Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2020

Scarve - Irradiant
Jaar van release: 2004
Label: Listenable Records
Scarve - Irradiant
Tijdens het X-mas festival eind vorig jaar kreeg ik een 2-track promootje van Scarve in mijn handen gedrukt. Thuis gekomen luisterde ik een paar keer naar die twee nummers en ik was erg onder de indruk. Nu heb ik tot mijn grote blijdschap de hele promo in bezit. Deze Franse band werd in 2002 een stuk bekender door hun tweede album ‘Translucence’ dat overal goede besprekingen meekreeg. Nu brengt de band het derde belangrijke album uit.

Technische death/thrash dat bol staat van breaks en soms doet denken aan een meer hardcore gerichte band als Dillinger Escape Plan. Ook de invloed van bands als Opeth en Death kan je terughoren in de sound als je aandachtig luistert. En mix daar nog wat moderne klinkende bands als Strapping young lad en Meshuggah aan toe en je kan je vast een idee maken hoe deze band klinkt.

Luisterend naar deze muziek krijg ik visioenen van mislukte technologische experimenten, overbevolkte steden, corruptie en het gejaagde leven van de gemiddelde moderne mens. De muziek vraagt veel aandacht van de luisteraar maar na herhaalde luisterbeurten kan je erg genieten van dit album.

Mensen die houden van extreme maar toch progressieve muziek kunnen hier uren van genieten. Topnummers zoals ‘Mirthless perspectives’ en het geschifte titelnummer zijn geniaal. Het nummer ‘Asphyxiate’ kreeg de medewerking van Fredrik Thordendal van Meshuggah en op het agressieve ‘Molten scars’ horen we Gustaf Jorge van Defleshed. Het venijn zit echter in de staart met de twee afsluitende en tevens langste nummers van het album die muzikaal perfect in elkaar steken.

Absolute aanrader en één van de beste Franse metalbands ooit. De band krijgt overal goede besprekingen, mag geregeld mee op grote Europese tours en word hevig gepromoot. Als deze band doorbreekt zal het echter een zeer terechte hype zijn. Dus check it out.

Tracklist:
1. Mirthless perspectives
2. An emptier void
3. Irradiant
4. Asphyxiate
5. HyperConscience
6. The perfect disaster
7. Molten scars
8. FireProven
9. Boiling calm

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 februari 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Scarve - Irradiant
Reactie van Rascul op 19-02-2004 om 08:53u
Score: 87 / 100

Hele gave plaat, maar was de vorige uit 2002 niet Luminiferous?

Scarve - Irradiant
Reactie van 90 giver op 19-09-2005 om 18:20u
Score: 90 / 100

zeker een dikke 90 waard, deze plaat zeker 1 van de vetste platen die ik ooit hebt gehoort. Die productie is gewoon helemaal top er is niks op aan te merken. Scarve bedankt!!!