Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

From The Vastland - Kamarikan
Jaar van release: 2013
Label: Indie Recordings

From The Vastland - Kamarikan

Gruizige black metal, Norwegian style. Zo, nu heb ik gelijk 90% van de lezers weggejaagd. Deze plaat staat vol met heerlijke clichés, en er is meer! "O nee he, toch niet weer zo'n band die denkt origineel te moeten doen. Noorse black metal moet gewoon trve ende cvlt zijn en blijven. Dat je je plaat op cd perst, nouja..., vooruit..., maar..."

Ho ho! Jij verstokte, truie blekkie! Deze band heeft er alle recht toe. Ze komen namelijk uit Iran en zoiets moet je haast per definitie supporten. In een land waar vrijheid een practical joke is en zo ongeveer de doodsstraf staat op metal, moeten wij alle initiatieven die met gevaar voor eigen leven ontplooid worden, steunen. Zo wil de platenmaatschappij het althans een beetje doen laten overkomen. Maar in wezen betreft het een eenmansproject van Sina, die veilig in Noorwegen woont.

Wie sociopolitieke overwegingen koud laten, is er altijd nog de muziek zelf. En wat dat betreft weet deze eenling vrij goed waar Abraham de mosterd haalt. Zonder blikken of blozen tovert hij een potje smerige Noorse black metal uit zijn tulband. En vult dat, ja inderdaad, heel voorspelbaar, aan met Perzische klanken. Hij weet beide culturen echter dusdanig goed tot een geheel te smeden dat deze oriëntaalse zwart metaal nu al voor de vierde keer achtereen zonder moeite zijn rondjes draait in mijn cd-speler. En dat zegt genoeg.

Van de vertrouwde, boze blastriffs, tot de duistere disharmoniepassages, van de sinistere keyboardlandschappen tot de klassiek akelige stemgeluiden... Alle standaardingrediënten zijn aanwezig. Sina toont zich een meesterkok op alle vlakken. Dat Perzische extraatje is de kers op de taart. Dat doet het afsteken tegenover de rest.

Tracklist:
1. The Ahriman Wizard
2. Call Of The Mountain Battle
3. Darkness All Over The World
4. Kamarikan (Daevas Corps) 5. Night Sentinel
6. Realm Of Cadaver Sovereig
7. Vortex Of Empty Cosmos

Score: 82 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 1 juli 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

From The Vastland - Kamarikan
Reactie van jt op 01-07-2013 om 21:28u
Score: 80 / 100

De titeltrack net gehoord en idd dit klink best lekker smerig, bovengemiddeld!!