Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Red Tape - Radioactivist
Jaar van release: 2004
Label: Roadrunner Records
Red Tape - Radioactivist
Roadrunner bracht in de jaren '80 legendarische schijfjes zoals 'Beneath the remains', 'Alice in hell', 'Abigail' en vele andere klassiekers uit. In de jaren negentig scoorde ze onder andere met Type o Negative en Life Of Agony. De laatste jaren scoort het label weer met nu-metal en hardcore zoals Ill Nino en Hatebreed. Een label dat de weg van de commercie volgt, of een label met een visie? De meningen daaromtrent zijn verdeeld maar objectief moet je toch zeggen dat Roadrunner een erg belangrijk label blijft.

Redtape is hun nieuwste aanwinst. Deze band geformeerd rond een zekere Jeff Jaworski speelt een moderne mix van punk, hardcore, rock, Rage against the machine en nu-metal. We krijgen vijftien korte nummertjes voorgeschoteld. Hardcore-explosies, punkachtige sing-a-longs en headbang-momenten wisselen elkaar af.

Weinig nieuws onder de zon maar erg professioneel gebracht. Dit album zal dan ook wel in vele Amerikaanse kids een cd-speler belanden. Ideale muziek om nog maar eens de Amerikaanse vlag bij te verbranden. Niet essentieel maar wel degelijk materiaal. Ook een mooi instapalbum voor mensen die wil weten hoe hardcore klinkt. En deze recensie is dan ook kort en krachtig net zoals 'Radioactivist'.

Tracklist:
1. a3Xxe4bCR
2. Damage control
3. High revoltage
4. Stalingrad
5. Radioactivist
6. Divebomb
7. Droppin' bombs on your moms
8. Reactor
9. Strike tonight
10. El Salvador
11. Social meltdown
12. Golden
13. The waltz
14. Shoot! Move! Communicate!
15. Bl'ast! The system

Score: 72 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 3 februari 2004

Koop dit album in

Meer Red Tape:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Red Tape - Radioactivist
Reactie van Een_Metalfan op 07-02-2004 om 08:28u

Wat een waardeloze recensie.