Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Immolation - Kingdom Of Conspiracy
Jaar van release: 2013
Label: Nuclear Blast Records
Immolation - Kingdom Of Conspiracy
Immolation bestaat dit jaar 25 jaar en dus is er natuurlijk alle reden voor een feestje. Wie op iets speciaals zit te wachten, kan voorlopig lekker blijven wachten want de band lijkt zelf helemaal niets bijzonders aan deze mijlpaal te doen. Ja, er komt wel een nieuwe cd uit, maar die maakt meteen duidelijk dat het ‘gewoon’ een cd is, net zoals alle voorgangers. Aan toeters een bellen doen ze bij Immolation niet.

Ergens siert dit de band wel, daar dit herriekwartet heel duidelijk weet waar de kwaliteiten van Immolation liggen en blijft deze kwaliteiten ook keer op keer aanboren. Immilation heeft een heel eigen sound waar bijna alle deathmetaloren mee dwepen, dus waarom zou je daar verder nog aan sleutelen? Iedere cd is hard en donker en staan de nummers als een huis. Immolation is al heel wat jaren een synoniem voor heerlijke, epische, duistere deathmetal en hier wenst de band dan ook geen verandering in te brengen.

In feite kan ik de review van het nieuwe album Kingdom Of Conspiracy hiermee beëindigen. Kingdom Of Conspiracy voldoet namelijk aan alle Immolation-criteria en tevens aan alle verwachtingen. Het zijn weer andere nummers in de welbekende saus die wij allen waarschijnlijk al door en door kennen. Het blijft wel een fantastische saus en Immolation komt daar ook iedere keer mee weg. Voor de rest heb ik eigenlijk geen zin om de solo’s te tellen en te vertellen dat het tempo afwisselend is, Ross Dolan de boel weer succesvol aan elkaar brult, de productie dik is en dat de sfeer er weer lekker in zit. Het is gewoon weer een cd van Immolation met een ontzettend lelijke hoes, zo weet u ook genoeg .

Tracklist:
1. Kingdom Of Conspiracy
2. Bound To Order
3. Keep The Silence
4. God Complex
5. Echoes Of Despair
6. Indoctrinate
7. The Great Sleep
8. A Spectacle Of Lies
9. Serving Divinity
10. All That Awaits Us

Score: 80 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 15 mei 2013

Koop dit album in

Meer Immolation:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Immolation - Kingdom Of Conspiracy
Reactie van VADER op 15-05-2013 om 15:36u
Score: 90 / 100

Mooie recentie:)

Vind de hoes overigens niet slecht...gewoon gewoon.
Een hoes met de juiste 'sfeer' voor dit album.

Verder vind ik deze CD, net als de vorige Ep, een fantastische sound hebben. Beter dan alle voorgaande releases:)Immolation - Kingdom Of Conspiracy
Reactie van VADER op 25-05-2013 om 20:02u

Net de CD binne. pre-order. Wat een teleurstelling is de digi-cd versie zeg.
De digi hoes is van een hele slappe en vreselijk dunne kwaliteit.
Schandalig minderwaardig gedrocht. Is dit de nieuwe standaard?

Geef mij dan maar een Jewel-case....