Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Zornheym - The Opposed
Jaar van release: 2016
Label: Non Serviam Records
Zornheym - The Opposed
Zornheym staat vooral bekend om zijn baswerk bij Dark Funeral, maar is daarnaast ook betrokken bij Aktiv Dödshjälp en hij was dat bij Devian en Suicidal Seduction. Tomas Nilsson, zoals hij eigenlijk heet, had al jaren het idee om zijn eigen ideeën vorm te geven en vond in drummer Pär 'Angst' Johansson (Diabolical) een gelijkgestemde. Daarna sloten zanger Richard Bendler (gitarist bij Facebreaker) en gitarist Scucca aan.

The Opposed is de eerste kennismaking met het eigen werk van Zornheym, die bij deze entiteit leadgitaar speelt en de belangrijkste songwriter is. Wat kun je als luisteraar verwachten? Symfonische extreme metal. Stel je een mix van Dissection, King Diamond en Dimmu Borgir voor en je krijgt een duidelijk beeld. De toegankelijke single, die uit een nummer bestaat en daarmee dat begrip eer aandoet, bevat een echt koor met daarin onder andere Lars 'Lerta' Palmqvist (Scar Symmetry) en het strijkerscombo Dies Iona Ensembly. Karakteristiek zijn het doublebasswerk, de melodieuze (blackmetal)riffs, King Diamond-thematiek en verstaanbare deathscreams. Het nummer is clean geproduceerd door Zornheym zelf met hulp tijdens de opnamen en mastering van Sverker Widgren (October Tide, Diabolical).

De single maakt deel uit van een concept dat draait om de verschrikkingen van een mentaal instituut en die van zijn patiënten. Elk nummer op het debuutalbum Where Hatred Dwells And Darkness Reigns, dat later dit jaar uitkomt, vertelt het verhaal van een van de patiënten, in dit geval Edward van Rheingold (Zornheim inmate No. ZH000A27). Inspiratie komt van mythes, legendes en documentaires over doorgedraaide criminelen. De grafische component vormt een belangrijk aspect in het geheel. De cover is ontworpen door fotograaf/designer Jens Rydén (Marduk, Thyrfing). In de nabije toekomst volgen korte grafische verhalen met een verdere verkenning van de thematiek.

The Opposed is een zeer aardige kennismaking met Zornheym die benieuwd maakt naar Where Hatred Dwells And Darkness Reigns. Na het beluisteren van de single heb je trek in meer. Het nummer blijft goed hangen. Beslist een goed voorteken dus. Muzikaal zit het simpel, maar prima in elkaar. Wat met name interessant is, is de vertaling van het concept in beeld. Daarin wil Zornheym zich onderscheiden. We zullen het hoogstwaarschijnlijk gaan meemaken.

Tracklist:
1. The Opposed

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 11 oktober 2016

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.