Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Legacy - Sickening Soresight
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Legacy - Sickening Soresight
Legacy komt uit Oldenwald (Duitsland) en ze hebben een nieuwe mini cd opgenomen. In 1994 werd de band opgericht toen de bandleden nog maar een jaartje of dertien waren. Na veel concerten (hoogtepunt was een optreden op het 'Fuck the commerce'-festival in 2002) vonden ze het tijd om onderdak te vinden bij een label. En ze zouden graag op een platenlabel hun eerste full length uitbrengen in plaats van het schijfje weer in eigen beheer uit te brengen.

Vijf nummers lang (20 minuten) kan je genieten van ouderwetse death metal doorspekt met thrashmetalriffs. De sound is niet echt sterk (vooral het drumgeluid is erg matig) maar de band weet ondanks dat probleem toch mijn aandacht te behouden tot het einde. Dit komt doordat de deathmeatlnummers genoeg afwisseling (lees: melodie) en tempowisselingen (lees: groovy thrash riffjes) bevatten. Een favoriet nummer kan ik echter niet aanduiden omdat de nummers sterk op elkaar gelijken.Maar het moet gezegd worden; hier en daar komt er een schitterend technisch riffje voorbij!

Er is helemaal niets vernieuwend aan dit schijfje maar dat is ook niet de bedoeling van deze band. Deze band wil gewoon lekker raggen en een grote pit veroorzaken op concerten. Leuk tussendoortje. Niets minder maar zeker ook niets meer. Ik ben benieuwd of ze een platencontract kunnen scoren en ik hoop dat ze dan vooral productioneel tot grotere hoogten zullen stijgen. Want dat is het grote minpunt van dit minialbum.

Tracklist:
1. Psychotic warfare
2. Harvest
3. Fragile life within
4. Mental suicide
5. Human infection 2003

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 27 oktober 2003

Koop dit album in

Meer Legacy:

[ Terug naar de Album Reviews ]