Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Morag Tong - Through Clouded Time
Jaar van release: 2016
Label: Eigen beheer

Morag Tong - Through Clouded Time

Bij het horen van de naam Morag Tong gaat er bij liefhebbers van RPG-games ongetwijfeld een belletje rinkelen. Het is namelijk een geheime gemeenschap in de game The Elder Scrolls. Morag Tong is ook de naam van een in 2014 opgerichte doom-/sludgegroep uit London. Begin dit jaar verscheen het eerste wapenfeit, de verdienstelijke ep Through Clouded Time.

Wat als eerste opvalt, is de prima productie van dit in eigen beheer uitgebrachte debuutwerkje. De nummers hebben een helder, gebalanceerd geluid, waarbij alle instrumenten goed te horen zijn. De ep begint wat teleurstellend met het richtingsloze Monolithian. In de volgende drie tracks laten de Engelsen een leuke mix horen van sludge, doom en stoner. Hierbij smelt Morag Tong traditionele doomriffs met de rauwheidsfactor van Neurosis en het noise-element van Melvins tot een geslaagd totaalgeluid. Vooral de titeltrack springt er in positieve zin uit, mede door de geduldige aanpak en afwisseling tussen de ingetogen en explosieve passages. Het speels door elkaar heen lopende drum- en baswerk verdient hier ook een compliment.

Als het gaat om het totaalgeluid scoort Morag Tong hier een dikke voldoende. Songwriting is echter een ander verhaal. Hier is flink wat winst te boeken. De band heeft hoorbaar goede ideeën, maar weet deze nog niet altijd goed te vertalen naar goed lopende songstructuren. Met name de afronding van de songs laat nog wat te wensen over. Toch mag Morag Tong tevreden zijn met deze eerste release. Through Clouded Time biedt voldoende perspectief voor de toekomst van dit nog prille bandje.

Tracklist:
1. Monolithian
2. Godhead
3. Through Clouded Time
4. The Eyes Of Men
Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 9 april 2016

Koop dit album in

Meer Morag Tong:

[ Terug naar de Album Reviews ]