Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Mastercastle - Dangerous Diamonds
Jaar van release: 2011
Label: Lion Music
Mastercastle - Dangerous Diamonds
Mastercastle werd in 2008 door Giorgia Gueglio (zang) en Pier Gonella (gitaar) opgericht. De line up werd gecompleteerd door Steve Vawamas (bas) en Alessandro Bissa (drums). Na de demo tekende de band bij Lion Music Records. Met Dangerous Diamonds brengt dit Italiaanse kwartet hun derde album op de markt.

De melodieuze powermetal van Mastercastle is opvallend, niet vanwege de muziek maar met name door de uitvoering. Een kristal heldere productie door Gueglio en Gonella zorgt voor een krachtig geluid met een stevige fundering. De krachtige en mooie stem van Gueglio volledig komt daardoor tot haar recht; het felle gitaargeluid van Gonella laat het hart van menig gitaarliefhebber sneller kloppen. Vanaf de eerste riffs spat Mastercastle uit de speakers.

Op het uptempo Another Flower speelt Gonella een geweldige solo die aan Steve Vai doet denken. Het radio-minded Time 4 Lovers heeft progressieve invloeden en bevat wederom een heerlijke solo. Als je goed luistert heeft het catchy Icy Moon en Au Premiere Coup nogal bekend eerste riffs, dat je doet herinneren aan Guns N’ Roses’s Welcome To The Jungle. Daar houdt dan ook het vergelijk met deze band op, maar wel een leuke overeenkomst. Andere aanraders zijn instrumentale Bleu Diamond met psychedelische invloeden en de ballad Lovin’Me.

Mastercastle levert met Dangerous Diamonds een goede powermetal cd af met variërend uptempo en midtempo nummers, allen met kristal helder geluid. Voor de powermetalfans is dit een goede afsluiting voor 2011. Hopelijk komen dit soort schijfjes in de toekomst meer.

Tracklist:
1. Another Flower
2. Alone
3. Time 4 Lovers
4. Icy Moon
5. Au Premiere Coup
6. Dangerous Diamonds
7. Take Off
8. Bleu Diamond
9. Lovin’Me
10. Sixth Sun
11. Bitter & Sweet

Score: 82 / 100

Reviewer: Ralph
Toegevoegd: 10 januari 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 10-01-2012 om 12:01u

niet slecht maar veel van hetzelfde.