Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Blockheads - This World Is Dead
Jaar van release: 2013
Label: Relapse Records
Blockheads - This World Is Dead
De Franse band Blockheads (niet te verwarren met die van Ian Dury) heeft nooit echt kunnen bogen op veel media-aandacht. De band bestaat al sinds 1992 en heeft toch maar vier langspelers en een paar splits op zijn naam staan. Dat is niet echt productief te noemen, maar gelukkig brengt 2013 ons een nieuwe plaat: This World Is Dead. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een absolute hoogvlieger is het zeker niet, maar het is ook niet zo dat we deze release rücksichtslos naast ons neer kunnen leggen.

Veertig minuten en vijfentwintig nummers lang is deze plaat. Dat is niet mis voor een grindcoreplaat, maar toch staan er weinig overbodige noten op; al vind ik de zeven minuten durende, trage afsluiter Trail Of The Dead niet heel erg boeiend. Het voornaamste probleem dat ik heb met This World Is Dead is de productie. Het bewust slordige drum- en gitaargeluid is mij een doorn in het spreekwoordelijke oor, zeker als je vlak daarvoor een bijna perfect product als (bijvoorbeeld) de EP van Rotten Sound hebt beluisterd. De gitaren klinken vlak en de drums erg blikkerig, maar toch went dit na een aantal luisterbeurten. En dan gaat vooral de tweede helft van de plaat boeien. Regelmatig doet Blockheads denken aan bands als Massgrav, waarbij voornamelijk nummers als Sell Your Flesh en Pro-lifers positief opvallen.

Uiteindelijk blijkt dat This World Is Dead hoger vliegt dan ik in eerste instantie dacht en is deze release zeker de moeite van de aanschaf waard. De matige productie wordt teniet gedaan door de furie en het enthousiasme waarmee de nummers gebracht worden. Het heeft mij in ieder geval over gehaald om wat ouder werk van deze band te gaan beluisteren.

Tracklist:
1. Deindividualized
2. Already Slaves
3. Born Among Bastards
4. Final Arise
5. Bastards
6. Awaken
7. This World Is Dead
8. Hidden Tremors
9. All These Dreams…
10. Media Warfare
11. Be A Thorn To Power
12. Human Oil
13. Poisoned Yields
14. To The Dogs
15. Buenos Aires S.C.
16. Crisis Is Killing The Weak
17. Famine
18. Sell Your Flesh
19. Look Down
20. Take Your Pills
21. Digging Graves
22. Pro-lifers
23. Follow The Bombs
24. Doctrine Of Assured Mutual Destruction
25. Trail Of The Dead

Score: 77 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 30 januari 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]