Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Riot Horse - This Is Who We Are
Jaar van release: 2014
Label: Metalville

Riot Horse - This Is Who We Are

Amerikaans klinkende, zuidelijke bluesrock uit Skandinavië, het kan tegenwoordig allemaal. De groep Riot Horse, met als hoofdfiguur gitarist Nille Schüttmann, presenteert met hun debuut This Is Who We Are een plaat vol muziek, die zij het beste vindt passen bij een groot glas bier en een moddervette hamburger. De formatie is, uiteraard, geïnspireerd door bands als Led Zeppelin, Black Sabbath, The Black Crowes en meer, maar van die eerstgenoemde legende is het meest terug te horen in het werk van Riot Horse.

Het geluid van deze groep is lekker zwaar, ietwat log en met name het gitaargeluid springt er in positieve zin uit. Zelfs op zo een manier dat het bijna jammer is dat een solo stopt en de zanger zich opmaakt voor weer een couplet. Niet dat vocalist Andreas Sydow er niets van bakt, integendeel, de man is gezegend met een solide zet stembanden en legt heel zijn ziel en zaligheid in de twaalf songs die allen voorzien zijn van een stevige groove. Toch werkt het niet altijd even goed, en dat zit hem vooral in de nogal generiek klinkende nummers van This Is Who We Are. Het is niet bijster origineel of gedenkwaardig en onderscheidt zich amper van zoveel andere acts in het genre die ook heel goed spelen en getalenteerd zijn, want dat laatste zijn deze heren zeker. Iets van dat talent openbaart zich, bijvoorbeeld, in het nummer Took My Soul Away, waarin er een kort stukje muziek zit dat neigt naar progressieve, psychedelische rock uit de jaren zeventig en juist dat stuk smaakt naar meer. Wellicht dat een volgend album gericht op die muzikale hoek meer moois biedt.

Kortom: wanneer je zit te springen om een stevige dosis logge southern rock, zit je met dit debuut van Riot Horse gebakken, maar daar blijft het dan ook bij.

Tracklist:
1. Get Your Hands Up
2. Bring 'em On
3. Miss Mississippi
4. Didn't See It Coming
5. My Mountain
6. Going Undercover
7. Shine
8. Hold Me
9. Took My Soul Away
10. Torn
11. Starlight
12. Medicine Man

Score: 73 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 25 juli 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]