Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Hatesphere - Murderlust
Jaar van release: 2013
Label: Massacre Records
Hatesphere - Murderlust
Nuance of vernieuwingsdrang zijn niet direct de eerste termen waar ik aan denk bij een band als Hatesphere. Het is dan ook niet zo gek dat Murderlust, het achtste album van deze werklustige Denen en het derde album zonder boegbeeld Bredahl, direct vertrouwd voelt. Van de typische hoes tot aan het ietwat droge geluid en de lompe, beukende, maar melodieuze death/thrash metal: het is alsof ik mijn favoriete kroeg inloop. Natuurlijk, het ziet er allemaal niet zo hip uit, aan de bar hangen altijd dezelfde vijf gegroefde dronkenlappen en op een verrassende avond hoef je niet te rekenen (de kans dat een verdwaald, bevallig supermodel binnenloopt is te verwaarlozen), maar dat mag de pret allemaal niet drukken.

Hatesphere is zo’n beetje het muzikale equivalent van deze beschrijving (vandaar wellicht dat de muziek zich zo goed laat combineren met een flink aantal biertjes) en Murderlust is, met enig dedain beschreven, 'just another night at the pub'. Maar toch, als je ouder wordt, ga je dat soort zaken meer waarderen. Ik kan een grijns dan ook niet onderdrukken als ik Murderlust door de boxen laat schallen. Vooral het titelnummer, Pandora’s Hell en Iconoclast zijn enorm beukende nummers die live ongetwijfeld voor krakende nekken gaan zorgen door hun groovende riffs, opgefokte tempo’s en goed-getimede beatdowns.

De ambachtelijkheid spat van Murderlust af – en daarin ligt ook het grootste deel van de charme van deze band. Het is namelijk gewoon erg knap dat Hatesphere na ruim dertien jaar actieve dienst nog zo fris, bevlogen en gretig klinkt. En met de onherkenbare MUSE-cover Assassin gebeurt er zelfs nog iets verrassends vanavond, ook al blijft Doutzen in Friesland. Alweer een avondje kroegen dus, maar wel zo’n avondje waarvan je na afloop zegt: dat moeten we weer vaker doen!

Tracklist:
1. Murderlust
2. Pandora's Hell
3. Fear Me
4. The Violent Act
5. Punishable By Death
6. In Process
7. Iconoclast
8. Darkest Of Forces
9. Refill The Chest
10. Assassin (MUSE-Cover)
11. Murderlust (Pre-Production) (Digipack Bonus)
12. 500 Dead People (Live) (Digipack Bonus)

Score: 78 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 16 januari 2014

Koop dit album in

Meer Hatesphere:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hatesphere - Murderlust
Reactie van Gert op 17-01-2014 om 08:29u
Score: 85 / 100

Leuke review ! Hatesphere blijft een vette band.