Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Amulet - The First
Jaar van release: 2014
Label: Century Media Records
Amulet - The First
Echte heavy metal is al jaren niet meer een genre dat het moet hebben van originaliteit of vernieuwing. Niet voor niets wordt er even vaak gesproken over ‘traditionele metal’. Eigenlijk proberen al die bandjes het oude gevoel op te roepen en de tijden te doen herleven toen Iron Maiden, Saxon en Motörhead aan de lopende band klassiekers uitbrachten. Ook het Londense Amulet doet niet moeilijk over waar ze de mosterd vandaan gehaald hebben.

The First is dan ook niet bepaald een titel dat bruist van de inspiratie. Als de heren weinig aan hun muziek gaan sleutelen, dan mag het van mij ook best hun laatste zijn. Het probleem is niet zozeer dat je hier niets nieuws hoort, maar de muziek is vrij simpel. Het enige interessante deuntje is te horen in The Flight en dat blijkt een instrumentaaltje te zijn. Amulet slaagt er niet in om in de ruim veertig minuten met goede, pakkende songs te komen. Het spelplezier is goed te horen. Het gitaarwerk is bij vlagen best aardig, maar de zanger zit er wel erg vaak naast. Als veel mensen al mopperen over een band als Dark Forest, dan kan Amulet wel inpakken.

Je leest het al, Amulet is er een voor de diehards. Degenen die verzamelen, ongeacht de kwaliteit. De nieuwe golf van traditionele metalbands heeft ons veel leuks gebracht, maar Amulet komt niet verder dan een zeer krappe voldoende voor de moeite.

Tracklist:
1. Evil Cathedral
2. Glint Of The Knife
3. The Gauntlet
4. Bloody Knife
5. Heathen Castle
6. The Flight
7. Talisman
8. The Sacrifice
9. Mark Of Evil
10. Wicked 'n Cruel
11. Black Candle
12. Trip Forever
13. Nightmare

Score: 57 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 25 september 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van appie op 29-09-2014 om 09:39u
Score: 60 / 100

klinkt als een mindere Diamond Head