Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Windfaerer - Tenebrosum
Jaar van release: 2016
Label: Hammerheart Records
Windfaerer - Tenebrosum
Windfaerer is een band uit New Jersey die zijn invloeden haalt uit Iberische mythen en sagen. Een vrij origineel concept binnen de metalscene. Deze heren brengen ons met Tenebrosum hun tweede langspeler, gevuld met sfeervolle black en melodische death metal, overgoten met intense vioolpassages.

Dit album gaat heftig en bombastisch van start en doet vanwege de Gotenburginvloeden denken aan Dissection. Dit is met name het geval vanaf de tweede track, Finisterra. Deze vergelijking gaat tevens op vanwege het feit dat de zang echoot en de tekst verstaanbaar wordt uitgebraakt. Hierdoor blijft de blackmetalvibe intact. De mix tussen bovengenoemde elementen en de virtuoze vioolpartijen geven het geheel een origineel, fris en pakkend geluid.

De viool is een welkom instrument binnen het concept van Windfaerer, al begint het na een nummertje of vier soms wel wat te vervelen doordat deze steeds frequenter wordt ingezet. Wat dat betreft hadden deze Amerikanen wel wat zuiniger mogen zijn.

Wat wel fijn is aan deze plaat, is dat er ontzettend veel aandacht is voor de orkestratie. Alle instrumenten zijn duidelijk hoorbaar en krijgen de rol die ze verdienen. De progressieve gitaarpartijen zorgen ervoor dat het regelmatige afwezigheid aan zang amper opvalt. Hierdoor kan de luisteraar wegdromen bij de mooie klanken.

Al met al mogen we spreken van een prima album voor liefhebbers van bands als Agalloch, Deafheaven en Ghost Bath. Al denk ik dat liefhebbers van het oudere werk van Dissection ook prima met Tenebrosum uit de voeten kunnen.

Tracklist:
1. Celestial Supremacy
2. Finisterra
3. Tales Told In Oblivion
4. Santería
5. The Everlasting
6. Morir En El Olvido
7. The Outer Darkness

Score: 70 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 22 december 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]