Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Dogpound - The Hellbum
Jaar van release: 2003
Label: Lion Music
Dogpound - The Hellbum
De winter is weer in het land. Sneeuw, depressieve mensen en overdreven gezelligheid zijn dus ook weer in het land. Gelukkig zijn er nog andere mensen dan ik die ook in de winter positief blijven ingesteld. Deze Zweden brengen hemelse ouderwetse hardrock in een modern en erg melodieus jasje. Dit album is hun debuut en de band heeft nog maar een heel kleine geschiedenis.

De basis van Dogpound zijn de nummers en de zanglijnen. Geen franje of overdadige zang maar gewoon erg uitgeklede maar leuke hardrocknummertjes. Elk nummer heeft ook een hitpotentieel en elk nummertje duurt ook rond de vier minuten. Soms gooien ze er eens een hardere riff doorheen en soms neigt hun muziek naar 60s pop.

Normaal gezien verwijs ik altijd naar enkele nummers in mijn recensies maar in dit geval is dit echt overbodig want alle nummers lijken sterk op elkaar. Maar in dit geval stoort dat helemaal niet. In tegendeel; je kan dit album een paar keer na elkaar draaien zonder dat het ook maar n keer verveelt. Een charmante cd en n van de betere cds die Lion Music ooit uitbracht.

Tracklist:
1. End of our days
2. Bleed
3. When the world comes down
4. Going down in flames
5. Way up high
6. Loser on a kings throne
7. Ready to believe
8. You remain
9. For my sins
10. Silent scream
11. Welcome to the mystery

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 15 januari 2004

Koop dit album in

Meer Dogpound:

[ Terug naar de Album Reviews ]