Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-12-2020

Warbeast/Phil Anselmo - War Of The Gargantuas (split)
Jaar van release: 2013
Label: Season Of Mist
Warbeast/Phil Anselmo - War Of The Gargantuas (split)
Een klap voor de bakkes; zo kan je deze split van Phil Anselmo en Warbeast het beste omschrijven. In een krappe twintig minuten wordt je zo gruwelijk in één brok agressie meegetrokken, dat je versuft achterblijft als de laatste tonen de speakers hebben verlaten. Het is een geweldige warming-up voor het tweede studioalbum van Warbeast: Destroy. Een titel die ongetwijfeld boekdelen zal spreken.

Deze samenwerking tussen Warbeast en Phil Anselmo komt niet uit de lucht vallen. De Texaanse band debuteerde 2010 op Anselmo's label Housecore Records. Het is overduidelijk waarom de legendarische zanger zo gecharmeerd is van deze heren. Warbeast is een soort Pantera-adept 'on coke'. In de nummers Birth Of A Psycho en It raast er een golf van zwaar agressieve groovende thrashmetal voorbij. Het is hard. Het is smerig. Het heeft die zuidelijke touch, wat Warbeast tot één van de toppers in hun genre kan laten uitgroeien.

De bijdrage die Anselmo levert met Conflict en Family, "Friends" And Associates is minstens zo indrukwekkend. Bijgestaan door The Illegals brengt hij een sound die sterk doet herinneren aan zijn oude zijproject Superjoint Ritual. In Conflict gooit Anselmo alle remmen los met een agressie die hij niet kwijt kan in Down. Je zou alles kort en klein willen slaan in je kamer, totdat je beseft dat je inboedelverzekering War Of The Gargantuas niet zal dekken. Met Family, "Friends" And Associates komt bijna een vorm van krankzinnigheid naar boven. Indrukwekkend gewoon.

Warbeast toont een veelbelovende band te zijn die alleen maar kan groeien. Dat Phil Anselmo na Pantera rustiger en kalmer zou zijn geworden berust op leugens en laster. War Of The Gargantuas is een geweldige split en het is stiekem te hopen dat Anselmo er weer spoedig een zijproject op na gaat houden. Dit smaakt van beide kampen naar meer.

Tracklist:
1. Conflict (Phil Anselmo & The Illegals)
2. Birth Of A Psycho (Warbeast)
3. Family, "Friends" And Associates (Phil Anselmo & The Illegals)
4. It (Warbeast)

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 5 maart 2013

[ Terug naar de Album Reviews ]

Warbeast/Phil Anselmo - War Of The Gargantuas (split)
Reactie van Een Metalfan op 06-03-2013 om 09:29u
Score: 95 / 100

WOOOOOOOOWWWWWWW machtig, dit!

Warbeast/Phil Anselmo - War Of The Gargantuas (split)
Reactie van Stevie op 06-03-2013 om 18:42u

Gave recensie! Ben ook erg gecharmeerd van het album en vind het ook jammer dat er weinig aandacht aan werd besteed. Top metalfan!

Warbeast/Phil Anselmo - War Of The Gargantuas (split)
Reactie van vinnie op 06-03-2013 om 20:23u
Score: 100 / 100

Fuck YES!!!!!!!!!!!!! this is metal !!

Warbeast/Phil Anselmo - War Of The Gargantuas (split)
Reactie van Dime op 07-03-2013 om 14:01u
Score: 100 / 100

Yea bro, now this is some serious hell raisin'!