Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Ascend-ency - Regression
Jaar van release: 2011
Label: Shiver Records

Ascend-ency - Regression

Ascend-ency is een project van twee Belgen die door het leven wensen te gaan als YvS en SvN. Voordat ze het project Ascend-ency van de grond tilden speelden de heren in Chalice respectievelijk Fleshmould. Na enkele demo’s eind jaren '90 en aan het begin van deze eeuw verscheen vorig jaar dan eindelijk hun eerste wapenfeit. Het album Regression telt zeven nummers en klokt bijna veertig minuten.

Naar eigen zeggen speelt Ascend-ency industrial death black metal en dat dekt heel aardig de lading. De black metal is overduidelijk en het industriële sausje wordt gevormd door de drumcomputer. De teksten handelen allemaal over het verval en 'verrotting' van het menselijke ras en met deze vrolijke boodschap vuurt Ascend-ency een onvervalste brok brute black metal op ons af.

Het eerste nummer Cold Demons To Translucent Legions laat duidelijk horen wat we kunnen verwachten: duistere, compromisloze black metal die zal aanslaan bij liefhebbers van Belphegor, Anaal Nathrakh en Aborym. Na een onheilspellend intro barst de drumcomputer los in de loodzware riff van het nummer, aaneengeregen door de grafstem van SvN. De productie is haast demo-achtig hetgeen wel bijdraagt aan het naargeestige sfeertje. Bij Pray You Fools! Pray! wordt echter duidelijk dat die drumcomputer hoogst irritant kan zijn, ondanks enkele breaks in het nummer. Bij Flamethrower Salvation wordt ietwat gas teruggenomen en dat komt het nummer meteen ten goede, het is meteen een van de betere nummers van het album. Bij Kinetic horen we ook af en toe cleane zang voorbijkomen, met wisselend resultaat wat mij betreft.

Het titelnummer rost er weer flink op los, maar het is bij Of Kings And Cowards dat het album zijn hoogtepunt bereikt. Een goede compositie, brute gitaarriffs en veel variatie. Parasites In The Garden Of Human Delight sluit het album op passende wijze af.

Met Regression levert Ascend-ency een hoopvol debuut af voor de Belgische blackmetalscene. Als je je niet te veel stoort aan de computergestuurde drumpartijen haal je een prima schijf in huis gemaakt door deze metalen veteranen.

Tracklist:
1. Cold Demons To Translucent Legions
2. Pray You Fools! Pray!
3. Flamethrower Salvation
4. Kinetic
5. Regression
6. Of Kings And Cowards
7. Parasites In The Garden Of Human Delight

Score: 72 / 100

Reviewer: Rick
Toegevoegd: 3 april 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]