Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Delain - Interlude
Jaar van release: 2013
Label: Napalm Records
Delain - Interlude
Tussen de vorige albums van Delain zat telkens ongeveer drie jaar. Nu hebben de fans minder lang hoeven wachten op wat nieuws, want de band komt met Interlude om de tijd door te komen. De naam geeft het al weg, Interlude is geen normaal nieuw album.

Interlude is wel een verzameling van nieuwe nummers, alternatieve en live versies van oudere nummers en enkele covers. De nieuwe nummers Breathe On Me en Collars & Suits hadden zo op het laatste album We Are The Others kunnen staan. De covers van Such A Shame (Talk Talk), Cordell (Cranberries) en Smalltown Boy (Bronski Beat) zijn best leuke vertolkingen van enkele favoriete jaren '80 en '90 nummers van de bandleden, waarop te horen is dat ze deze met veel plezier spelen. Deze opnames zijn echter niet nieuw, maar zijn van rond de April Rain-tijd. De nieuwe single mix van Are You Done With Me is een minpuntje op deze schijf, want deze haalt het niet bij de originele mix. De ballad-versie van We Are The Others daarentegen verschilt genoeg van de originele versie zodat deze toch wel weer interessant wordt.

De liveopnames van het Metal Female Voices Fest doen je er eigenlijk naar verlangen om het hele optreden integraal te horen, maar helaas blijft het bij een handjevol nummers. Op de dvd die bij de speciale versie zit staan deze livenummers opvallend genoeg in een andere volgorde. Al met al is dit best een leuk tussendoortje, al had het nog leuker geweest als het een volledig concert zou bevatten.

Tracklist:
1. Breathe On Me
2. Collars & Suits
3. Are You Done With Me (single mix)
4. Such A Shame (Talk Talk cover)
5. Cordell (Cranberries cover)
6. Smalltown Boy (Bronski Beat cover)
7. We Are The Others (ballad version)
8. Mother Machine (live)
9. Get The Devil Out Of Me (live)
10. Milk And Honey (live)
11. Invidia (live)
12. Electricity (live)
13. Not Enough (live)

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 4 juni 2013

Koop dit album in

Meer Delain:

[ Terug naar de Album Reviews ]