Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-06-2021

Black Fucking Cancer - Black Fucking Cancer
Jaar van release: 2016
Label: Osmose Productions

Black Fucking Cancer - Black Fucking Cancer

Ik ga gewoon niks zeggen over die bandnaam; te flauw, te makkelijk. De muziek, daar draait het om. En die valt te classificeren als black metal. En dan wel van het kaliber 1349, Antaeus en Emperor. In your face rammelblack met veel smerigheid en agressie.

Dat doen deze Amerikanen niet onfortuinlijk, want met hun debuut hebben ze gelijk een platendeal bij Osmose Productions te pakken. Dat snap ik ook wel. Dit trio wisselt de rauwe, razendsnelle blackpassages af met de andere extreme genres uit metalland. Zonder gemaakt over te komen. Dat houdt het interessant en daardoor zijn de nummers goed van elkaar te onderscheiden.

Naast black metal duikt er hier en daar een ijzige doomriff op, maar ook death en thrash komen aan bod. En dat alles onder het motto 'alles is kut en iedereen moet dood'. Subtiliteit is voor mietjes. En toch zit dit goed in elkaar. Hier is over nagedacht. Dat de band er zeven jaar voor nodig heeft gehad om tot dit debuut te komen, wordt volledig goed gemaakt door de kwaliteit van deze schijf.

Agressief en compromisloos raast het trio met een lange, hete adem door je kamer heen. En met recht een lange adem, want deze plaat duurt maar liefst een uur en heeft daarnaast ook nog eens behoorlijk lange nummers. Black Fucking Cancer neemt de tijd om een nummer op te bouwen. Je kunt lekker opgaan in het sfeertje. Ja, goeie band, goeie plaat. Kom maar naar Europa, ik wil hier wel eens een showtje van meemaken.

Tracklist:
1. A Sigil Of Burning Flesh
2. Acid Ocean
3. Blood Stained Whore
4. SinnRitualVoid
5. Wall Of Corpses
6. Exit Wounds
7. Communion Of The Blood Unholy

Score: 84 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 28 juni 2016

Koop dit album in

Meer Black Fucking Cancer:

[ Terug naar de Album Reviews ]