onwel en zakte op het podium in elkaar. Hij werd onmiddelijk naar het ziekenhuis gebracht, maar nog voor hij daar aankwam, was hij overleden. Nick Menza is slechts 51 jaar oud geworden.

Review: Zeal & Ardor - Wake Of A Nation
Geplaatst op 30-11-2020 om 11:00u

Review: Zeal & Ardor - Wake Of A NationMichael Brown, Eric Garner, George Floyd; die namen zeggen u vast wel wat. Zo niet, zoek ze dan eens op internet. Deze heren en anderen die hun leven lieten voor hun medemens zijn de directe aanleiding voor een nieuwe ep van Zeal & Ardor. Er zou volgend jaar pas een album verschijnen, maar zanger/multi-instrumentalist Manuel Gagneux vond het ongepast om Wake Of A Nation, waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan, niet eerder uit te brengen. Vandaar dat de radiostilte rond Zeal & Ardor wordt doorbroken.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: John Petrucci - Terminal Velocity
Geplaatst op 29-11-2020 om 20:30u

Review: John Petrucci - Terminal VelocityJohn Petrucci is natuurlijk vooral bekend als de gitaargod van Dream Theater. Hij is niet voor niets door meerdere gespecialiseerde tijdschriften uitgeroepen tot beste gitaarspeler ter wereld en heeft bovendien verschillende awards op zijn naam staan. Aangezien het grootste deel van zijn tijd in het touren met Dream Theater zit, heeft het lang geduurd voordat er weer een soloplaat onder zijn naam verschijnt. Terminal Velocity is de tweede en verschijnt liefst vijftien jaar na het debuut Suspended Animation (ik laat de eerdere samenwerking met Jordan Rudess even buiten beschouwing). En laat ik maar direct met de deur in huis vallen: het is een werkelijk verrukkelijk album geworden!

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Jaded Star - Realign
Geplaatst op 29-11-2020 om 10:30u

Review: Jaded Star - RealignWe gaan het toch weer over female fronted hebben. En dat terwijl de 'seksistische' term inmiddels vrijwel geheel uit de gratie is geraakt. De reden dat we het beladen begrip weer uit de kluis halen, is dat de openingstrack van het nieuwe Jaded Star-album ingaat op de materie en er zelfs naar vernoemd is. De Grieken moeten echter niets van de term female fronted hebben.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Clips: Voivod, The Night Flight Orchestra + 7
Geplaatst op 28-11-2020 om 17:50u

Tegenwoordig slingert de ene na de andere band een livestream de ether in. Zo kunt u bijvoorbeeld zien in onze concertagenda (dat blokje linksonder). Is uw aandachtspanne voor langdurig schermpje staren niet zo groot, of vindt u het überhaupt helemaal niks, dan kunt u altijd nog onderstaande clips bekijken.

 • Voivod (thrash metal)
 • The Night Flight Orchestra (classic rock)
 • Paleskin (alternative rock)
 • Metalite (melodic metal)
 • Deference (posthardcore)
 • Abiotic (progdeath)
 • Adam Janzi & Heli Andrea (Lacuna Coil-cover)
 • P.u.l.s.e (nu-metalcore)
 • Godeater (techdeath)

Clips: Voivod, The Night Flight Orchestra + 7

Review: Black Therapy - Echoes Of Dying Memories
Geplaatst op 28-11-2020 om 14:25u

Review: Black Therapy - Echoes Of Dying MemoriesWie in deze donkere dagen geen genoeg kan krijgen van de melancholische klanken van Insomnium, Before The Dawn, Wolfheart, Omnium Gatherum en Be’lakor, doet er goed aan om ook eens het album Echoes Of Dying Memories van het Italiaanse Black Therapy op te snorren. De plaat van het uit Lazio afkomstige vijftal verscheen al in maart van vorig jaar, maar heeft het om onverklaarbare redenen nooit tot het Metalfan.nl-hoofdkwartier geschopt. Onbekend maakt onbemind, maar in dit geval zegt het gezegde meer over de labelsupport dan over de kwaliteit van dit album. Daar schort namelijk weinig aan.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Negen nieuwe clips met onder meer Steven Wilson en Volbeat
Geplaatst op 27-11-2020 om 18:10u

Terwijl het druk is in Rotterdam in verband met Black Friday, heeft Steven Wilson zo zijn vraagtekens bij deze bijzondere feestdag. Traditioneel beginnen de kerstinkopen, maar het is tegenwoordig toch vooral een bredere koopjesjacht.

 • Steven Wilson (progrock)
 • Volbeat (rock/metal)
 • The Damnnation (old school thrash)
 • Disciples Of Verity (heavy rock)
 • Altars Of Rebellion (symphonic black metal)
 • Blindfolded And Led To The Woods (feat. Karl Sanders) (experimental death)
 • Mitochondrial Sun (atmospheric electronic black)
 • The Technicolor Nightmare (alternatieve rock)
 • Azarath (black/death)

Negen nieuwe clips met onder meer Steven Wilson en Volbeat

Alcatraz voegt tien nieuwe bands toe aan line-up
Geplaatst op 27-11-2020 om 16:01u

Er zijn tien nieuwe bands bekendgemaakt voor de komende editie van Alcatraz Hard Rock & Metal Festival. Epica, waarvan de nieuwe single vandaag verscheen, is een van de headliners. Verder zijn ook Vio-Lence, Exodus, Sólstafir, Raven, Fleddy Melculy, Loudness, Artillery, Baest en Unleash The Archers bevestigd. Eerder al waren onder meer Testament, Heilung, Emperor, Cradle Of Filth, Eluveitie, Satyricon, Phil Anselmo & The Illegals, Dirkschneider en Hatebreed aangekondigd.

Net als alle andere festivals moest ook Alcatraz Hard Rock & Metal Festival dit jaar overslaan. Een groot deel van de line-up is doorgeschoven naar volgend jaar, maar er zijn dus ook veel nieuwe bands bijgekomen. Het festival duurt dan ook een dag langer dan normaal, namelijk van 12 t/m 15 augustus. Natuurlijk vindt het feest weer plaats in Kortrijk. Alle informatie vind je op www.alcatraz.be.

Alcatraz voegt tien nieuwe bands toe aan line-up