Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Kratherion - Mantra Lucifer Flagelantes
Jaar van release: 2013
Label: Old Temple
Kratherion - Mantra Lucifer Flagelantes
“This is the curse on the curse, the tortuous sound of the dust and the plague, the rotten nomenclature of creation. We don’t kneel to god or any religion. We don’t obey orders of a ideal or any flag, because this is only a reflection of the mediocrity of the human being…Only black death is real!!!”

Welkom in de wereld van Kratherion. Deze Chileense blackmetalband is sinds het begin van het millennium actief en brengt met Mantra Lucifer Flagelantes zijn tweede full-length uit via het Poolse label Old Temple. Al eerder bracht de Chileense maatschappij Exhumed From The Grave het album uit, maar dat was slechts in een geografisch zeer beperkt gebied. Inmiddels kunnen wij ook kennis maken met de muziek van de Zuid-Amerikanen.

Kratherion speelt primitieve black metal met als invloeden onder andere Angelcorpse, Mayhem, Blasphemy en Morbosidad. Origineel is het zeker niet en dat zal voor sommigen een struikelblok zijn. De heren staan echter wel garant voor een portie energieke en rebelse old school herrie en er zitten sporadisch wel aardige riffs tussen. Verwacht echter geen hogeschoolniveau. Technisch laat men namelijk de nodige steken vallen, maar dat heeft juist zijn charme en het draagt bij aan het undergroundgevoel van deze release. De teksten zijn overigens in het Spaans, maar in het booklet staan de ook in de Engelse versie.

Ondanks het primitieve karakter, varieert het occulte gezelschap wel in stijl en tempo. Doorgaans ligt het tempo hoog en overheerst de black metal, maar in Agonia Dantesca Y Macabra en Coito Sigilum Diaboli komen de riffs duidelijk uit de Zweedse deathmetalhoek aanwaaien. Het tempo ligt op die momenten ook wat lager en juist dat pakt wat minder goed uit. Het trage titelnummer vormt hier een uitzondering op. Andere tracks duren mede door de langzamere stukken te lang. De Chilenen zijn op hun sterkst als het er kort en krachtig aan toegaat.

Mantra Lucifer Flagelantes is beslist een stap vooruit ten opzichte van het debuutalbum Necrouroboros XXXIII, maar of er veel mensen voor warm gaan lopen, waag ik te betwijfelen. Er is namelijk niets nieuws onder de zon. Velen gingen Kratherion al voor. Toch zal een aantal verstokte verzamelaars deze release graag toevoegen aan hun collectie.

Tracklist:
1. Death Kult Church Omega
2. Liturgia Bubonica Infame
3. Necropolis Natal
4. Agonia Dantesca Y Macabra
5. Coito Sigilum Diaboli
6. Combustion Espontanea Del Espiritu Santo
7. Mantra Lucifer Flagelantes
8. Vuelo Nocturno
9. Fornica Vulgata

Score: 65 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 19 juni 2015

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.