Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Edguy - The Savage Poetry
Jaar van release: 2000
Label: AFM Records
Edguy - The Savage Poetry
Edguy is een van de vele powermetal bandjes die de laatste jaren zijn opgedoken. Hun eerste album, Savage Poetry stamt uit 1995, en inmiddels zijn ze drie volledige albums verder (de vierde komt binnenkort). In 2000 besloot de band hun eerste album opnieuw op te nemen. Het resultaat is The Savage Poetry (let op het kleine verschil in titel). De line-up is iets anders dan op het origineel, en de geluidskwaliteit en het muzikale vakmanschap is stukken verbeterd.

Alle powermetal cliches worden uit de kast getrokken bij Edguy. Zuivere, redelijk hoge zang, veel melodie, meerdere lagen zang in de pakkende refreinen, het is allemaal aanwezig. Toch steekt Edguy boven de middenmoot uit, want de nummers zitten gewoon goed in elkaar en de band speelt ook goed. Het album bevat 9 tracks, waarvan er 2 ballads zijn, namelijk Sands Of Time en Roses To No One. De overige tracks zijn pure powermetal. Opener Hallowed, het 10 minuten durende Eyes Of The Tyrant, de ballad Roses To No One en afsluiter Power and Majesty zijn voor mij de hoogtepunten, de rest is middelmatig. Voor de liefhebbers is deze cd een aanrader, maar ik zelf vond hem redelijk snel vervelen. De meeste nummers klinken namelijk redelijk hetzelfde. Zanger Tobias heeft een goede stem, maar klinkt soms toch als een watje. Daar komt nog eens bij dat het geen nieuw materiaal is, maar een nieuwe opname van een oud album.

De eerste oplage van The Savage Poetry bevat een bonus cd, met daarop het oorspronkelijke album uit 1995 (klik hier voor de originele cover). Als je de twee albums vergelijkt is goed te horen dat Edguy sterk gegroeid is in de loop der jaren, en nu ook over beter materiaal beschikt.

De tracklisting:
1. Hallowed
2. Misguiding Your Life
3. Key To My Fate
4. Sands Of Time
5. Sacred Hell
6. Eyes Of The Tyrant
7. Frozen Candle
8. Roses To No One
9. Power And Majesty

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 71 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 3 september 2001

Koop dit album in

Meer Edguy:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van een op 03-09-2001 om 20:20u
Score: 90 / 100

Edguy!!!!! Mijn favo band zo ongeveer! (Uit de heavy metal stijl dan) en ik ben juist helemaal weg van deze CD. Ok, op de eerste versie klonk tobias kut, maar op de laatste klinkt 'ie juist enorm vind ik! Ook de nummers steken met kop en schouders uit boven het standaar heavy/power wereldje.... Daarom loop ik ook graag met "I AM SAVAGE!!!!!!" op m'n rug :)