Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

AC/DC zet nieuwe clip online
Geplaatst op 26-10-2020 om 20:45u

Bijna drie weken geleden bracht AC/DC de eerste single Shot In The Dark uit van de langverwachte nieuwe plaat Power Up. Vandaag heeft de Australische band dan ook eindelijk de door David Mallet geregisseerde videoclip bij het nummer online gezet. Power Up bevat de terugkeer van zanger Brian Johnson, bassist Cliff Williams en drummer Phil Rudd. Williams ging na het eindigen van de laatste tour met pensioen, nadat eerder zanger Brian Johnson al moest afhaken wegens ernstige problemen met zijn gehoor. Johnson werd vervangen door Axl Rose op het laatste deel van de Rock Or Bust tournee. Drummer Phil Rudd werd op die tour vervangen door Chris Slade, omdat Rudd huisarrest had gekregen van een rechter in Nieuw-Zeeland.

Power Up werd opgenomen in de Warehouse Studios in Vancouver (Canada) met producer Brendan O'Brien, waar de band ook mee samenwerkte op de vorige twee albums. Dit is het eerste album sinds het overlijden van slaggitarist Malcolm Young in 2017. Voor zijn overlijden hadden hij en broer Angus Young nog vele ideeën voor songs, waarvan er diverse op het nieuwe album beland zijn. Net als op het vorige album Rock Or Bust wordt Malcolm ook op de nieuwe plaat vervangen door zijn neefje Stevie Young. Het nieuwe, zeventiende studioalbum van AC/DC ligt vanaf 13 november in de winkels op cd, vinyl, cassette en in een boxset met oplichtend AC/DC-logo die ook nog eens de nieuwe single afspeelt via ingebouwde speakers.

Nieuwe single van Hatebreed
Geplaatst op 26-10-2020 om 20:39u

Eind volgende maand komt de nieuwe plaat van Hatebreed uit getiteld Weight Of The False Self. De band uit Connecticut had eerder al het titelnummer van het album online gezet, nu is er ook een clip bij openingstrack Instinctive (Slaughterlust), die je hieronder kunt bekijken.

Weight Of The False Self is alweer het achtste album van Hatebreed. De band werkte hiervoor weer samen met Chris "Zeuss" Harris, die al sinds The Rise Of Brutality (2003) de vaste producer is van Hatebreed. De releasedatum staat op 27 november. Hatebreed zou eigenlijk dit voorjaar met Parkway Drive en Crystal Lake op tour zijn. De bands zouden op Paaspop en in Brussel staan, maar natuurlijk werd ook die tournee uitgesteld. De vervangende data waren in eerste instantie in november en december, maar ook die zijn weer verzet. Als alles meezit komen de bands op 6 april naar Vorst Nationaal in Brussel. Voor Nederland is nog geen nieuwe datum bekend.

Clips van Refused, Ministry en zeven andere bands
Geplaatst op 26-10-2020 om 18:25u

Komende vrijdag komt het eerste nieuwe nummer van Rob Zombie in vier jaar tijd online. Voordat het zover is, kun je allerlei andere dingen doen, waaronder onderstaande negen clips bekijken.

 • Refused (cyberpunk)
 • Ministry (hardcorepunk)
 • Chaos Rising (groove metal)
 • Lazarus Dream (hardrock)
 • Straight Shot Home (prog)
 • Raven Called Sin (modern metal)
 • Spells (industrial rock)
 • Tiberius (Faith No More-cover)
 • Warrior Soul (Alice Cooper-cover)

Clips van Refused, Ministry en zeven andere bands

Review: Kall - Brand
Geplaatst op 26-10-2020 om 09:00u

Review: Kall - BrandHet Zweedse Kall is als de feniks. De band is verrezen uit de as van de invloedrijke band Lifelover, die depressieve black metal combineerde met verwrongen samples en blije popdeuntjes, met als resultaat een bijzonder naargeestig en ontstemmend geheel. Na vier unieke albums zorgde het plotselinge overlijden van Jonas Lars Bergqvist ('B') - gitarist, zanger, toetsenist en tevens belangrijkste componist van de band – in 2011 voor een triest einde van de band. Een jaar later richtten drie leden van Lifelover (zanger Kim Carlsson en gitaristen Henrik Huldtgren en 'Fix') Kall op. Na een debuut in eigen beheer pikt Prophecy Productions het gezelschap op. Onder dat label verscheen deze zomer het tweede album Brand.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Eerste single van Something On 11 (met o.a. Jen Majura)
Geplaatst op 25-10-2020 om 18:30u

Jen Majura, die de meeste lezers als gitariste van Evanescence kennen, brengt niet alleen maar albums met die band en solo-albums uit, maar sinds de lente van 2018 heeft ze ook nog een project met de Kroatische gitarist Alen Brentini (Andreas Gabalier Band): Something On 11. De eerste single heet Soul Suffer Payment. Op 13 november komt het door het duo geproduceerde debuutalbum uit, waarop acht tracks staan. Het metal/rockproject presenteert zich als een middelvinger naar alle mainstreamregels. Soul Suffer Payment gaat over de last die een regulier 9-tot-5-werkleven met zich meebrengt.

Livestream debuutalbum Motionless In White, nieuwe single
Geplaatst op 25-10-2020 om 16:00u

Ter ere van het tienjarige bestaan van Creatures heeft Motionless In White de stand alone-single Creatures X: To The Grave uitgebracht. Hierop gebruikt de metalcoreband enkele keyboardgeluiden en type gitaarriffs die ook op Creatures te horen zijn. Ook teksten en thema's keren terug. Op 28 oktober zal de band tegen betaling een Deadstream Performance verzorgen, waarbij het album in zijn geheel gespeeld wordt. Er komt een speciale heruitgave van Creatures, die op vinyl, cassette en in digitale versie verschijnt. De deluxe digitale versie bevat drie bonustracks: Dragula, Creatures (Celldweller Beauty Remix) en Mallevs Maleficarvm (Tim Skold Remix).

Negen nieuwe clips met onder meer Wind Rose en Windhand
Geplaatst op 25-10-2020 om 12:30u

Windhand en Wind Rose ... en dat terwijl er vandaag slechts zo'n windkracht vier staat. Toch zijn het twee van de grotere namen in ons reguliere videoclip-overzicht, maar Cadaver, Imperial Age en Soul Secret doen bij meerdere lezers vast ook wel een belletje rinkelen. Veel kijk- en luisterplezier gewenst.

 • Wind Rose (dwarven metal)
 • Windhand (doomrock)
 • Imperial Age (symfonische metal)
 • Worlds Beyond (symfonische metal)
 • Our Oceans (fusion/prog metal)
 • Soul Secret (prog)
 • Red Moon Architect (doom death)
 • Cadaver (death metal)
 • Fuck The Facts (grindcore)

Negen nieuwe clips met onder meer Wind Rose en Windhand

Derde single van aankomend Walk In Darkness-album
Geplaatst op 25-10-2020 om 12:00u

On The Road To Babylon is de titel van de meest recente single van Walk In Darkness. Het is tevens de titel van het aankomende album, dat op 6 november in eigen beheer verschijnt. Emiliano Pasquinelli is wederom te gast als grunter bij de Italiaanse melodieuze, melancholische formatie, waarvan alleen de identiteit van zangeres Nicoletta Rosellini is vrijgegeven. Gitarist Shaman: ‘We zijn hard op weg naar het prototype posthuman: efficiënt, perfect en onsterfelijk, een nieuw technisch hoogstandje, zoals de toren van Babel. Rosellini: Ik geloof dat, ondanks dat in de futuristische wereld onderdrukking, sociale controle en totalitarisme een grote rol spelen, niets sterker dan de natuur is en derhalve bomen weer zullen bloeien. Het nummer is een eerbetoon aan de poëtisch mooie kant van de mensheid."

Eerste single van het nieuwe Korpiklaani-album
Geplaatst op 25-10-2020 om 11:20u

Op 5 februari brengt Nuclear Blast Records Jylhä van Korpiklaani uit. De titel staat voor majestueus, wild, robuust in mooie en sterke zin. De eerste single Leväluhta (een bron in Isokyrö) kun je hieronder beluisteren en de door Markku Kirves geregisseerde clip bekijken. De clip is opgenomen in Kammi-Kylä (Nummijärvi). Levä(n)luhta is een bron in Isokyrö. Aldaar zijn overblijfselen van ongeveer honderd mensen uit de IJzertijd gevonden, die daar lagen begraven. Het is onduidelijk waarom ze precies daar lagen, bij een bron. De tekst van het nummer belicht de fictieve ideeën daarover van de Finse folkmetalband.

Nieuwe ep van Soilwork in december
Geplaatst op 24-10-2020 om 19:50u

Op 14 december ligt er een nieuwe ep van Soilwork in de winkels. Op A Whisp Of The Atlantic staan vijf tracks. In het nummer dat u hieronder kunt beluisteren, The Nothingness And The Devil, werkt de band samen met celliste Hanna Carlsson. Gitarist David Andersson: The Nothingness And The Devil geeft aan dat het oude concept van een patriarchale god niet meer werkt en laat weten hoe iedereen met een logische gedachtegang moet accepteren dat we onze eigen godheid moeten creëren, mochten we er al een nodig hebben. En zo niet, dan moeten we naar manieren zoeken om ons eigen leven betekenis te geven." Met de nieuwe ep is de cirkel (The Feverish Trinity) rond. "We proberen onze plek binnen een wereld te vinden die we gecreëerd hebben, maar die die niet echt voor ons is gemaakt. Het overkoepelende thema is bevrijding van het extreem lage niveau van het sociale en culturele debat van heden ten dage. Dat begint met de grondbeginselen en eindigt met het fenomenologische, van bevrijding tot opstanding." Het concept wordt in het onderstaande filmpje toegelicht.

Clips: Trollfest, Marty Friedman, Katatonia en meer
Geplaatst op 24-10-2020 om 19:10u

Op deze rustige avond, waarop Ajax een dertienklapper maakt tegen VVV (en dat in Venlo) brengen wij u negen clips van bekende en minder bekende bands. Er zit vast iets voor u tussen waar u vrolijk van wordt. Alleen de clip van Trollfest al ...

 • Trollfest (folk metal)
 • Marty Friedman (melodic rock)
 • Katatonia (progrock)
 • Pyramaze (prog)
 • Respire (orkestrale post-rock)
 • Mordkaul (melodic death)
 • The Silencer (deathcore)
 • Growth (extreme post-metal)
 • Nader Sadek (death metal)

Clips: Trollfest, Marty Friedman, Katatonia en meer

Review: Leaves' Eyes - The Last Viking
Geplaatst op 24-10-2020 om 12:00u

Review: Leaves' Eyes - The Last VikingWe gaan grofweg duizend jaar terug in de tijd en bevinden ons te midden van de veldslag bij Stamford Bridge in het jaar 1066. Harald Sigursson, koning van Noorwegen, probeert met een veldtocht Engeland te veroveren. Dat lukt echter niet. Hij sneuvelt zelfs. Historici spreken van het einde van het expansieve Vikingtijdperk en daarmee zijn we aanbeland bij de titel van het nieuwe album van Leaves’ Eyes.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Nieuwe single van Blind Guardian
Geplaatst op 23-10-2020 om 21:40u

Blind Guardian werkt aan een nieuw studioalbum, dat volgend jaar moet verschijnen. In augustus speelde de Duitse band echter al een nieuw nummer. Dit deden de mannen tijdens hun livestream voor Wacken World Wide. Dit nummer, getiteld Violent Shadows, is nu als digitale single verschenen. De livebeelden stonden echter wel al langer online en kun je hieronder bekijken.

Op 11 december brengt de band overigens een liveversie uit van het album Imaginations From The Other Side, ter ere van het 25-jarig jubileum van de studioplaat.

Negen nieuwe clips met o.a. Sevendust en Lords Of Black
Geplaatst op 23-10-2020 om 20:35u

Het nieuws van vandaag: Soilwork komt met een nieuwe ep, Iced Earth komt met een jubileumeditie van het debuutalbum, Periphery komt met een live-album, Sepultura heeft Tainted Love gecoverd voor de Braziliaanse tv en wij gooien er voor de verandering maar weer eens negen clips tegenaan.

 • Sevendust (groove metal)
 • Lords Of Black (power metal)
 • Celestial Season (doom/death)
 • Fever 333 (alternatieve rock)
 • Dysrhythmia (math metal)
 • Hell:on (blackened death)
 • Tombs (death-'n-roll)
 • Soothing (blackened crust)
 • Spirit Adrift (heavy metal)

Negen nieuwe clips met o.a. Sevendust en Lords Of Black

Niklas Kvarforth kondigt nieuwe band aan
Geplaatst op 23-10-2020 om 18:55u

Niklas Kvarforth (Shining) zit momenteel in de studio om het debuutalbum van Høstsol op te nemen, dat volgend jaar via The Sinister Initiative zal verschijnen. De nieuwe band was in eerste instantie bedoeld als project waar Kvarforth en Cernunnus (Tor-Helge Skei) samen aan werkten, maar toen de opnamen waren begonnen, was het duo erover eens dat het een band zou moeten worden. Daarop werden de bassende Fin Kalmos (Vesa Wahlroos) en Hellhammer (Jan Axel Blomberg, drums) aangetrokken. Het logo en symbool is ontworpen door Tuoppi en is een hint van wat je kunt verwachten.

Niklas Kvarforth kondigt nieuwe band aan