Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Uphill Battle - Wreck Of Nerves
Jaar van release: 2004
Label: Relapse Records
Uphill Battle - Wreck Of Nerves
Het Relapse label bevat veel experimentele bands die verschillende stijlen mixen tot één goed klinkend geheel. Uphill Battle is ook zo'n band die niet direct te klasseren valt in een hokje. De basis is duidelijk hardcore met metalinvloeden. Maar ook genres als 'screamo' en af en toe een alternatief rockrandje kan je destilleren uit Uphill Battle's sound. Het geheel is ook vrij hard en er is ook wel wat afwisseling.

Het vrij korte album bevat kortere pure hardcore gerichte nummers maar ook langere experimentele nummers. De riffs zijn altijd vrij simpel maar wel catchy. De sound van de band wordt vooral gedomineerd door de vocalen. Zowel lagere schreeuwpartijen als hoge Converge-achtig geschreeuw wordt afgewisseld. Mensen die allergisch zijn voor hoog geschreeuw moeten dit dus zeker niet aanschaffen.

Alhoewel er niets mis is met dit schijfje verwacht ik van een band op Relapse Records toch nog net iets meer. De band heeft potentieel maar is zeker nog niet in zijn bloeiperiode aanbeland Een nog iets technischer benadering van hun metalcore zou de sound van de band goed uitkomen. De band is zeker niet erg bruut en moet het meer van de details en de songstructuren hebben maar die schieten nog net iets te kort. De productie had ook nog een streepje helderder en bruter mogen zijn. Een album dat dus net niet de grijze massa ontstijgt. Beste nummer van het album: "Thresh hold'. Voor de kenners wil ik nog vermelden dat Daniel Walker (Exhumed) de drumpartijen heeft ingespeeld.

1. Self inflicted
2. Tear everything down
3. Lingering existence
4. Another step
5. Wreck of nerves
6. Shifting pain
7. Thresh hold
8. Breaking down
9. Cross hatching
10. Still born
11. Conceptual frame

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 26 februari 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]