Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Atak, Enschede

Noorderhagen 12
7511 EL Enschede

Telefoon: 053-4322388
Website: http://www.atak.nl

Atak is een stichting met als doel het organiseren van popconcerten en dance parties in de breedste zin van het woord. Er worden ongeveer 160 activiteiten per jaar georganiseerd in de concertzaal van Atak, die zich aan de Noorderhagen 12 (tussen het station en bioscoop Alhambra) bevindt. Zes betaalde en bijna negentig onbetaalde professionals organiseren tot drie keer per week concert- en dansavonden. Verder is Atak medeorganisator van diverse Enschedese festivals, waaronder het Enschede Muziek Festival en Crosslinx. Ook worden er samen met de Muziekschool Twente en de popacademie Enschede activiteiten georganiseerd.
Door een diverse programmering wil Atak haar bezoekers kennis laten maken met alle belangrijke genres in de hedendaagse popmuziek. Naast de gebruikelijke live formaties is het aanbieden van vernieuwende elektronische muziek een belangrijk punt. Stijlen die aanbod komen zijn ondermeer rock, techno, metal, punk, ska, funk, reggae, drum n bass en gothic. Lokale en beginnende bands krijgen ook de kans om via een professionele licht- en geluidsinstallatie te spelen voor een publiek.

Lokatie
Atak is te vinden aan de Noorderhagen, in het centrum van Enschede. Vanaf het station is het vijf minuten lopen. De oude markt, het hart van Enschede met zijn vele cafe's is op een minuut loopafstand. Daarnaast is op 50 meter het Muziekcentrum te vinden en een bioscoop.

Parkeren
Kom je met de auto naar Atak dan zijn er meerdere parkeerplaatsen te vinden op loopafstand. Zie het plaatje voor de lokaties. Voor alle plaatsen geldt dat je er tot 20.00 uur moet betalen en op koopavonden (donderdag) tot 21.00 uur. Bij het station is een parkeergarage die 24 uur geopend is en je ook 24 uur tarief verschuldigd bent.

Openbaar vervoer
Op enkele minuten lopen van Atak zijn het bus- en treinstation te vinden. Stadbussen vanaf het busstation vertrekken tot 23.40 uur. De laatste streekbussen vertrekken op dezelfde tijden. Informeer altijd voor de aktuele tijden. Kom je met de trein houdt dan rekening met de vertrektijden van de trein. Laatste treinen naar Deventer, Zutphen, Almelo, Hengelo en Drienerlo vertrekken om 00.05 uur.

Onze concert reviews van deze zaal:

[ Terug naar de zalenlijst ]