Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Mumakil - Flies Will Starve
Jaar van release: 2013
Label: Relapse Records

Mumakil - Flies Will Starve

De Zwitserse grindbak Mumakil is het zoveelste metalen gezelschap dat zijn naam ontleent aan de schrijfsels van Tolkien. Mumakil zijn reusachtige vecht-olifanten en wat dat betreft is de naam aardig gekozen. Die spreekwoordelijke porseleinkast is namelijk allang aan diggelen voordat het eerste nummer, Death From Below, voorbij is. En dat nummer duurt niet eens anderhalve minuut!

Als een meedogenloze alpenlawine dendert de band voort en met slechts één track boven de twee minuten weet de liefhebber ook wel weer hoe laat het is; Niks uitgesponnen composities, niks elegante overgangen, maar regelrecht ram- en ragwerk en compromisloze slacht- en moordpartijen.

Hoewel de heren geprezen moeten worden om hun volharding is 37 minuten wellicht een beetje te lang. De ervaring van de afgelopen acht jaren is duidelijk terug te horen maar helaas lijdt de plaat nogal aan monotonie. Geen probleem voor de puristen waarschijnlijk, maar de gemiddelde metalhead wil wel meer dan dit. De productie kan er nog wel mee door, al is de balans nogal doorgeslagen naar de drums (die ook niet al te evenwichtig in de mix staan).

Gelukkig kan deze drummer een aardig potje roffelen. Aan hem ligt het op zich dan ook niet. Nee, het is brulaap Thomas wiens kwaliteiten ietwat te wensen overlaten. Hij kent precies twee noten en die paar pogingen om een andere techniek ten gehore te brengen... Dat had 'ie beter niet kunnen doen.

Daarmee wil ik verder niet zeggen dat Flies Will Starve een slechte plaat is. Verre van. Liefhebbers van het betere hak- en zaagwerk zullen hun vingertjes aflikken bij dit schijfje. Maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat het beter had gekund. Een kleine smet op een verder heerlijke ramplaat.

Tracklist:
1. Death From Below
2. Dawn Of Slugs
3. War Therapist
4. Fucktards Parade
5. Built Of Lies
6. Shit Reminders
7. Designed To Fail
8. Get Exorcised
9. Fresh Meat For The Grinder
10. Repudiate
11. Army Of Freaks
12. Hailing Regression
13. Cockroaches
14. Wrong Turn
15. Let The World Burn
16. Piss Off
17. Waste By Definition
18. Unfair For Whom?
19. Bring Them To Ruin
20. Begging For The Obvious
21. Redline
22. Blind Disciples
23. Betrayer
24. Behind The Mask

Score: 73 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 13 juni 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]