Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2021

Dˇse - Das Nation
Jaar van release: 2014
Label: Cargo Records

Dˇse - Das Nation

Je hebt van die bands die het nodig vinden om het allemaal anders te doen dan al die andere bands. Dat moet dan ook (blijkbaar als vanzelfsprekend) uitgebreid uitgemeten worden in de biografie, alsof de luisteraar dat er zelf niet uit zou kunnen halen. Maar met gelijke vanzelfsprekendheid slaagt menig band er niet in om aan de verwachtingen te voldoen. Dˇse doet het echter anders: het levert geen biografie mee, maar is wel degelijk de spreekwoordelijke vreemde eend in de bijt.

Het Duitse duo dat zichzelf vernoemde naar het Amsterdamse Dysecatmotel maakt een punky vorm van experimentele noiserock overgoten c.q. besmeurd met deutsche KraŁter; de nummers zijn namelijk niet alleen grotendeels voorzien van Duitstalige teksten, maar ook van een flinke scheut krautrock. Dat is uiteraard niet aan iedereen besteed en als je daarbij de overduidelijk klassiek Duitse poging tot Engels in Reudikamm optelt dan weet je ongeveer hoe laat het is.

Wie daar omheen kan luisteren en ook niet vies is van DIY-sound zal met dit glimmertje echter wel degelijk in zijn sas zijn. Dˇse is met zijn rare bliepjes, typisch Duitse blŤrstukjes en vreemde samples telkens weer verrassend en toch herkenbaar. En dat is knap. Want elk nummer heeft een heel eigen karakter. Uit eigen ervaring kan ik dit duo ook live aanraden.

Tracklist:
1. Waldbart
2. Die Ai Wai
3. Reudikamm
4. Strt
5. Nackenoeffner
6. Out Of Tune
7. Spinne
8. Hans
9. Dysenation
10. Sie Ist Maschin

Score: 73 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 31 maart 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]