Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Red Wizard - Cosmosis
Jaar van release: 2016
Label: Ripple Music

Red Wizard - Cosmosis

De Amerikaanse band Red Wizard presenteert met Cosmosis zijn debuut na een aantal jaren keihard touren, naamsbekendheid genereren en een ep. Het vijftal haalt de muzikale inspiratie uit de jaren zeventig, met invloeden van Black Sabbath, Led Zeppelin, psychedelica, doom en meer. Een mengelmoes van muziekstijlen, met een knipoog naar het verleden, die het al enige tijd goed doet. Met dit debuut weten de mannen binnen die richting een stevige plaats te veroveren met een plaat die garant staat voor flink wat luisterplezier.

Het tempo ligt aan het begin wat laag met een aantal rasechte doomtracks of nummers die er in ieder geval flink mee flirten. Heerlijke baslijnen en zwaar, log gitaarwerk in Tides Of War en Blinded geven de liederen een fijne vibe, die waarschijnlijk nog beter tot zijn recht komt tijdens een optreden waarbij je die fijne bas ook lekker kunt voelen. Met de ruwe randjes en het hardere volume van een liveshow klinkt het net iets minder braaf dan op plaat. Dat geldt ook voor The Temple Of Tinnitus, dat fijn voortkabbelt, maar qua zang het minst van de zeven tracks is. Tijdens de coupletten zijn de huilende zanglijnen van frontman Travis Baucum teveel van het goede, maar tijdens de spookachtige refreinen van dit onheilspellende nummer, maakt hij dat meer dan goed.

Titelsong Cosmosis is een heerlijke psychedelische reis van episch formaat, want met meer dan tien minuten op de klok, is dit het langste nummer van de plaat. Tijdens deze song krijgt elk van de muzikanten de kans het beste van zichzelf te tonen, want zo halverwege houdt Baucum zijn mond en is het aan de vier andere bandleden om indruk te maken met een spetterend instrumentaal intermezzo à la Hawkwind en soortgelijke groepen.

Afgesloten wordt er met het drieluik The Red Wizard Suite, waarvan het tweede deel instrumentaal is. Het tempo gaat aan het einde van de plaat even flink omhoog en vormt na het grootse Cosmosis een breuk met de rest van de plaat. De referenties aan bands zijn talrijk en het is dan misschien niet altijd even origineel, maar de muziek doet wat het moet doen en blijft interesseren tot aan het slotakkoord. Red Wizard sluit dit aardige debuut dan ook sterk af.

Tracklist:
1. Tides Of War
2. The Temples Of Tinnitus
3. Blinded
4. Cosmosis
5. The Red Wizard Suite Part I
6. The Red Wizard Suite Part II
7. The Red Wizard Suite Part III

Score: 76 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 30 april 2016

Meer Red Wizard:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.