Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-01-2020

Elwing - Immortal Stories
Jaar van release: 2003
Label: Cult Metal Classics Records
Elwing - Immortal Stories
Het Griekse label 'Cult metal classics records' is een platenmaatschappij waar ik nog nooit van gehoord had. Na wat onderzoek blijkt het een relatief nieuw Grieks label te zijn dat oude cult elpees van heavy metalbands uit de jaren '80 opnieuw uitbrengt. Ze wagen zich nu echter ook aan een nieuwe hedendaagse release met dit album van Elwing. Nouja, hedendaags? De band speelt muziek die uit de jaren '80 had kunnen komen. Ze spelen metal in de stijl van Iron Maiden en vooral Warlord met een vleugje powermetal erbij. Die combinatie van stijlen kan lekker zijn maar in dit geval laat het een vieze nasmaak na.

De eerste nummers op deze cd 'Holy sword' en 'Illusions' mogen best gehoord worden, ondanks dat ze wel erg simpel zijn. Het eerste struikelblok is zanger Sakis Koutsasis die zingt met een zelfde stemtimbre dan Lars van de Deense powermetalhelden Manticora. Maar Sakis zingt veel onzuiverder en klinkt soms wel erg wankel. Jammer genoeg zakt de cd volledig in vanaf 'Doom crimson shore'. Dat nummer duurt veel te lang en is wel heel erg saai. Het navolgende 'Thor' maakt me ook niet erg gelukkig; dat nummer is een draak van een 'humpa humpa' powermetal nummer. Alsof de kwelling nog niet genoeg is, volgt hierna een zeven minuten durend instrumentaal nummer 'Call of the brave' dat bestaat uit slappe aftreksels van riffs van bands als Iron maiden en Hammerfall. Daarna wordt het nog erger tot mijn grote verbazing! 'Something to believe in' is een ballade in Manowar stijl. Niets op tegen, maar het koor dat te voor schijn komt in de refreinen, klinkt voor geen meter. Daarna volgt 'The order of steel' dat bestaat uit keyboard en gepraat (slechte grunts!). Daarna volgt nog een demo nummer en daarna sterft de cd langzaam uit.

Cult Metal Classics Records kan zich beter enkel toeleggen op heruitgaven van oude albums van cultbands. Want aan een band die zich nog in de 80's waant en elk oud metalriffje recycleert, heeft niemand wat aan. Deze cd kan je dus best negeren, maar ik zou wel zeker de website van de platenmaatschappij eens bezoeken. Daar kan je nummers downloaden van die oude cultbands. En dat is wél leuk.

Tracklist:
1. Immortal stories(intro)
2. Holy sword
3. Illusions
4. Doom crimson shore
5. Thor
6. Call of the brave
7. Something to believe in
8. The order of steel
9. Excalibur
10. Altered beast
11. Heroes cry (outro)

Score: 45 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 1 oktober 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Elwing - Immortal Stories
Reactie van Een_Metalfan op 03-10-2003 om 11:02u
Score: 80 / 100

This album is one of my favorites, from the power undeground scene.

Elwing - Immortal Stories
Reactie van Een_Metalfan op 04-10-2003 om 11:10u
Score: 90 / 100

what score is this? 45 for this metal gem? are you sick? this band plays excellent power european metal and i think the future belongs to elwing...don't be so stuck ,extend your mind. 90/100

Elwing - Immortal Stories
Reactie van Een_Metalfan op 08-10-2003 om 00:22u
Score: 45 / 100

Mooi, de banleden posten zelf ook even wat.