Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Lordi - Scare Force One
Jaar van release: 2014
Label: AFM Records
Lordi - Scare Force One
Halloween bleek dit jaar het ideale moment voor Lordi om een nieuw werkstuk af te leveren en het moet gezegd, Scare Force One is een aanwinst voor elk gekostumeerd feestje. Het zevende reguliere studio-album van de Finse monsters is opvallend stevig en stijgt kwalitatief uit boven het gemiddelde niveau van de voorgaande cd's.

De plaat trapt ijzersterk af met een fraaie introsong en het pakkende titelnummer, dat zich moeiteloos tussen mijn favoriete Lordi-composities nestelt. Daarna wisselen middelmatige tracks en uitschieters zich om beurten af. Voor Lordi-begrippen is het aantal hoogtepunten echter opvallend groot. Zowel het carnavaleske Hell Sent In The Clowns, het gevoelige House Of Ghosts, het sinistere Cadaver Lover, de opzwepende single Nailed By The Hammer Of Frankenstein en het epische She's A Demon zie ik graag in de setlist van toekomstige liveshows terug.

In bijna alle opzichten stelt Scare Force One tevreden. Een tweetal korte, afwijkende instrumentale intermezzo's zorgt voor variatie. De vocalen vallen niet tegen. Mr. Lordi zal nou eenmaal nooit een zangvirtuoos worden. De instrumentatie is prima, waarbij met name het toetsenspel positief opvalt. De lengte van het album is bevredigend. Alleen het gesproken geluidsfragment aan het einde van het slotlied is nogal flauw en had achterwege mogen blijven.

Als het eerdere werk van deze band jou koud laat, dan zal Scare Force One daar vermoedelijk niets aan veranderen. Mocht je de oudere succesalbums van Lordi als Get Heavy (2002) en The Arockalypse (2006) nog steeds een warm hart toedragen, ga Scare Force One dan zeker beluisteren. De laatste paar albums van Lordi waren niet verkeerd, maar met Scare Force One keert de formatie terug naar de hoogste regionen van de shockrock. Hiermee gaan de Finnen met opgeheven hoofd de concurrentie aan met topacts als Alice Cooper en Rob Zombie.

Tracklist:
1. SCG7 Arm Your Doors And Cross Check
2. Scare Force One
3. How To Slice A Whore
4. Hell Sent In The Clowns
5. House Of Ghosts
6. Monster Is My Name
7. Cadaver Lover
8. Amen's Lament To Ra II
9. Nailed By The Hammer Of Frankenstein
10. The United Rocking Dead
11. She's A Demon
12. Hella's Kitchen
13. Sir, Mr. Presideath, Sir!

Score: 82 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 6 november 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Masaru op 13-12-2014 om 08:53u
Score: 100 / 100

Met geen 1 album van Lordi is iets mis!!
Elk nummer van Lordi en alle gesprokken stukken zijn AWESOME!!
En voegen iets toe en legt Mr.Lordi zijn bedoeling beter uit.
Zoals de 2 namen van de stewardessen alleen echte Lordi fans herkennen die!!!!