Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
 • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
 • Louis Svitek (Ministry) - 59
 • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review: Semblant - Vermilion Eclipse

Geplaatst op 15-08-2022 om 12:03u.

In juli kwam Semblant na vier albums eindelijk naar Europa om te touren. De setlist bestond voor de helft uit nummers van het meest recente album Vermillion Eclipse. Hoewel het jammer was dat het keyboardspel niet altijd goed door het metalgeweld heenprikte, maakten de Brazilianen een positieve indruk. Doen ze dat ook met het album?

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Semblant - Vermilion Eclipse

Lees verder...

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Nieuwe poll: Bay Area thrash op Dynamo Metalfest

Geplaatst op 14-08-2022 om 21:30u.

Als je een fan bent van thrash metal uit de Amerikaanse Bay Area mag je volgend weekeinde eigenlijk niet ontbreken op het Eindhovense Dynamo Metalfest. Naast optredens van Testament, Exodus, Death Angel en Dress The Dead op zaterdag 20 augustus, vindt een dag later een speciale show plaats onder de noemer Bay Area Interthrashional.

De volgende muzikanten zijn daarbij in elk geval van de partij: Chris Kontos (The Boneless Ones, ex-Machine Head), Craig Locicero (Forbidden, Dress The Dead, The Boneless Ones), Harald Oimoen (ex-D.R.I.), Josh Christian (Toxik), Katon W. De Pena (Hirax), Mark Hernandez (Dress The Dead, ex-Forbidden, ex-Heathen), Matt Camacho (ex-Forbidden) en Mike DeLeon (ex-M.O.D.). Als je naar alle genoemde bands kijkt, wat is dan jouw favoriete song (en zou je graag op Dynamo Metalfest voorbij horen komen)? Stemmen kan via de bijgaande link.

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

Staat jouw favoriete song van de in de poll genoemde bands niet bij de voorgedrukte keuzemogelijkheden? Stem dan s.v.p. op de optie "een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:" en vertel ons in een (Facebook-)reactie op welk lied jij wilt stemmen.

Nieuwe poll: Bay Area thrash op Dynamo Metalfest

Lees verder...
Uitslag enquête: Het beste album uit juli 2022 is ...

Geplaatst op 14-08-2022 om 21:01u.

De afgelopen zeven dagen luidde de pollvraag in onze wekelijkse frontpage-enquête: "Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in juli 2022 is uitgebracht?" Het goud gaat deze keer naar de Amerikaanse staat Texas, dankzij de uit Houston afkomstige formatie Oceans Of Slumber. Het vijfde album Starlight And Ash blijkt weer een voltreffer en sleept bijna veertien procent van de stemmen in de wacht. De andere medailles zijn voor Oostenrijk en de Verenigde Staten (met een Filipijnse zanger).

De blackened deathmetalband Belphegor pakt namelijk het zilver met The Devils en de AOR-grootmeesters van Journey het brons met Freedom. Beide cd's krijgen ruim elf procent van de stemmen. Andere populaire releases uit de maand juli zijn Electrified Brain van Municipal Waste, Wormrot met Hiss, Krisiuns Mortem Solis en Planet Zero van Shinedown. Helaas zagen we Gallery Of Evil van Klont bij het samenstellen van de keuze-opties over het hoofd. Deze plaat werd wel door enkele reageerders genoemd als favoriet en verdient daarom een speciale vermelding!

Uitslag enquête: Het beste album uit juli 2022 is ...

Reacties...

Uitslag enquête: Wie wil jij zien op Dynamo Metalfest?

Geplaatst op 14-08-2022 om 20:30u.

Twee weken geleden vroegen we onze lezers in de wekelijkse frontpage-enquête: "Wat is jouw favoriete act uit de line-up van Dynamo Metalfest 2022?" Dat leverde een spannende strijd op. De Duitse thrashers van Kreator pakken uiteindelijk het goud. De tweede plaats is voor de Zweedse doommetalmeesters van Candlemass, net voor de Amerikaanse formaties Testament en Lamb Of God. Ook Exodus, Death Angel, Jinjer, Cannibal Corpse, het gelegenheidsproject Bay Area Interthrashional, Cattle Decapitation en Heaven Shall Burn krijgen flink wat bijval.

Slechts een paar procent van de stemmers koos voor de optie: "De band waar ik het meest naar uitkeek, heeft afgezegd." Het lijkt er daarom op dat de organisatie, ondanks een paar uitvallers, een gebalanceerde line-up heeft samengesteld, zonder overduidelijke favoriet en met veel acts waar men naar uitkijkt. We zijn benieuwd welke acts jullie na afloop als de grootste 'winnaars' zullen bestempelen!

Uitslag enquête: Wie wil jij zien op Dynamo Metalfest?

Reacties...
Uitslag enquête: Wil jij de Pantera-reünie live zien?

Geplaatst op 14-08-2022 om 20:00u.

Enkele weken geleden informeerden we in onze wekelijkse frontpage-enquête naar jullie interesse in de voor volgend jaar geplande (Europese) herenigingstournee van de twee overgebleven kernleden van Pantera, zanger Philip Anselmo en bassist Rex Brown. De overleden Abbott-broers Dimebag Darrell en Vinnie Paul zullen worden vervangen door de van Black Label Society en Ozzy Osbourne bekende gitarist Zakk Wylde en Anthrax-drummer Charlie Benante. Dit blijkt een goede zet te zijn van het viertal, want jullie belangstelling is overweldigend!

Bijna één op de drie metalfans in de Benelux zou dolgraag naar zo'n reünieshow gaan. Nog eens dertig procent van de respondenten overweegt een bezoek, maar laat de beslissing afhangen van de prijs en locatie. Bijna vijftien procent zal er niet speciaal een kaartje voor kopen, maar zou wel gaan kijken als hij of zij Pantera op een festival tegenkomt. Minder dan negentien procent van de stemmers geeft aan niet op een reünieshow van deze band te zitten wachten. Slechts een klein groepje metalfans wil alleen gaan kijken als het viertal een andere naam kiest dan Pantera, terwijl een handvol teleurgestelden Zakk Wylde en/of Charlie Benante een verkeerde keuze vindt.

Ons advies aan de grote boekingskantoren en metalfestivals in de Benelux en omgeving is daarom, om zo snel mogelijk te gaan informeren naar de beschikbaarheid van dit geplande eerbetoon aan Pantera voor de zomer van 2023!

Uitslag enquête: Wil jij de Pantera-reünie live zien?

Reacties...
Nieuwe clips: Psycroptic, Sylosis, The Lone Wolf ...

Geplaatst op 14-08-2022 om 19:33u.

Aardig wat subtoppers vandaag in ons videoclipoverzicht, want naast Psycroptic, Sylosis en The Lone Wolf hebben we ook nog Band-Maid, Russian Circles en A Wake Of Providence. Voor sommigen zal The Halo Effect zelfs aan dat rijtje toegevoegd mogen worden.

 • Psycroptic (technical death metal)
 • Sylosis (alternative metal)
 • The Lone Wolf (alternative metal)
 • The Halo Effect (melodic death metal)
 • A Wake Of Providence (deathcore)
 • Band-Maid (J-rock)
 • Elimination (power/thrash metal)
 • Lunarian (symphonic metal)
 • Russian Circles (post-rock)

Nieuwe clips: Psycroptic, Sylosis, The Lone Wolf ...

Lees verder...
Uitslag enquête: Het beste vurige liefdeslied is ...

Geplaatst op 14-08-2022 om 19:30u.

Jullie hebben nog de uitslag tegoed van een aantal enquêtes. Zo vroegen we jullie tijdens de vorige hittegolf naar je favoriete vurige liefdeslied. Nu het vandaag weer ontzettend warm is in de Benelux, is het een geschikt moment om de winnaar bekend te maken. Rammsteins Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen blijkt jullie favoriete achtergrondmuziek, voor wanneer je samen aan het strand ligt te zonnen (of vrijen). De volledige Top Tien ziet er als volgt uit:

1. Rammstein – Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen
2. Van Halen – Hot For Teacher
3. Vandenberg – Burning Heart
4. Type O Negative – Blood And Fire
5. Kiss – Hotter Than Hell
6. W.A.S.P. – Sleeping In The Fire
7. Scorpions – We'll Burn The Sky
8. Blue Öyster Cult – Burnin' For You
9. Asia – Heat Of The Moment
10. The Cult – Fire Woman

Uitslag enquête: Het beste vurige liefdeslied is ...

Reacties...
Review: Municipal Waste - Electrified Brain

Geplaatst op 14-08-2022 om 16:20u.

Het is alweer vijf jaar geleden dat Municipal Waste het sterke Slime And Punishment (2017) uitbracht. Inmiddels ziet het nieuwste plaatwerk Electrified Brain ook al een tijdje het levenslicht. De thrash/crossover-act heeft vernieuwing nooit hoog in het vaandel gehad en dat is ook ditmaal niet aan de orde. Fans van de formatie weten dus wat ze kunnen verwachten en Electrified Brain voldoet dan ook ruimschoots aan deze verwachtingen.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Municipal Waste - Electrified Brain

Lees verder...
Foto's van de Lokerse Feesten

Geplaatst op 12-08-2022 om 20:00u.

Afgelopen weekend vond de metaldag van de Lokerse Feesten plaats. Op het programma stonden niemand minder dan Judas Priest, Lamb Of God, Kreator, Brutus, At The Gates en Sloper. Harrij Stekel Fotografie maakte voor ons een mooie fotoreportage. Je kunt de foto's vinden op onze Facebook-pagina!

Foto's van de Lokerse Feesten

Lees verder...

Review: Jorn - Over The Horizon Radar

Geplaatst op 12-08-2022 om 19:48u.

De Noorse heavymetalzanger Jørn Lande mag dan inmiddels de vijftig jaar zijn gepasseerd, dat betekent niet dat hij het rustiger aan doet. Over The Horizon Radar is alweer de vijftiende langspeler die het blonde nachtegaaltje in iets meer dan twintig jaar uitbrengt. Door de jaren heen is de stijl van melodieuze en toegankelijke hardrock/heavy metal steeds hetzelfde gebleven. De frontman maakt muziek waar hij zelf blij van wordt en doet dat over het algemeen heel verdienstelijk. Over The Horizon Radar bevat dus de vertrouwde elementen, hoewel wel direct opvalt dat de plaat door een zeldzaam lelijke hoes wordt ontsierd.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Jorn - Over The Horizon Radar

Lees verder...
Livestream van het Alcatraz-festival

Geplaatst op 12-08-2022 om 07:15u.

Na de pre-party van gisteravond begint vandaag (vrijdag 12 augustus) het Alcatraz-festival officieel. De bezoekers kunnen in Kortrijk de komende drie dagen genieten van topacts als Aborted, Accept, Arch Enemy, Behemoth, Cannibal Corpse, Carcass, Electric Callboy, Evil Invaders, Peter Pan Speedrock,Testament, Vandenberg en Watain. Ben je niet in de gelegenheid om naar het Vlaamse evenement af te reizen? Dan heb je geluk, want de Frans/Duitse televisiezender Arte verzorgt voor de thuisblijvers een internet-livestream.

Op het moment dat we dit nieuwsbericht schrijven, is nog niet bekendgemaakt welke bands toestemming hebben gegeven voor een live-uitzending. Alcatraz gaat vanochtend reeds om 10.45 uur van start (met optredens van April Art en Urne), dus we raden je aan om vanaf dat moment, zodra je in de gelegenheid bent, de livestream te checken op de website van Arte, via deze link: www.arte.tv/fr/videos/RC-021438/alcatraz-festival/

Livestream van het Alcatraz-festival

Reacties...
Nieuwe clips met o.a. Epica, At The Gates en Boris

Geplaatst op 11-08-2022 om 20:33u.

We hebben vandaag wat experimentele muziek en nummers in een ander jasje bij staan. Luister maar eens naar de nummers van Epica, At The Gates, Boris, Eklipse en The Offering. De andere songs zijn rechter door zee.

 • Epica (akoestisch)
 • At The Gates (melodic death metal)
 • Boris (noise rock)
 • Eklipse (melodic metal)
 • Ether Coven (sludge metal)
 • The Offering (progressive metal)
 • Trial (heavy metal)
 • Tyrants Of Chaos (heavy metal)
 • Vrylnia (symphonic metal)

Nieuwe clips met o.a. Epica, At The Gates en Boris

Lees verder...
Rage Against The Machine komt niet naar Europa

Geplaatst op 11-08-2022 om 17:45u.

Rage Against The Machine heeft de volledige Europese tournee gecanceld, die voor eind augustus en begin september stond gepland. In het bijzonder werd de Amerikaanse rapmetalband op donderdag 1 september in een uitverkocht Antwerps Sportpaleis verwacht. De groep is in 2008 voor het laatst in België geweest en heeft in 2010 voor het laatst in Nederland opgetreden. Verder kunnen buitenlandse evenementen als de Leeds en Reading zusterfestivals, Rock En Seine en Mad Cool Sunset nu last-minute op zoek naar een andere publiekstrekker.

De reden is dat vocalist Zack De La Rocha geblesseerd is. Tijdens een concert in de Amerikaanse stad Chicago op 11 juli liep hij een beenblessure op. Sindsdien treedt De La Rocha zittend op. Hij maakt de huidige Noord-Amerikaanse tournee met Rage Against The Machine nog wel af. Op doktersadvies neemt de rapper daarna echter een lange herstelpauze. De vluchten, reistijd en het rigoureuze tourschema in Europa zouden een te groot risico vormen, met het oog op een volledige genezing.

Voorlopig worden er nog geen nieuwe speeldata geboekt op ons continent. Als je een kaartje hebt voor een eigen headlineshow van Rage Against The Machine, bijvoorbeeld in Antwerpen of Hannover, moet je contact opnemen met de ticketverkoper voor restitutie van het (forse) aankoopbedrag.

Rage Against The Machine komt niet naar Europa

Reacties...
Na 25 jaar weer een langspeler van Razor

Geplaatst op 11-08-2022 om 08:17u.

Op 23 september brengt Relapse Records Cycle Of Contempt van Razor uit. Dat is de eerste langspeler van de Canadese thrashmetalband sinds Decibels (1997). Flames Of Hatred is de openingstrack van de negende full-length van de groep die in 1984 is opgericht en met tussenpozen actief is geweest.

Lees verder...
Achtste album van Antimatter

Geplaatst op 11-08-2022 om 08:04u.

In november komt het achtste album van Antimatter uit. Op A Profusion Of Thought brengt Mick Moss nummers samen die over zijn gebleven tijdens het maken van vorige albums. Ze pasten niet binnen het concept en bleven daarom lang liggen. Breaking The Machine was bijvoorbeeld bestemd voor Lights Out (2003), maar de in 2001 geschreven track komt dus pas later dit jaar uit, samen met nummers die geschreven zijn tijdens sessies voor Leaving Eden, Planetary Confinement, Black Market Enlightenment, The Judas Table en Fear Of A Unique Identity. Op de Instagram-pagina van Mick Moss verschijnen binnenkort fragmenten van teksten, video's en foto's van het opnameproces.

Achtste album van Antimatter

Reacties...
Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.