Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Necrowretch - Putrid Death Sorcery
Jaar van release: 2013
Label: Century Media Records
Necrowretch - Putrid Death Sorcery
Duistere prakrijken laaien weer op in Frankrijk. Bij het koude licht van de volle maan timmert het duo van Necrowretch stilletjes een pijnbank in elkaar, waarop u met ingang van de laatste dagen van de eerste maand van dit jaar plaats mag nemen. Ik ben u alvast voorgegaan en het was mij absoluut een woest genoegen.

Het muzikale pad is nog altijd onvoorspelbaar. Zo ben je als band onbekend en obscuur en moet je het jarenlang van de demo’s en de ep’s hebben en zo zet je een krabbel bij Century Media en is je eerste full-length een voldongen feit. En wat voor één! Aan cd’s als Putrid Death Sorcery heerst in deathmetalland een chronisch tekort, bestial deathmetal wordt met uitsterven bedreigd. Bands als Impiety en Hacavitz waken vooralsnog onvermoeibaar over de kleine vlam die zwakjes op het kruispunt van death- thrash- en blackmetal flakkert en nu kan ook Necrowretch zich bij de hoeders van de gitzwarte muziek gaan voegen. Een uitstekende ontwikkeling!

Demonisch, kil en messcherp, de nummers snijden de botten stuk voor stuk moeiteloos aan stukjes, alsof het bot van boter is en het mes vers uit het vuur komt. De riffs hebben wat weg van Possessed, terwijl de productie uit de Noorse bergen van weleer lijkt te rollen: Rauw, schel en met een gure galm. En dan is daar natuurlijk ook de smaakmaker: de onheilspellende stem van voorman Vlad, die niet alleen kan kermen, knorren en grommen, maar ook krijsen, zo indringend dat het angstzweet op uw rug spontaan bevriest.

Putrid Death Sorcery is een cd waarop alle essentiële eindjes aan elkaar worden geknoopt tot een stuk vies en keihard ijs. Het tempo is overwegend hoog, de sfeer is huiveringwekkend, de schaarse solo’s snijdend en de nummers zijn compact en to the point. Wellicht is dat dan ook de enige echt zwakke plek van Necrowretch, daar de nummers en de riffs na verloop van tijd ietwat voorspelbaar worden. Gelukkig is daar nog wel Impious Plague in Catacombs, dankzij de intro en het ritualistische karakter wat mij betreft ook de verrassing van de plaat. Ook de obscure Necrollectionstrekt direct de aandacht, maar nog een klein beetje meer variatie zou Putrid Death Sorcery een duvel maken. Nu is het een sluw, wild beest met grote honger, dus sta uw lendelapjes alvast af!

Tracklist:
1. Ripping Souls Of Sinners
2. Purifying Torment
3. Goat-Headed
4. Putrid Death Sorcery
5. Impious Plague In Catacombs
6. Spewed From Hell
7. Defiler Of Sacrality
8. The Anthropomancer
9. Soiled Into A Crypt
10. Necrollections
11. Repugnizer

Score: 83 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 31 januari 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van iron_dennis op 31-01-2013 om 22:14u
Score: 85 / 100

Lekkere plaat. Niks nieuws onder de zon maar wel goed!

Reactie van Een Metalfan op 19-02-2013 om 21:50u

Berenplaat!